Life

Irina Loghin a dezvăluit ce poreclă i-a pus Benone Sinulescu: „Eram slăbănoagă și înaltă”

Irina Loghin a dezvăluit ce poreclă i-a pus Benone Sinulescu, cel care i-a fost ani la rând coleg de scenă. De ce îi spunea regretatul artist „Papahula”?
21.04.2022 | 13:55
Irina Loghin a dezvaluit ce porecla ia pus Benone Sinulescu Eram slabanoaga si inalta
Porecla pe care Irina Loghin a primit-o de la Benone Sinulescu. Foto: captură Pro TV/ Opinia Buzău
ADVERTISEMENT

Invitată în emisiunea Vorbește lumea, difuzată pe Pro TV, Irina Loghin a fost precum o carte deschisă. A răspuns fără ezitare la toate întrebările moderatorilor și a dezvăluit, printre altele, porecla pe care colegul său de scenă, regretatul Benone Sinulescu, i-a pus-o.

Porecla inedită pe care Irina Loghin a primit-o de la Benone Sinulescu. De ce îi spunea artistul „Papahula”?

Irina Loghin și Benone Sinulescu au împărțit mult timp aceeași scenă și au susținut numeroase spectacole. Moartea artistului a lăsat un gol imens în sufletul interpretei. În emisiunea difuzată pe Pro TV, solista și-a amintit cu drag de momentele lor fericite.

ADVERTISEMENT

Irina Loghin a dezvăluit porecla inedită pe care a primit-o de la celebrul interpret. Pentru că era foarte slabă, Benone Sinulescu o alinta „Papahula”.

„Să știi că nu am prieteni. Regretatul meu coleg îmi spunea…Când a venit la ansamblu eram lungă, așa…Îmi spunea „Papahula” și câteodată deșirată, „Hai, deșirato”. Eram slăbănoagă și înaltă așa. 

ADVERTISEMENT

Așa mi-a rămas încă o perioadă destul de mare. Acasă toată familia îmi spune Nela”, a declarat Irina Loghin.

Irina Loghin aleargă în fiecare zi în parc

Ajunsă la 83 de ani, Irina Loghin își păstrează energia și spiritul tânăr. Artista se menține în formă și zi de zi aleargă mai mulți kilometri în parc. Nu ține cont de vreme și nu ascultă muzică în timpul activităților sportive. Consideră asta o terapie și nu se abate de la obiceiurile sale.

ADVERTISEMENT

„Zi de zi (n.r aleargă). E lege. Pe ploaia asta care a fost eram singură prin Herăstrău. Îmi place foarte mult. Nu ascult muzică. Trebuie să-mi savurez pașii. Număr până la șase, inspir, pe urmă expir. Nu este chiar așa simplu”, a explicat îndrăgita cântăreață.

Care a fost cel mai de preț sfat pe care Irina Loghin l-a primit în viață

Irina Loghin a dezvăluit că cel mai de preț sfat pe care l-a primit a fost în copilărie și a venit din partea învățătorului său. Bărbatul a încurajat-o să meargă pe calea muzicii pentru că vedea în ea potențialul de a ajunge o mare artistă.

ADVERTISEMENT

„Eu din clasa I făceam cor cu copiii. Eram tunsă pe piele. Pe atunci mai bântuiau păduchii pe la noi. La 6 ani ș jumătate m-a tuns tata și așa m-am dus la școală. Învățătorul, care era și profesor de muzică, mi-a spus că voi avea o carieră. 

Pe urmă, la Școala de Artă Populară, la Ploiești, la Palatul Culturii, profesorul cu care făceam canto mi-a spus ‘Măi, fetițo, tu știi că ai o perlă în gât?’. Nu știu cât am înțeles eu de bine, dar el mi-a aranjat și mi-a dat ideea să vin la concurs la Ansamblul Ciocârlia”, și-a amintit Irina Loghin.

ADVERTISEMENT