La scurt timp după lansarea sa, mini serialul Adolescence a devenit un adevărat fenomen. Disponibil pe Netflix, producția a urcat rapid în topuri, astfel că a ajuns pe primul loc, în preferințele românilor, dar și la nivel internațional.
La nivel internațional, utilizatorii Netflix sunt fascinați de serialul Adolescence. Totuși, nu mulți cunosc mesajul din spate, chiar dacă acțiunea îi ține în fața ecranelor. Irina Margareta Nistor a analizat proiectul și a tras concluzia din spatele acestuia.
Criticul a atras atenția asupra bullyng-ului și referința la Andrew Tate. „Și noi avem adolescenți și era firesc, bullyingul există și să nu uităm că avem o referire și la Andrew Tate.
Cred că e o modă în momentul ăsta de filme pentru adolescenți, e și cel românesc Hoții de subiecte, mai e și unul nemțesc și un franţuzesc care urmează să intre săptămâna viitoare.
Este îngrijorător să vezi cât de violenți sunt, cât de abili sunt în răspunsuri, iar aici se vede cel mai bine. El se numeşte în română Adolescență coruptă, în engleză Adolescence, de obicei îi spune Teenagers, dar acum au vrut să îl facă mai dur din start”, a declarat Irina Margareta Nistor pentru wowbiz.ro.
Producțiile cinematografice și serialele cu tineri atrag adesea un număr mare de spectatori. Fiecare conține mesaje subtile, în special destinate părinților și bunicilor. Implicarea psihologilor ar trebui să fie o parte importantă a vieții adolescenților.
„Important e în primul rând ca părinții să își dea seama ce se întâmplă și să existe o legătură, indiferent cât de tare s-ar feri adolescenții să comunice cu generațiile viitoare, fie că e vorba de bunici sau părinți, aici este de fapt cheia.
Pentru asta trebuie foarte multă diplomație și nu strică și un psihanalist, cu condiția să nu fie unul dur, ci unul specializat tocmai pe vârsta aceasta”, a completat Irina Margareta Nistor.