Life

Irina Loghin s-a căsătorit cu un mare sportiv român. Cine e soţul cântăreţei: “Aşa ne-am cunoscut”

Irina Loghin s-a căsătorit cu un mare sportiv român, cu mai bine de 40 de ani în urmă. Cine este soțul cântăreței de muzică populară și cum s-au cunoscut.
28.07.2022 | 14:19
Irina Loghin sa casatorit cu un mare sportiv roman Cine e sotul cantaretei Asa neam cunoscut
Irina Loghin s-a căsătorit cu un mare sportiv român. Sursa foto: Facebook/ Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

De mai bine de patru decenii, Irina Loghin (83 de ani) este căsătorită cu un mare sportiv român. Interpreta de muzică populară se poate considera o persoană împlinită pe toate planurile.

Irina Loghin s-a căsătorit cu un mare sportiv român

Deși este una dintre cele mai iubite soliste de muzică populară din România, Irina Loghin și-a ținut povestea de dragoste departe de lumina reflectoarelor.

ADVERTISEMENT

Irina Loghin și Ion Cernea (85 de ani), fost campion la lupte greco-romane, sunt căsătoriți din 1975. Au împreună doi copii, Ciprian (46 de ani) și Irinuca (43 de ani).

Cu toate că sunt împreună de peste 40 de ani, între cei doi nu a fost dragoste la prima vedere. Irina Loghin a început să aibă o relație cu fostul sportiv abia după zece ani de când s-au cunoscut, prin intermediul lui Benone Sinulescu.

ADVERTISEMENT

La un moment dat, Ion Cernea a povestit cum s-a apropiat de îndrăgita cântăreață. Cei doi s-au cunoscut mai bine la petrecerile pe care fostul sportiv le organiza în garsoniera lui de lângă Cinema Patria din Capitală.

La vremea respectivă, Irina Loghin avea 24 de ani și avea doi ani de când se mutase în București. Cântăreața avea probleme serioase de sănătate, iar Ion Cernea era foarte atent cu ea și o vizita zilnic la spital. În plus, bărbatul se interesa de ea și atunci când era în cantonamente.

ADVERTISEMENT

Ulterior, Irina Loghin a realizat că Ion Cernea este un bărbat bun, iar cei doi s-au cununat civil pe 6 martie 1975, atunci când artista avea 36 de ani. Interpreta era însărcinată în șapte luni cu primul lor copil. Cei doi s-au cununat religios un an mai târziu.

“Sportiv fiind, mergeam la Centrul de pregătire 23 August. Vizavi de centru locuia cântăreţul Benone Sinulescu, pe care l-am cunoscut şi ne-am împrietenit, mergeam împreună la spectacolele de la Ansamblul Ciocârlia.

ADVERTISEMENT

Irina venise cam de un an-doi la Ansamblul Ministerului de Interne. Aşa ne-am cunoscut”, a povestit Ion Cernea, notează click.ro.

Cine este Ion Cernea, soțul Irinei Loghin

Ion Cernea a fost campion naţional la lupte greco-romane în 1956 şi 1958-1964, la categoriile 52 ,57 si 63 kg. În 1960, fostul sportiv a obținut titlul de vicecampion olimpic.

Patru ani mai târziu, Ion Cernea a obținut medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

A obţinut medalia de argint la Campionatul Mondial de lupte în 1961, iar în 1965 a devenit campion mondial.

ADVERTISEMENT