Sporturi

Irina Begu ştie pe cine va întâlni în primul tur la Cincinnati! Învingătoarea va da peste Simona Halep în faza următoare

13.08.2018 | 16:32
Irina Begu stie pe cine va intalni in primul tur la Cincinnati Invingatoarea va da peste Simona Halep in faza urmatoare
Irina Begu ştie pe cine va întâlni în primul tur la Cincinnati! Învingătoarea va da peste Simona Halep în faza următoare

Irina Begu ştie pe cine va întâlni în primul tur la Cincinnati. Irina Begu îşi cunoaşte adversara din turul inaugural de la Cincinnati.

Pe cine va întâlni Irina Begu în primul tur la Cincinnati. Irina Begu, locul 55 WTA, o va întâlni pe australianca Ajla Tomljanovic, locul 58 WTA, venită din calificări. în prima manşă a turneului de categorie Premier 5 de la Cincinnati. Partida va avea loc astăzi, în jurul orei 23:30, ora României, pe terenul numărul 7, după meciul dintre Mmoh – Mayer.

România va avea pe tabloul principal de simplu la Cincinnati trei reprezentante, după ce  Ana Bogdan a obţinut calificarea duminică, prin victoria obţinută în ultimul tur al calificărilor. România le avea deja pe cele două jucătoare direct acceptate pe tabloul de simplu graţie clasamentului, Simona Halep, principala favorită şi Irina Begu.

Irina Begu ştie pe cine va întâlni în primul tur la Cincinnati

Jucătoarea Ana Bogdan, locul 82 WTA, s-a calificat pe tabloul principal la turneul de la Cincinnati, trecând în ultima rundă a calificărilor de croata Donna Vekici, numărul 37 mondial. Românca s-a impus cu scorul de 6-3, 6-2, într-o oră şi 17 minute și va evolua în primul tur cu rusoaica Ekaterina Makarova, locul 49 WTA. În schimb, Sorana Cîrstea, locul 54 WTA şi favorită 12, a ratat accederea pe tabloul principal la turneul de la Cincinnati, fiind învinsă în ultimul tur al calificărilor de sportiva australiană Ajla Tomljanovic, locul 60 mondial şi cap de serie 14. Cîrstea a fost învinsă cu scorul de 6-3, 6-2, într-o oră şi cinci minute.

Ajla Tomljanovic va juca în primul tur la Cincinnati împotriva Irinei Begu, locul 55 WTA, meciul urmând să aibă loc luni, în jurul orei 23:30.  Învingătoarea din această partidă va juca împotriva Simonei Halep, locul 1 în clasamentul WTA, care este acceptată direct în manşa a doua. Simona Halep a câştigat turneul de la Montreal după o finală epică împotriva lui Sloane Stephens, scor 7-6, 3-6, 6-4.  După aproape trei ore de tenis intens, Simona Halep se impune la Rogers Cup 2018. Un nou trofeu pentru ea, al treilea al sezonului, după Shenzhen şi Roland Garros. Este al doilea titlu în Canada, tot la Montreal, după cel din 2016 şi al 18-lea al carierei. Jucătoarea de tenis  Simona Halep a plecat cu private jetul spre Cincinnati imediat după ce a câștigat finala turneului de la Montreal. Imaginile cu liderul clasamentului WTA au fost dezvăluite de fosta jucătoare australiană Rennae Stubbs, câștigătoare a șase titluri de Grand Slam, patru la dublu și două la dublu mixt.

Simona Halep, traseu complicat spre finala de la Cincinnati. Muguruza în sferturi?

Dacă trece de Irina Begu, Simona Halep ar putea da în turul 3 peste Ashleigh Barty,  cea pe care o va înfrunta și sâmbătă seară, la Montreal, în semifinalele Rogers Cup. O victorie în fața australiencei ar putea-o aduce pe Simona Halep într-un sfert de finală contra ibericei Garbine Muguruza. O reeditare a finalei de anul trecut, pierdută categoric de Halep, 1-6, 0-6. Totuși, trebuie ținut cont că Muguruza este departe de forma de anul trecut. Jucătoarea din Spania a fost nevoită să se retragă de la Montreal din cauza unei accidentări. O altă posibilă adversară a Simonei Halep în sferturile de finală este Jelena Ostapenko, în fața căreia a pierdut finala Roland Garros 2017. Printre posibilele adversare din semifinale sunt Angelique Kerber, Madison Keys, Karolina Pliskova sau Caroline Garcia, cea din urmă învinsa Simonei Halep în sferturile de finală la Rogers Cup.

În afară de Serena Williams, liderul mondial poate juca doar în finală cu Petra Kvitova, Sloane Stephens, Elina Svitolina și Caroline Wozniacki. Simona Halep va avea de apărat 585 de puncte la Cincinnati, după finala din 2017, dar nu poate pierde primul loc WTA. Wozniacki are de apărat 190 de puncte după eșecul din sferturile de finală, la Karolina Pliskova, din 2017. De altfel, pe partea inferioară a tabloului se remarcă un duel foarte tare în chiar runda a doua. Dacă trece de Daria Gavrilova, Serena Williams poate juca împotriva Petrei Kvitova în runda secundă.