Sport

Îşi pregăteşte Mircea Lucescu plecarea de la Dinamo Kiev?! Semnalele care anunţă o despărţire iminentă

Mircea Lucescu se pregăteşte pentru a doua parte a sezonului din Ucraina, însă sunt semnale că antrenorul român ar putea să plece de la Dinamo Kiev în vară.
17.02.2022 | 16:11
Isi pregateste Mircea Lucescu plecarea de la Dinamo Kiev Semnalele care anunta o despartire iminenta
Semnalele care anunţă plecarea lui Mircea Lucescu de la Dinamo Kiev (sursă foto: hepta.ro)
ADVERTISEMENT

La finalul lunii februarie, prima ligă din Ucraina se va relua, după pauza de iarnă, iar marea atracţie este lupta la titlu dintre Şahtior Doneţk şi Dinamo Kiev. Formaţia lui Mircea Lucescu ocupă poziţia secundă, la 2 puncte în spatele marii rivale. Cu toate acestea, antrenorul român ar putea să plece la finalul sezonului.

Plănuieşte Mircea Lucescu să plece de la Dinamo Kiev?! Care este semnalul de alarmă

Jurnaliştii de la sport.ua au analizat mutările făcute de Dinamo Kiev, echipă care nu a efectuat niciun transfer în această iarnă. Mai mult decât atât, formaţia lui Mircea Lucescu l-a vândut pe Vitali Mikolenko, la Everton, în schimbul a 23.500.000 de euro. Lipsa de activitate în mercato i-a făcut pe ucraineni să se gândească la o posibilă plecare a antrenorului român.

ADVERTISEMENT

“Există o opţiune, care acum pare nerealistă, dar în viaţă nu se ştie niciodată. Chiar dacă Mircea Lucescu are contract cu Dinamo Kiev până în vara lui 2024, probabilitatea ca antrenorul român să plece în vară creşte din cauza unui factor obiectiv, vârsta.

Dacă presupunem că Lucescu a decis să-şi încheie contractul în vară, să fie activ pe piaţa transferurilor ar fi un semn de nerespect faţă de club şi succesorul său.

ADVERTISEMENT

De ce să aduci nişte jucători care ar putea să nu intre în planurile viitorului antrenor? În concluzie, poate Mircea Lucescu nu se gândeşte la retragere, ci simplu vrea să accepte o nouă provocare, de exemplu Fenerbahce”, au scris jurnaliştii ucraineni.

La fel s-a întâmplat la Şahtior Doneţk, în ultimul sezon al lui Mircea Lucescu

În iarna lui 2016, Mircea Lucescu a realizat un singur transfer, după ce l-a adus pe Oleg Danchenko, de la Cernomoreț Odesa, mutare pentru care Şahtior Doneţk nu a plătit niciun ban. În acelaşi timp, “minerii” îl cedau pe Alex Teixeira, la Jiangsu, în schimbul a 50.000.000 de euro.

ADVERTISEMENT

La finalul sezonului 2015-2016, după 12 ani petrecuţi la Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu şi-a anunţat plecarea de la echipă şi semna contractul cu Zenit Sankt Petersburg.

Conflictul Ucraina-Rusia, un al motiv al unei posibile plecări?

Şahtior Doneţk a fost una dintre cele mai afectate echipe de conflictul dintre Ucraina şi Rusia, început în 2014, când a fost anexată Crimeea, iar zona Donbas a fost grav afectată de lupte. Echipa a trebuit să-şi părăsească stadionul, care în august 2014 a fost grav avariat de proiectile.

ADVERTISEMENT

“Minerii” s-au văzut obligaţi să joace pe teren neutru în a doua jumătate a sezonului 2014-2015, dar şi de-a lungul întregii stagiuni 2015-2016, ultima petrecută de Mircea Lucescu la Şahtior Doneţk. Recent, Rinat Ahmetov, finanţatorul lui Şahtior Doneţk, a vorbit despre situaţia stadionului construit în 2009, dar pe care nu-l mai poate folosi de 8 ani.

“Am spus deja. Visul meu este să se audă din nou imnul Ligii Campionilor pe Donbas Arena. Fanilor noştri le este dor de noi. Îmi doresc ca oamneii din Doneţk să fie fericiţi şi asta nu se poate întâmpla decât într-o Ucraină unită”, a spus Rinat Ahmetov.

Dinamo Kiev ar trebuie să joace în ultimul weekend din februarie

Acum, Ucraina se află în pericol să fie invadată de Rusia, iar conflictul escaladează la graniţa ţării. Joi, o grădiniţă din Sanytsia Luhanska a fost bombardată, iar Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei, a susţinut că forţele pro-ruse sunt vinovate.

Prima ligă a Ucrainei ar urma să fie reluată în weekend-ul 26-27 februarie, iar Dinamo Kiev se va duela cu Inhulets, echipă aflată pe antepenultimul loc. Până atunci, echipa lui Mircea Lucescu se află în cantonament, în Turcia, unde mai are programate două partide amicale, pe 17 şi 19 februarie.

ADVERTISEMENT
Tags: