Fotbal international

Irlanda de Nord, adversara tricolorilor în Liga Naţiunilor, a rămas fără selecţioner! Michael O’Neill şi-a dat demisia după opt ani

23.04.2020 | 11:23
Irlanda de Nord adversara tricolorilor in Liga Natiunilor a ramas fara selectioner Michael ONeill sia dat demisia dupa opt ani
ADVERTISEMENT

Irlanda de Nord, una dintre adversarele tricolorilor în grupa pentru Liga Naţiunilor, a rămas fără selecţioner! Michael O’Neill a surprins pe toată lumea hotărând să îşi înainteze demisia după ce a stat pe bancă timp de opt ani.

Irlanda de Nord va juca baraj în Bosnia şi Herţegovina

Nimeni nu se aştepta la această hotărâre din partea omului care a renăscut naţionala nord-irlandeză şi care a reuşit să o califice la turneul final al EURO 2016, în Franţa.

ADVERTISEMENT

Mai mult, Irlanda de Nord păstrează şanse la calificarea şi la turneul final al EURO 2021, pentru că este una dintre echipele naţionale implicate în cele patru meciuri de baraj. Adversar în primul meci urmează să îi fie Bosnia şi Herţegovina, meciul urmând a avea loc la Sarajevo.

Amânarea barajelor pare a fi motivul demisiei

În caz că ar trece acest obstacol ar urma finala cu învingătoarea dintre Slovacia şi Irlanda. Ipotetic ar putea avea loc un derby Irlanda de Nord – Irlanda în finală!

ADVERTISEMENT

Se pare că motivul care l-a determinat pe Michael O’Neill să facă acest pas a fost amânarea de două ori a barajelor din cauza pandemiei de coronavirus. O’Neill este şi antrenor la echipa din Championship Stoke City şi are de terminat sezonul în a doua ligă engleză.

Mesajul fostului selecţioner

„Cred că lucrul normal este să renunț. Era important să părăsesc echipa în cel mai bun moment, ca să aibă șanse de calificare la EURO 2021 și ca viitorul manager să aibă timp să construiască pe succesul avut în cei 8 ani în care am fost selecționer.

ADVERTISEMENT

Mi-ar fi plăcut foarte mult să ajut Irlanda de Nord să se califice la un alt turneu major. Am avut norocul de a lucra cu mulți oameni extraordinari, care au contribuit la rezultatele noastre.

Mulţumiri pentru suportul fanilor

Le mulțumesc jucătorilor pentru dedicare și profesionalism, am avut experiențe de neuitat împreună.

ADVERTISEMENT

Fanilor le transmit că a fost o onoare să am șansa de a fi antrenorul țării mele, și voi prețui mereu timpul petrecut pe banca Irlandei de Nord. Susținerea primită în decursul anilor a fost incredibilă”

 

ADVERTISEMENT