Life

Irina Loghin, dezvăluiri despre Revelioanele din comunism. Ce melodii îi plăceau lui Nicolae Ceaușescu

Cunoscuta interpretă de muzică populară Irina Loghin face dezvăluiri despre Revelioanele din comunism și spune ce melodii îi plăceau lui Ceaușescu.
27.05.2021 | 09:03
Irina Loghin dezvaluiri despre Revelioanele din comunism Ce melodii ii placeau lui Nicolae Ceausescu
Irina Loghin, dezvăluiri despre Revelioanele din comunism. Ce melodii îi plăceau lui Nicolae Ceaușescu. Sursa foto: captură YouTube
ADVERTISEMENT

Ajunsă la 82 de ani, Irina Loghin, una dintre cele mai mari interprete de muzică populară din istoria României, are în spate o carieră impresionantă.

Mulți ani din perioada comunismului, aceasta a fost una dintre preferatele cuplului Nicolae și Elena Ceaușescu la petrecerile date de cuplul dictatorial peste an.

ADVERTISEMENT

Irina Loghin rememorează Revelioanele cu Ceaușescu. Ce îi plăcea să asculte fostului dictator

Invitată recent la emisiunea ”Legendele” de la Antena 1 cu Dan Negru, Irina Loghin a rememorat clipele în care era invitată să cânte la Revelioanele organizate de Nicolae Ceaușescu.

”Vă văd aici la o masă, la o petrecere. Ştiu că ani de zile aţi cântaţi la Revelionale unde era invitat Nicolae Ceauşescu, ştiu că era un mare iubitor al muzicii dumneavoastră. Cum erau Revelioanele cu Ceauşescu?”, este întrebată interpreta de prezentatorul emisiunii.

ADVERTISEMENT

Aceasta a dezvăluit că fostului președinte îi plăceau foarte mult romanțele și povestește un episod în care însuși Ceaușescu a intrat în culise și i-a reproșat lui Benone Sinulescu faptul că a uitat o strofă a unei piese.

”Îi plăceau romanțele. A venit o dată Benone Sinulescu şi după ce a ieşit din scenă, a venit Ceauşescu în cabina unde stăteam noi şi i-a spus ‘Vezi că ai uitat o strofă!’ Benone a zis  ‘da, o ştiu, dar am zis să nu o lungesc’. Zice ‘nu, melodia trebuie cântată aşa cum este ea, are o continuare, are o legătură’”.

ADVERTISEMENT

De altfel, romanțele Irinei Loghin era aflate în ”meniul” preferat al dictatorului. ”Multe romanțe” spune artista că i se cereau special de către fostul șef de stat dinainte de 1989.

Irina Loghin spune că piesa pe care a cântat-o cel mai des în carieră și care consacrat-o a fost ”Mi-ai dat, mamă, cântecul”.

ADVERTISEMENT

”Am avut ideea să o chem pe mama, să filmăm. La o cramă am filmat. Ne-am chinuit să filmăm această melodie foarte mult. Iar mama plângea de nu se putea filma deloc. Aşa din tot sufletul. Există filmarea. Atunci, zic eu, am trecut rampa mult”, povestește interpreta la emisiunea citată.

Irina Loghin, premiată de Nicolae Ceaușescu

Irina Loghin a cântat timp de 15 ani pentru cuplul Ceaușescu, însă ulterior a ajuns să fie interzisă din cauza gelozie tovarășei Elena.

În 1967, Irina Loghin a primit Ordinul Meritul Cultural Clasa a IV-a, iar un an mai târziu, Nicolae Ceauşescu o declara Solista nr. 1 a ţării, începând să fie nelipsită de la recepţiile cuplului prezidenţial timp de un deceniu și jumătate.

ADVERTISEMENT