Fotbal international

Ironia Roxanei Mărăcineanu la adresa lui Jean Michel Aulas, preşedintele lui Lyon. “Dacă are alte scenarii, îi dau o idee”

30.05.2020 | 17:21
Ironia Roxanei Maracineanu la adresa lui Jean Michel Aulas presedintele lui Lyon Daca are alte scenarii ii dau o idee
ADVERTISEMENT

Fotbalul francez este singurul din top 5 european care a decis să nu mai reia competiţiile, îngheţând sezonul cu clasamentul existent înaintea de izbucnirea pandemiei de coronavirus.

Roxana Mărăcineanu l-a ironizat pe preşedintele lui Lyon

O decizie care a fost vehement contestată de preşedintele clubului Lyon, binecunoscutul Jean Michel Aulas, care a adresat proteste peste proteste tuturor forurilor din Hexagon, inclusiv ministrului Sportului, Roxana Mărăcineanu.

ADVERTISEMENT

Roxana Mărăcineanu a răspuns cu o ironie la adresa venerabilului şef al echipei din lotul căreia face parte şi internaţionalul român Ciprian Tătăruşanu.

I-a propus să facă un film

Politiciana de origine română nu s-a sfiit deloc să îl ia peste picior pe unul dintre cei mai importanţi şi mai apreciaţi conducători de club din fotbalul francez.

ADVERTISEMENT

„Jean Michel Aulas mi-a trimis multe scrisori. I-am răspuns o dată și i-am spus cum funcționează Statul, Federația și Liga. I-am explicat relația dintre ele. În curând, se vor redeschide cinematografele.

Dacă are alte scenarii, îi dau o idee. Poate să facă un film. Filmul lui va avea sigur public”.

ADVERTISEMENT

Roxana Mărăcineanu şi-a permis să îi atace şi pe şefii Bundesligii, afirmând că pentru unii banii au fost mai importanţi decât sănătatea sportivilor.

Aulas a dat exemplu Germania şi Spania

De altminteri, în încercările sale de a întoarce decizia de anulare a competiţiilor, Aulas le-a dat exemplu tocmai ligile din Germania şi din Spania.

ADVERTISEMENT

 „Suntem prea proști! Să luăm exemplul Spaniei și al Germaniei!” a spus acesta pentru L’Equipe zilele trecute. Nu este singurul care gândeşte astfel, dar, din păcate, cei care au încuviinţat decizia luată sunt mai mulţi.

Lyon va merge în instanţă

Ca urmare a faptului că se afla pe locul 7 în momentul opririi campionatului Lyon nu va participa, după foarte mulţi ani, în ediţia viitoare a cupelor europene.

Însă Aulas nu vrea să se dea bătut şi a anunţat că va merge în instanţă cu cazul său, la fel cum vor proceda şi Toulouse şi Amiens, cele două echipe retrogradate, deşi Toulouse se afla la distanţă considerabilă de restul echipelor, cu şanse infime de a reuşi o minune.

ADVERTISEMENT