News

IRONIA sorţii! Croaţii au plătit în meciul cu Brazilia pentru “BLESTEMUL ROM NIA!” Ce s-a întîmplat în ’98

Arbitrajul a devenit subiect principal la Cupa Mondială după doar un meci. Dezastrul făcut de japonezul Nishimura la meciul de debut dintre Brazilia şi Croaţia a stîrnit furia unei planete...
13.06.2014 | 21:17
IRONIA sorţii! Croaţii au plătit în meciul cu Brazilia pentru
ADVERTISEMENT

Arbitrajul a devenit subiect principal la Cupa Mondială după doar un meci. Dezastrul făcut de japonezul Nishimura la meciul de debut dintre Brazilia şi Croaţia a stîrnit furia unei planete întregi. Printre fazele incriminate de croaţi, cea care a stîrnit vehemenţa europenilor a fost penalty-ul pe care arbitrul asiatic l-a dictat în minutul 70 la un duel Lovren – Fred. Brazilianul a căzut după ce adversarul său direct abia l-a atins pe braţ şi pe spate, forţînd clar căderea, dar a reuşit să-l păcălească pe central.

Pentru noi, românii, faza conţine o doză serioasă de ironie dacă ne amintim de Mondialul din 1998. Ajunşi în optimile de finală, elevii lui Anghel Iordănescu, în frunte cu Gică Hagi, înfruntau Croaţia lui Şuker, Boban şi Asanovic. Ultimul nume a rămas bine întipărit în memoria microbiştilor români după ce, în minutul 44, mijlocaşul central a forţat un penalty după un contact minor cu Gabi Popescu, penalty acordat de arbitru. Faza seamănă izbitor cu cea din meciul Brazilia – Croaţia de joi seara, motiv pentru care FANATIK i-a contactat pe cei doi actori principali ai fazei pentru a comenta situaţia inedită.

ADVERTISEMENT

Asanovic, prietenos ca de obicei, l-a desfiinţat iniţial pe arbitrul japonez. “A făcut ceva greşit! Pentaly-ul nu a existat. Nu înţeleg la ce s-a gîndit, a spus fostul mijlocaş central. Pus în faţa comparaţiei cu faza provocată de el în 1998, Alioşa a început să rîdă şi să devină defensiv în discurs.Fotbalul e cel mai frumos sport, orice om se pricepe la el. Eu nu pot compara cele două faze, sînt diferite!”, a spus Asanovic. Acesta chiar a încercat să prezinte drept argument suprem în favoarea sa un motiv ridicol: Sper că îţi aminteşti clar. Popescu m-a atins!”, a spus acesta, după care a încercat elegant să mute discuţia la meciul de joi seara.

Gabi Popescu, în schimb, şi-a amintit cu amărăciune de fază. Îţi dau dreptate cînd spui că te-ai gîndit la faza din 1998. Şi eu am făcut-o, dar asta e. Fiecare apărător trebuie să înveţe că, deşi nu faultează, dacă ating atacanţii în careu în 90 la sută de cazuri se dă fault. Asta e. Eu am greşit o dată, dar a fost îndeajuns. Eu zic că cele două faze sunt la fel şi nu cred că Brazilia merita penalty”, a spus Popescu.

ADVERTISEMENT

VEZI MAI JOS, LA MINUTUL 0:50, FAZA DE LA CUPA MONDIALĂ DIN 1998

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri