Sport

Irina Begu va reprezenta România la Jocurile Olimpice 2024! Ce i-a asigurat locul la Paris

Irina Begu s-a aflat pe lista jucătoarelor de tenis care să reprezinte România la Jocurile Olimpice din 2024, iar aceasta a reușit să primească un bilet la Paris.
16.05.2024 | 21:30
Irina Begu va reprezenta Romania la Jocurile Olimpice 2024 Ce ia asigurat locul la Paris
Irina Begu va reprezenta România la Jocurile Olimpice din 2024. Sursa Foto: Colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Jucătoarea de tenis de 33 de ani a revenit la finalul lunii martie în tenis după 7 luni de pauză, din cauza unei accidentări la cot. Acum, Irina Begu a primit și un bilet către Paris, unde poate să reprezinte România la Jocurile Olimpice.

Irina Begu va reprezenta România la Jocurile Olimpice 2024

Comitetului Olimpic al Federației Internaționale de Tenis a dat undă verde pentru Simona Halep și Irina Begu să reprezinte România la Jocurile Olimpice din 2024. Acest lucru după cererile făcute de Comitetul Olimpic și Sportiv Român.

ADVERTISEMENT

“Comitetul a hotărât că există motive suficiente pentru a accepta ambele cereri. Și, ca atare, aceste jucătoare sunt acum eligibile pentru selecția de către România pentru evenimentul de tenis de la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, sub rezerva îndeplinirii tuturor celorlalte cerințe de calificare în iunie”, au scris cei de la ITF către FRT.

Astfel, cele două jucătoare au fost scutite de la regula prin care sportivele ar fi trebuit să aibă minimum o prezență în echipa națională în cadrul Cupei Billie Jean King, în ultimele douăsprezece luni, pentru a se putea califica la Jocurile Olimpice.

ADVERTISEMENT

Pentru a putea merge la Paris și să reprezinte România, cele două tenismene aveau nevoie de o poziție mai bună în clasamentul WTA. Dar în cazul lui Begu, lucrurile s-au putut rezolva și va putea merge la Jocurile Olimpice.

Ce i-a asigurat locul la Paris

Irina Begu ocupă în acest moment locul 161 WTA după cele 7 luni în care a fost accidentată. Potrivit jurnalistului independent, Daniel Radu, sportiva de 33 de ani a primit o derogare din partea Comitetului Olimpic al ITF și a beneficiat de regula clasamentului protejat. Astfel, Irina Begu a fost luată în considerare pentru Jocurile Olimpice cu poziția 49 WTA.

ADVERTISEMENT

Regula clasamentului protejat se alocă în astfel de condiții jucătoarelor de tenis care lipsesc din circuit minim 6 luni. Din cauza unei accidentări, a unei sarcini sau a unor probleme grave de sănătate. Așadar, Begu este prima jucătoare care poate evolua pentru Team România în această vară. Totodată, Irina este singura tenismenă din țara noastră care va strânge trei prezențe la Jocurile Olimpice (Londra 2012, Rio 2016 și Paris 2024).

“Se califica și fără clasamentul protejat”

Irina Begu nu mai jucase în Fed Cup din 15 aprilie 2022, de la meciul cu Polonia. Chiar dacă a primit derogarea de la ITF, faptul că i s-a aprobat eligibilitatea a calificat-o și fără clasamentul protejat.

ADVERTISEMENT

Concret, Irina a intrat în top 5 românce în clasament. Iar fiecare țară are dreptul la 4 reprezentante chiar dacă tabloul olimpic este cu 64 de poziții. Iar ordinea este următoarea: Cîrstea (32 WTA), ⁠Bogdan (63 WTA), ⁠Cristian (68 WTA), ⁠Ruse (148 WTA), ⁠Begu (161 WTA). Faptul că Sorana Cîrstea a refuzat participarea la Jocurile Olimpice, face ca Irina Begu să obțină ultimul loc în echipă. Acest lucru fără clasamentul protejat. Astfel, jucătoarea de 33 de ani avea, oricum, locul asigurat la Paris.

ADVERTISEMENT
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Cornel Dinu, tot mai rău. „Nu mai iese din casă, s-a izolat de...
Cornel Dinu, tot mai rău. „Nu mai iese din casă, s-a izolat de oameni și parcă își dorește sfârșitul”
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Reacţia unui turist din UK care a vizitat pentru prima dată locul din...
Reacţia unui turist din UK care a vizitat pentru prima dată locul din România unde soarele "răsare" de două ori: "Fascinant"
Cum a fost surprins celebrul milionar care a ajuns să ceară bani pe...
Cum a fost surprins celebrul milionar care a ajuns să ceară bani pe străzi pentru o pâine
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile...
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile cu ținuta ei fac acum înconjurul internetului / Foto
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul...
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul voia sa candideze pentru funcția de primar
Ce trebuie să facem înainte de a cumpăra cireșe. Explicațiile experților
Ce trebuie să facem înainte de a cumpăra cireșe. Explicațiile experților
Lovitură devastatoare pentru Halep. Anuntul care-i demolează definitiv cariera
Lovitură devastatoare pentru Halep. Anuntul care-i demolează definitiv cariera
Cum și când să cumperi cireșe? Expert în horticultură: „Cireșele de mai sunt...
Cum și când să cumperi cireșe? Expert în horticultură: „Cireșele de mai sunt de «poftă», nu au gustul celor de iunie. Mai mult, ce găsești acum pe tarabă sunt din import”
Filmul genial de pe Netflix cu cel mai frumos actor turc în rol...
Filmul genial de pe Netflix cu cel mai frumos actor turc în rol principal. Are o poveste emoționantă și a fost văzut deja de milioane de oameni