Life

Irina Rimes, mesaj emoționant pentru Mihai Șora. Ce i-a transmis filozofului la aniversarea de 104 ani

09.11.2020 | 19:17
Irina Rimes mesaj emotionant pentru Mihai Sora Ce ia transmis filozofului la aniversarea de 104 ani
ADVERTISEMENT

Filosoful și eseistul român Mihai Șora a împlinit admirabila vârstă de 104 ani, iar îndrăgita cântăreață Irina Rimes a postat un mesaj pe rețelele de socializare pentru membrul de onoare al Academiei Române.

Se pare că artista și celebrul filosof sunt foarte apropiați, nefiind pentru prima dată când cele două nume sunt asociate. La începutul anului, Mihai Șora a intervenit în apărarea Irinei Rimes în scandalul declanșat de desemnarea artistei drept ambasador onorific al Zilei Constantin Brancusi.

ADVERTISEMENT

Mihai Șora s-a născut în anul 1916, pe 7 noiembrie, în comuna Râmetea Mare din județul Timis. Acesta a devenit membru de onoare al Academiei Române pe 24 octombrie 2012.

Irina Rimes, mesaj emoționant pentru Mihai Șora. Ce i-a transmis filozofului la aniversarea de 104 ani

Pasionată de cultură, Irina Rimes a decis să îi trasmită un mesaj emoționant în mediul online scriitorului Mihai Șora, pentru a-și arăta respectul pentru acesta. Artista i-a compus filosofului o urare atipică și plină de sensibilitate, declarând că citește cu drag scrierile sale.

ADVERTISEMENT

,,La multi ani, domnule Mihai ȘORA
O fi ziua dumneavoastră in Noiembrie dar mie îmi semanati a Octombrie cald… și veacul care va trăiește cred ca este unul foarte mulțumit, ca și noi toți cei care va citim zi de zi.”, a scris Irina Rimes pe contul ei de Facebook, conștientă că Mihai Șora este o prezență foarte activă pe rețelele de socializare.

La multi ani, domnule Mihai ȘORA ? O fi ziua dumneavoastră in Noiembrie dar mie îmi semanati a Octombrie cald… și…

Posted by Irina Rimes on Monday, 9 November 2020

Urarea artistei poate veni drept răspuns la intervenția filosofului din luna februarie a acestui an, când Irina Rimes a fost desemnată ambasador al Zilei Naţionale „Constantin Brâncuşi“ 2020, eveniment care i-a adus critici din partea internauților atât artistei, cât și ministrului Bogdan Gheorghiu. Mihai Șora a comentat scandalul din mediul online, luându-i apărarea tinerei soliste.

ADVERTISEMENT

,,Pun rămășag că agitații „brâncușologi“ apăruți peste noapte sunt aceiași care, nu de mult, căutau pe ascuns aria cercului. Ce suflet schingiuit trebuie să ai ca să batjocorești un copil talentat și inteligent, scoțând din tastatură, la suprafața ecranului tău, frustrări, eșecuri personale, infirmități morale…
Am spus deja: copilul Irina are timp să învețe câte în Lună și în stele despre Brâncuși: va învăța din mers, odată cu alți copii, cu cei care o prețuiesc și cresc alături de dumneaei. Poate chiar, într-o bună zi, va compune un cântec despre Brâncuși, despre arta lui, despre zbor sau despre Muza dormind: iar cântecul acela cu siguranță va fi mai viu și mai coerent decât niște exegeze absurde ori insipide.”, a scris filosoful pe pagina sa oficială de Facebook.