Life

Irinel Columbeanu, dezvăluiri despre plecarea din România. Când a vrut să fugă și de ce

Irinel Columbeanu a oferit detalii despre plecarea din România. Fostul milionar în euro a mărturisit că a existat o tentativă de fugă în perioada regimului comunist.
05.01.2022 | 09:40
Irinel Columbeanu dezvaluiri despre plecarea din Romania Cand a vrut sa fuga si de ce
ADVERTISEMENT

Fostul om de afaceri a făcut dezvăluiri despre momentul în care și-ar fi dorit să „evadeze”, să plece din țara natală pentru un trai peste hotare, pe cale ilegală.

Se întâmplă cu ceva timp înainte de Revoluția din decembrie 1989, când vedeta auzise că există posibilitatea de a traversa Dunărea înot pentru a ajunge în străinătate.

ADVERTISEMENT

Gândurile lui Irinel Columbeanu veneau în perioada regimului comunist, în ciuda faptului că beneficia de un statut foarte bun și avusese șansa să vizite alte țări din această lume.

Irinel Columbeanu, detalii despre ziua în care a vrut să fugă din țară. Ce l-a tras înapoi

Irinel Columbeau nu și-a dus planurile la bun sfârșit pentru că ar fi însemnat să-i strice reputația tatălui său, Ion Columbeanu, care lucra la momentul respectiv ca secretar general.

ADVERTISEMENT

Regretatul om politic a fost de-a lungul anilor șef al protocolului în guvernele regimului comunist, atât pe vremea lui Dej, cât și în cea a lui Nicolae Ceaușescu.

În plus, bărbatul a lucrat la Palatul Victoria până în perioada lui Adrian Năstase, în anul 2002. De asemenea, a fost omul care l-a lansat în politică pe Sorin Oprescu.

ADVERTISEMENT

„Era singurul lucru la îndemână pe care-l mai aveam la acea vreme. Era traversarea Dunării înot! Asta auzisem că se mai putea face.

Altă variantă nu aveam, deși mă descurcam destul de bine. Însă nu mi-a fost frică să o iau de la început. Aș fi luat-o de la început oriunde, la fel cum am făcut-o, de altfel, în mod curent destul de recent. 

ADVERTISEMENT

Și acesta a făcut parte din motivele pentru care ideea mi-a repugnat o perioadă de timp și, de asemenea, când, totuși, m-am hotărât nu-mi mai păsa de aceste lucruri.

Asta a fost câteva luni, până când a venit Revoluția”, a dezvăluit Irinel Columbeanu într-o emisiune de la Canal 33.

Irinel Columbeau, de la afaceri de mii de euro, la faliment

Fostul soț al Monicăi Gabor își amintește că Revoluția l-a prins cu numai 1.700 de dolari în casă, prima afacere construită de vedeta fiind legată de telefoanele mobile Alcatel, cea mai profitabilă pentru el.

Ulterior, business-urile afaceristului au căpătat un nou sens și a participat la construcția blocului de birouri din Piața Victoriei, denumit Victoria Business Center.

În prezent, Irinel Columbeanu nu mai deține nicio afacere, nu mai are avere și locuiește într-un apartament cu chirie. Și-a lansat recent prima sa carte.

ADVERTISEMENT