Fotbal intern

Exclusiv / Îşi iau punctele înapoi!? CFR Cluj, ASIGURĂRI de la TAS!

Comisia de Disciplină a detonat bomba în Liga 1 cînd ocupanta poziţiei a doua, CFR Cluj a primit o penalizare de 24 de puncte pentru neplata salariilor, iar clasamentul Ligii 1 a fost bulversat....
11.02.2015 | 13:15
Exclusiv  Isi iau punctele inapoi CFR Cluj ASIGURARI de la TAS

Comisia de Disciplină a detonat bomba în Liga 1 cînd ocupanta poziţiei a doua, CFR Cluj a primit o penalizare de 24 de puncte pentru neplata salariilor, iar clasamentul Ligii 1 a fost bulversat. Ardelenii au ajuns pe ultimul loc, cu zece puncte, unul mai puţin decît Rapid. FANATIK.RO a investigat care sînt şansele ca decizia Comisiei de Disciplină să fie întoarsă, fie la Recurs, fie la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Iar concluzia este favorabilă clujenilor conform surselor FANATIK.RO, echipa ardeleană urmînd să primească două decizii favorabile!

Depunctaţi pentru jumătate de oră!

CFR Cluj a avut termen pînă miercuri, 4 februarie, la ora 12:00 să-şi achite datoriile faţă de jucători. Planul oficialilor ardeleni era să obţină intrarea clubului în insolvenţă, astfel ca datoriile să fie eşalonate conform viitorului plan de organizare. Imediat după intrarea în insolvenţă, Comisia de Disciplină nu mai avea dreptul să depuncteze formaţia ardeleană. “Cei de la CFR Cluj au venit la ora 12:30 cu o hîrtie care dovedea intrarea clubului în insolvenţă. Dar era prea tîrziu pentru a scăpa de depunctare, decizie care a intrat în vigoare de la ora 12:00. Astfel, clubul a pierdut 24 de puncte. Eu nu cred că mai au cum să scape de această depunctare”, a explicat Emilian Hulubei pentru FANATIK.RO.

“La TAS nu va conta acea mică întîrziere”

Oficialii lui CFR Cluj au căutat să afle detalii despre şansele pe care le au pentru a obţine punctele înapoi. Veştile pe care le-au primit sînt foarte încurajatoare, inclusiv dinspre Elveţia. “La TAS nu se va ţine cont că a fost vorba de o mică întîrziere de 30 de minute. Important este că s-a obţinut intrarea în insolvenţă chiar în acea zi, iar decizia Comisiei de Disciplină va fi anulată. Cel mai probabil nici nu se va mai ajunge la Lausanne, decizia va fi schimbată direct de la Recurs. Este un caz destul de simplu”, li s-a transmis ardelenilor.

Legea care o salvează pe CFR Cluj

Articolul 30 din Legea Insolvenţei este cel pe care se bazează CFR Cluj pentru a scăpa de depunctare. “De la data deschiderii procedurii se suspendă de drept toate acţiunile judiciare sau extrajudiciare pentru realizarea creanţelor asupra debitorului sau bunurilor sale”, este textul acestui articol de lege. Convins că punctele nu pot fi pierdute, Iuliu Mureşan şi-a asigurat deja jucătorii că nu vor fi probleme. “Clubul este liniştit din acest punct de vedere. Aceste 24 de puncte care ni s-au luat le vom primi înapoi în curând. Acest lucru s-a întâmplat în momentul în care clubul a obţinut intrarea în insolvenţă. De aceea, peste o săptămână lucrurile vor intra în normal. Preşedintele ne-a asigurat de acest lucru. Termin sezonul la CFR. iar apoi nu mai revin în România”, a declarat Camora pentru ştiridesport.ro.  

Vor scăpa de interdicţia la transferuri!

O altă informaţie importantă pentru clujeni vine din cadrul Ligii Profesioniste care urmează să judece miercuri cazul lui CFR Cluj, care a primit interdicţie la transferuri. “Conform actelor pe care ardelenii le-au prezentat în faţa Comisiilor, lui CFR Cluj urmează să i se ridice interdicţia pe care au primit-o. Decizia urmează să se bazeze pe faptul că ardelenilor le-a fost acceptată insolvenţa, astfel se suspendă de drept toate acţiunile judiciare”, au precizat sursele FANATIK.RO. Astfel, formaţia din Gruia poate să îi legitimeze pe Andrei Tînc, Filipe Nascimento şi Dragoş Firţulescu, jucători care nu au putut fi legitimaţi de acest impediment.