Fotbal international

Irlanda de Nord a anunțat lotul pentru meciul cu România din Liga Națiunilor. Austria ne așteaptă cu Alaba, Laimer și Sabitzer

25.08.2020 | 15:51
Irlanda de Nord a anuntat lotul pentru meciul cu Romania din Liga Natiunilor Austria ne asteapta cu Alaba Laimer si Sabitzer
ADVERTISEMENT

Selecționerul echipei naționale a Irlandei de Nord, Ian Baraclough, a anunțat lotul pentru meciul cu România din Liga Națiunilor.

România va debuta în Liga Națiunilor vineri, 4 septembrie, de la ora 21:45, pe teren propriu, în fața Irlandei de Nord, iar trei zile mai târziu va evolua în deplasare împotriva Austriei.

ADVERTISEMENT

Ian Baraclough, în vârstă de 49 de ani, a preluat conducerea reprezentativei nord-irlandeze în această vară după plecarea lui Michael O’Neill și a semnat un contract pe doi ani.


UPDATE, 25 august, ora 15:52 / Franco Foda, selecționerul Austriei, al doilea adversar al României în grupa din Liga Națiunilor, a nominalizat 23 de jucători pentru acțiunea din septembrie.

ADVERTISEMENT

Nu lipsesc proaspătul câștigător al Ligii Campionilor cu Bayern, David Alaba, și semifinaliștii aceleiași competiții proveniți de la RB Leipzig, Konrad Laimer și Marcel Sabitzer. Nu va fi însă prezent golgheterul Marko Arnautovic, a cărui deplasare din China nu va fi posibilă.

Portari: Pavao Pervan (VfL Wolfsburg), Alexander Schlager (LASK), Cican Stankovic (FC Red Bull Salzburg);

ADVERTISEMENT

Fundași: Aleksandar Dragovic (Leverkusen), Martin Hinteregger (Eintracht Frankfurt), Stefan Lainer (Borussia Monchengladbach), Philipp Lienhart (SC Freiburg), Stefan Posch (TSG 1899 Hoffenheim), Andreas Ulmer (FC Red Bull Salzburg), David Alaba (Bayern Munchen);

Mijlocași: Julian Baumgartlinger (Leverkusen), Christoph Baumgartner (TSG 1899 Hoffenheim), Florian Grillitsch (TSG 1899 Hoffenheim), Stefan Ilsanker (Eintracht Frankfurt), Florian Kainz (FC Koln), Konrad Laimer (RB Leipzig), Valentino Lazaro (Borussia Monchengladbach), Xaver Schlager (VfL Wolfsburg), Peter Zulj (Anderlecht);

ADVERTISEMENT

Atacanți: Adrian Grbic (FC Lorient), Michael Gregoritsch (FC Augsburg), Karim Onisiwo (FSV Mainz), Marcel Sabitzer (RB Leipzig).

Înainte de a găzdui partida cu tricolorii, naționala Austriei va evolua, pe 4 septembrie, în deplasare cu Norvegia.


Știre inițială, 24 august

Lotul Irlandei de Nord pentru meciul din Liga Nașiunilor cu România

Pentru meciurile cu România și Norvegia, primele din actuala ediție a Ligii Națiunilor, selecționerul Irlandei de Nord a chemat la lot 26 de jucători, printre aceștia regăsindu-se și veteranii Jonny Evans, Steven Davis și Kyle Lafferty.

Însă, conform site-ului oficial al Federației de Fotbal din Irlanda de Nord, Ian Baraclough i-a adus la prima reprezentativă și pe tinerii Jamal Lewis, jucător dorit de FC Liverpool și Bayern Munchen, sau Bailey Peacock-Farrell.

Cei 26 de jucători care vor face deplasarea la București pentru meciul cu România din Liga Națiunilor sunt următorii:

Portari: Michael McGovern (Norwich City), Bailey Peacock-Farrell (Burnley), Trevor Carson (Motherwell);

Fundași: Jonny Evans (Leicester), Craig Cathcart (Watford), Stuart Dallas (Leeds United), Shane Ferguson (Millwall), Conor McLaughlin (Sunderland), Jamal Lewis (Norwich City), Michael Smith (Hearts), Tom Flanagan (Sunderland);

Mijlocași: Steven Davis (Rangers), Niall McGinn (Aberdeen), Corry Evans (Blackburn), Paddy McNair (Middlesbrough), George Saville (Middlesbrough), Gavin Whyte (Cardiff City), Jordan Jones (Rangers), Matthew Kennedy (Aberdeen), Joel Cooper (Oxford United);

Atacanți: Kyle Lafferty (Reggina), Josh Magennis (Hull City), Conor Washington (Charlton), Liam Boyce (Hearts), Shayne Lavery (Linfield).

Aflat în fața debutului la echipa națională a României, Mirel Rădoi a convocat de principiu nu mai puțin de 26 de stranieri pentru primele două jocuri din Liga Națiunilor, cu Irlanda de Nord și Austria, iar pe listă se află și nume surpriză.

Deși nici nu a apucat să debuteze pe banca echipei naționale a României, Mirel Rădoi, a și anunțat deja ziua când va pleca de la cârma ”tricolorilor”. El a dezvăluit că va pleca de la conducereea echipei naționale a României la finalul contractului, care expiră după CM-2022, indiferent de rezultatele înregistrate de ”tricolori” până la acel moment.

Mirel Rădoi a vorbit despre mandatul lui Cristoph Daum la naționala României și a mărturisit că nu a văzut nimic bun din perioada petrecută de antrenorul german la cârma ”tricolorilor”.

ADVERTISEMENT