Fotbal intern

Convocare surpriză: “Mircea Lucescu mi l-a recomandat”

Selecţionerul României, Anghel Iordănescu, susţine o conferinţă de presă înaintea meciului cu Irlanda de Nord din preliminariile Euro 2016, prima pentru el de la revenirea la cîrma echipei...
10.11.2014 | 12:37
Convocare surpriza Mircea Lucescu mi la recomandat
ADVERTISEMENT

Selecţionerul României, Anghel Iordănescu, susţine o conferinţă de presă înaintea meciului cu Irlanda de Nord din preliminariile Euro 2016, prima pentru el de la revenirea la cîrma echipei naţionale. Iordănescu a vorbit despre problemele actuale ale primei reprezentative, motiv pentru care a afirmat că Irlanda de Nord porneşte favorită pentru meciul de vineri, de la ora 21:45. De asemenea, selecţionerul a explicat că ideea convocării lui Bicfalvi i-a venit după o consultare cu Mircea Lucescu.

Update 13:17 / “În legătură cu Danemarca, îmi amintesc că aş fi putut să fac un meci amical pe o plajă la Mamaia. În schimb, noi am preferat să jucăm pe plaja de pe Lia Manoliu”

ADVERTISEMENT

Update 13:15 / “Avem trei zile de antrenamente, în care vom pune accentul pe tactic, faze fixe şi probleme legate de principiile jocului. Ei trebuie să ştie ce aştept de la ei, ce le cer eu. Să nu aud telefon în sala de mese, inclusiv eu o să mă supun. Nu există nici un antrenor sau jucător care să nu aibă superstiţii. Eu am rămas acelaşi, cu iconiţa în buzunar. Probabil nu o să mă vedeţi cu ea, dar o să am grijă să o sărut înainte şi după meci. Ţin foarte mult la disciplină, atît la nivel tactic, pe terenul de joc, şi în viaţa de zi cu zi. Mă aştept să primesc şi respectul jucătorilor”.

Update 13:00 / “L-am căutat pe Piţurcă de mai multe ori pentru a cere informaţii, dar o singură dată l-am prins. Era şi un moment mai puţin bun, deoarece debuta acolo şi nu a avut un rezultat dorit. Totuşi, discuţia cu Victor Piţurcă a fost importantă”

ADVERTISEMENT

Update 12:58 / “În jocul Stelei se vede o stare de oboseală, dar vorbim de jucători profesionişti, care au un program bun, şi care sînt obişnuiţi cu marea performanţă”

Update 12:56 / “Voi schimba chestiuni legate de principiile şi sarcinile de joc. Nu are rost să discut acum despre proiectul meu, ci doar după meciul cu Irlanda de Nord. La iarnă voi solicita Comitetului Executiv să aprobe o selecţionată divizionară pentru a face pregătiri şi a juca meciuri de pregătire. Avem jucători tineri, care ar putea ajunge rapid la echipa naţională. Mă refer la Nedelcu, Manea, Tănase de la Viitorul, Dumitraş de la Ceahlăul, Creţu de la Iaşi. Acum am mers pe continuitate pe lotul lui Piţurcă, dar intenţia mea este să aducem forţe proaspete la echipa naţională. Stanciu are o perioadă de stagnare, dar sînt convins că va reveni”

ADVERTISEMENT

Update 12:48 / “Nu eu puteam să-l sun pe Dan Petrescu pentru a prelua postul de selecţioner. Eu am crezut că a fost sunat, dacă el zice că nu a fost aşa, îl credem pe el. Eu am vorbit şi aseară cu el, îl interesează soarta echipei naţionale. Irlanda de Nord este o echipă reactivă care poate specula orice moment. Contraatacul şi fazele fixe sînt punctele lor forte”

Update 12:43 / “Aş vrea ca Tătăruşanu să joace mai mult, dar mi-e greu să aleg un alt titular pe acel post. Trebuie să ţinem cont de experienţa pe care o are Ciprian. Bicfalvi dă goluri la echipa de club, este apreciat. Chiar Mircea Lucescu mi l-a recomandat într-o discuţie telefonică pe care am avut-o cu el. Îl apreciez pe Keşeru, l-am îmbrăţişat. L-am felicitat pentru golurile pe care le-a marcat. Nu vă pot spune ce opţiuni am pentru meciul cu Irlanda de Nord. Claudiu trebuie să îmi demonstreze şi la antrenamente. Pe Puşcaş îl apreciez, l-am convocat pentru a fi în anturajul echipei naţionale. Sper ca în Italia să se vadă că ne interesăm de el şi să i se dea şanse, nu numai la Primavera”.

ADVERTISEMENT

Update 12:40 / “Raţ are leziune fibrilară pe aductori. Are un program special de pregătire şi vom vedea dacă îl putem integra în programul normal. Ar fi o mare lovitură ca Răzvan Raţ să nu poată juca în meciul cu Irlanda. I-am luat pe Sepsi şi Bogdan Mitrea pentru acest post. Sepsi a mai jucat la nivel înalt, dar nici el nici Mitrea nu îl pot egala pe Raţ. Din p[cate, nici Latovlevici nu a jucat prea mult. L-am luat în calcul şi pe Filip, dar chiar dacă a dat gol în Portugalia mai are nevoie de meciuri pe acest post pentru a juca titular”

Update 12:36 / “Am fost la antrenamentele Stelei pentru a vedea jucătorii, ţinînd cont că ei au un program încărcat. Am vrut să ştiu şi care e atmosfera. Aşteptam să fiu sunat de Costel dacă vrea să discutăm ceva legat de jucători, aşa cum l-am sunat şi eu de trei sau patru ori. Amândoi ne dorim acelaşi lucru, să fie bine pentru jucători“.

Update 12:33 / “Regret plecarea lui Piţurcă pentru că sînt adeptul ca în timpul unei competiţii începute să nu apară schimbări. Acum a fost o situaţie specială şi repet că nu a fost obiectivul meu să preiau echipa naţională”

Update 12:31 / “Este extrem de delicat pentru noi. Poate cel mai important meci al echipei naţionale din acest an prin prisma locului pe care se află ei. Din acest motiv, consider că Irlanda de Nord este favorită. Preiau echipa naţională cu multe probleme: de sănătate, de lipsă de jocuri pentru unii dintre tricolori. Avema nevoie de Marica, Rusescu, Bourceanu, Tamaş, Goian. Este o problemă că nimeni din staff-ul lui Piţurcă nu a rămas pentru a asigura o continuitate”, a declarat Iordănescu.

500 Ron BONUS, 5 runde gratuite + 15 dupa prima depunere doar la cazinoul Unibet!

ADVERTISEMENT
Tags: