Sporturi

IRONMAN! Un campion din NBA, VIRGIN pînă la 38 de ani: “A meritat!”

Fostul baschetbalist al lui Los Angeles Lakers, A.C. Green (51 de ani) este cunoscut pentru două lucruri. Are o serie incredibilă de meciuri consecutive jucate în NBA, 1192 de partide la rînd. Al...
02.04.2015 | 21:43
IRONMAN Un campion din NBA VIRGIN pina la 38 de ani A meritat
ADVERTISEMENT

Fostul baschetbalist al lui Los Angeles Lakers, A.C. Green (51 de ani) este cunoscut pentru două lucruri. Are o serie incredibilă de meciuri consecutive jucate în NBA, 1192 de partide la rînd. Al doilea lucru care l-a făcut cunoscut e tot un record de anduranţă, Green fiind virgin pînă la 38 de ani cînd s-a căsătorit. 

A.C. Green (Ironman) are o carieră impresionantă în NBA, reuşind să cîştige 3 titluri de campion cu LA Lakers (1987, 1988,2000). A fost ales să participe în All Star Game-ul din 1990 şi deţine recordul de meciuri jucate la rînd în NBA, 1192. Chiar dacă a cunoscut succesul încă de tînăr în baschet, el a fost diferit de alte superstaruri, a vrut să facă sex doar la căsătorie în ciuda tuturor tentaţiilor.

ADVERTISEMENT

“A fost mai greu să iau titlul în NBA decît să aştept pînă la căsătorie!” 

A.C. Green a celebrat recent 13 ani de căsnicie. El a declarat în presa americană: “A meritat cu siguranţă aşteptarea. Cînd te căsătoreşti cu persoana potrivită la timpul potrivit nu ai ce să regreţi. Pentru mine, nu există nici un regret”, a declarat baschetbalistul.

Green a avut o reacţie surprinzătoare cînd a fost întrebat dacă i-a fost greu să reziste tentaţiilor: “A fost mai greu pentru mine că cîştig titlul în NBA decît să aştept pînă la căsătorie”, a declarat fostul baschetbalist.

ADVERTISEMENT

Kobe Bryant: “I-am spus, nu e nici o problemă, se va rezolva cu majoretele!”

A.C. Green s-a întors la Los Angeles Lakers în sezonul 1999-2000, cînd erau lideri Kobe Bryant şi Shaquille O’Neil. Kobe a fost intervievat despre fostul său coleg şi a spus că a fost mirat de faptul că era încă virgin, deşi la vremea aceea avea deja 36 de ani:

“Mi-a spus că e virgin. Am fost mirat la început. Dar i-am spus să stea liniştit, nu e nici o problemă că se va rezolva cu majoretele. El a fost însă un susţinător al abstinenţei pînă la căsătorie”, a declarat starul lui LA Lakers.

ADVERTISEMENT

Green: “Băieţii făceau glume, făceau pariuri!”

Reporterul de la ABC News l-a întrebat de ce a fost aşa important pentru A.C. Green să rămînă virgin, însă fostul baschetbalist avea deja pregătit răspunsul: “Trebuie să ai respect de sine, valori şi virtuţi în viaţă. Am practicat (n.r.abstinenţa) pînă la căsătorie şi atunci a fost ca şi capătul unui curcubeu într-un fel. A fost un final fericit al unei etape, m-am simţit împăcat”, a declarat Green. 

Baschetbalistul spunea că la începuturile carierei sale în NBA, toată lumea făcea glume pe acestă temă, chiar şi pariuri în vestiar: “În sezonul meu de debut, le-am spus tuturor. Au şi început să facă pariuri şi mi-au spus că n-am cum să rezist şi să fiu abstinent. Odată ce am intrat în NBA, puteam face orice pentru că femeile frumoase roiau pe lîngă noi.”

ADVERTISEMENT

“Nimeni nu m-a crezut la început, dar cînd m-au văzut după 6 luni cît de hotărît sînt, au realizat că eram serios. Am fost concentrat doar pe baschet şi atît”, spunea Green.

Căsătorit în 2002 la 38 de ani

A.C. Green s-a retras la finalul sezonului 2001 după ce a jucat un sezon la Miami Heat. S-a căsătorit un an mai tîrziu la vîrsta de 38 de ani cu Veronique, prietena lui. El a hotărît că poate să îi inspire şi pe alţii şi a decis să demareze mai multe campanii în ceea ce priveşte abstinenţa sexuală. (VEZI FOTO SUS ÎN GALERIE FOTO)

“Am primit mai multe reacţii de la mulţi oameni care mă încurajează şi spun că fac o treabă foarte bună. Sînt mulţi care mă dau ca model pentru copii lor, pentru că poate să le arate un om care s-a putut abţine şi pe care poate să îl urmeze”, declara A.C. Green.

 

 

 

 

 

 

 

 

ADVERTISEMENT