News

Isabela, îngerul păzitor care a salvat viaţa unui artist. Povestea impresionantă a tinerei care a devenit „Salvator din pasiune”

Un actor s-a prăbușit pe scenă la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu. Acesta a fost salvat la timp de un voluntar al ISU Sibiu care se afla în public
11.07.2024 | 14:06
Isabela ingerul pazitor care a salvat viata unui artist Povestea impresionanta a tinerei care a devenit Salvator din pasiune
Un actor care s-a prăbușit pe scena teatrului a fost salvat de un voluntar al ISU Sibiu. Isabela se afla în public și a sărit imediat în ajutorul victimei. Sursa foto: Facebook / IGSU - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania
ADVERTISEMENT

Isabela este un voluntar devotat ca a salvat viața unui artist la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu. S-a alăturat proiectului  “Salvator din pasiune” și a devenit dintr-un slogan, o realitate vie.

Artist readus la viață de un „salvator din pasiune”

Isabela, cu o experiență de șapte ani în voluntariat, a avut numeroase intervenții notabile, dar cea mai recentă, desfășurată la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, a fost deosebit de remarcabilă.

ADVERTISEMENT

În timpul unei reprezentații, un artist s-a prăbușit brusc pe scenă. Isabela, aflată în public alături de familie, a observat imediat incidentul și a intervenit fără ezitare. Inițial, a crezut că artistul a cedat din cauza căldurii și emoțiilor, dar rapid și-a dat seama că simptomele indicau un stop cardio-respirator.

„A contat enorm faptul că semnele au fost identificate imediat ce au apărut, astfel Isabela a acționat ca la carte, aplicând protocolul de resuscitare. Și-a rugat soțul să o ajute, să sune la 112 și să dea toate detaliile” scriu cei de la ISU Sibiu pe pagina lor de Facebook. 

ADVERTISEMENT

Manevrele de resuscitare aplicate de Isabela au fost vitale pentru artist

După puțin timp, motocicleta SMURD a ajuns la fața locului, iar acesta a ajutat-o pe Isabela cu manevrele de resuscitare până la sosirea ambulanței. Datorită intervenției rapide și precise, artistul a fost salvat.

„Astăzi, artistul este acasă, împreună cu familia lui, bucurându-se de șansa la viață la care salvatorii au pus umărul, în special Isabela”, au mai adăugat reprezentanții ISU.

ADVERTISEMENT

Isabela a avut sute de intervenții

Isabela s-a alăturat programului „Salvator din pasiune” în 2017 și de atunci a fost implicată în sute de intervenții, fiecare cu provocările sale. Cu toate acestea, câteva intervenții au avut un impact deosebit și au rămas gravate în memoria tuturor, deoarece au făcut diferența între viață și moarte.

„Isabela, te felicităm pentru dedicarea ta! Suntem mândri și recunoscători că avem printre noi oameni care sunt salvatori din pasiune”, au felicitat-o colegii pe Isabela.

ADVERTISEMENT

Aceasta este încă o dovadă că voluntarii „Salvator din pasiune” sunt eroii zilelor noastre, mereu pregătiți să intervină și să salveze vieți, indiferent de circumstanțe.

 

ADVERTISEMENT
Deși tatăl ei are o avere de 2,1 miliarde de dolari, Ioana s-a...
Deși tatăl ei are o avere de 2,1 miliarde de dolari, Ioana s-a angajat ca agent imobiliar. A fost dată de gol de mama sa, care a postat o fotografie
Gigi Becali, „incurabil“: a pierdut un proces costisitor, dar dă semne că nu...
Gigi Becali, „incurabil“: a pierdut un proces costisitor, dar dă semne că nu și-a învățat lecția scumpă
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Ea este Marina, doctoriţa ucisă în cabinetul stomatologic din Brăila unde lucra. Primele...
Ea este Marina, doctoriţa ucisă în cabinetul stomatologic din Brăila unde lucra. Primele ipoteze despre identitatea criminalului
Gigi Becali, accident rutier în Pipera, chiar în faţa bisericii pe care o...
Gigi Becali, accident rutier în Pipera, chiar în faţa bisericii pe care o construieşte din banii săi
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea...
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea patronului FCSB
Soția lui Kanye West poate face închisoare. Acuzații rușinoase pentru Bianca Censori
Soția lui Kanye West poate face închisoare. Acuzații rușinoase pentru Bianca Censori
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la...
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la Bruxelles. Cum arată biroul ei din Parlamentul European
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la...
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la o lună de la despărțire? „Mi-e milă de ea, dar se potrivesc…”