Life

“Iron Man” este în doliu. Tatăl lui Robert Downey Jr. a murit. Mesajul actorului

Actorul și regizorul american, Robert Downey sr. a murit la vârsta de 85 de ani.
07.07.2021 | 22:40
Iron Man este in doliu Tatal lui Robert Downey Jr a murit Mesajul actorului
ADVERTISEMENT

Robert Downey sr. a murit în somn miercuri, 8 iulie, în locuința sa din New York, anunță presa din Statele Unite. Acesta împlinise luna trecută 85 de ani.

Tatăl celebrului actor Robert Downey Jr. se lupta de mai bine de 5 ani cu maladia Parkinson. În ultima perioadă acesta a stat departe de ochii presei.

ADVERTISEMENT

“Iron Man” este în doliu

Tatăl celebrului actor a avut inițial alt nume. Robert Elias jr. A decis însă să și-l schimbe, după tatăl vitreg, când s-a înrolat în armată. Acesta a fost și actor și regizor. A fost cunoscut mai ales pentru rolurile din filmele “Boogie Nights”, “Magnolia” și “To Live and Die in LA”.

De cinci ani se lupta cu o boală cruntă, Parkinson și a hotărât să stea departe de ochii presei pentru a-și proteja cei doi copii. Robert Downey Jr. și Allyson Downey.

ADVERTISEMENT

A acordat însă un interviu în anul 2001, atunci când Robert fusese nominalizat pentru premiul Oscar. În acea perioadă “Iron Man” avea probleme serioase cu drogurile.

“Viața este prea ușoară când ești vedetă de film. Oamenii vor face orice vrei și îți vor aduce tot ce vrei. Hollywoodul este un loc oribil”, spunea tatăl actorului, pentru The Post.

ADVERTISEMENT

Mesajul postat de Robert Downey jr după moartea tatălui său

Robert Downey Jr  a postat un mesaj emoționant după decesul tatălui său.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Robert Downey Jr. Official (@robertdowneyjr)

“Noaptea trecută, tatăl meu a murit liniștit în somn, după ani întregi de suferință cauzați de maladia Parkinson.

Era un adevărat realizator de filme și a rămas remarcabil de optimist pe tot parcursul … Potrivit calculelor mamei vitrege, au fost fericiți mai mult de 2000 de ani. Rosemary Rogers-Downey, ești un sfânt, iar gândurile și rugăciunile noastre sunt cu tine., a scris celebrul actor pe contul său de socializare.

ADVERTISEMENT

Robert Downey jr a debutat la vârsta de 5 ani în filmul “Pound”, regizat de tatăl său. În aceeași peliculă a jucat și de sora lui, Allyson, care avea atunci 7 ani. Mai târziu, tată și fiu au jucat împreună și în alte filme care nu au fost regizate de Downey sr, precum “Johnny Be Good”, în 1988 sau “Hail Caesar”, în 1994.

Robert Downey jr este considerat unul dintre cei mai talentați actori ai generației sale. A fost nominalizat de două ori la Oscar.

ADVERTISEMENT