News

Își va asuma PNL rotativa de premier cu PSD? Europarlamentarul Siegfried Mureșan: ”Un partid serios își respectă angajamentele”

Europarlamentarul Siegfried Mureșan a vorbit despre rotativa de premieri pe care au stabilit-o PNL și PSD, atunci când s-au angajat în formarea unei coaliții de guvernare.
07.04.2022 | 20:16
Isi va asuma PNL rotativa de premier cu PSD Europarlamentarul Siegfried Muresan Un partid serios isi respecta angajamentele
Își va ceda Nicolae Ciucă funcția de premier lui Marcel Ciolacu, în 2023? Sursa foto: Hepta/colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În coaliția de guvernare deja au început discuții și pe tema rotativei de premieri pe care au stabilit-o cei de la PSD și PNL. După ce s-a hotărât că Nicolae Ciucă va fi în fruntea Guvernului până pe 25 mai 2023, din partea liberalilor, sunt semne de întrebare dacă își va ceda, într-adevăr, mandatul lui Marcel Ciolacu, liderul PSD. Acesta din urmă, fiind apoi premier până la alegerile generale din 204.

Își va ceda Nicolae Ciucă locul lui Marcel Ciolacu? Ce spune europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan a vorbit despre cele menționate. El a spus că partidul său își va respecta angajamentul.

ADVERTISEMENT

”Există o coaliție și o înțelegere. Noi suntem un partid serios și un partid serios își respectă angajamentele. Ăsta este acordul în momentul de față și, dacă nu va exista un alt acord până atunci, el trebuie implementat.

Un partid serios își respectă alegerile”, a declarat Siegfried Mureșan pentru HotNews.

Afirmația europarlamentarului vine după ce Marcel Ciolacu a spus miercuri, la România TV, că Nicolae Ciucă  ”în mod cert”, nu va mai fi prim-ministru din mai 2023, dacă în aceste zile va fi numit președinte PNL.

ADVERTISEMENT

Totuși, chiar dacă el este nominalizat pentru preluarea rotativei de premier, odată cu încheierea mandatului lui Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu pune un semn de întrebare față de această situație.

”În acest moment, cu certitudine vă spun, dacă Ciuca devine președinte PNL, cu certitudine de 100% postul de prim-ministru, din mai, 2023, va fi preluat de PSD. Rămâne de văzut pe cine va desemna PSD premier.

ADVERTISEMENT

În acest moment eu sunt nominalizat să preiau funcția de premier la rotativă, dar mai este un an de zile până atunci.

Ce este sigur e că Ciucă nu va mai fi premier, Acum nu mai e nicio crăpătură că acest lucru se va întâmpla”, a detaliat liderul Camerei Deputaților.

ADVERTISEMENT

Nicolae Ciucă, candidat din partea PNL la președinția României?

De asemenea, Marcel Ciolacu a admis că PNL l-ar pregăti pe Nicolae Ciucă să candideze la președinția României.

 ”E dreptul lor să-l desemneze candidat”, a mai afirmat șeful PSD, adăugând că partidul lui va avea un candidat potrivit.

”Cine candidează la președinția țării, când, cum, nu cred că interesează pe romani. Eu am anunțat că la noi în PSD s-a terminat cutuma că președintele de partid trebuie să fie neapărat și candidatul la președinția țării. S-a terminat cu asta, pentru că a făcut mult rău partidului.

La noi vor avea loc alegeri interne în fiecare județ astfel ca fiecare primar, viceprimar și ales local să se poată exprima prin în privința celui mai bun candidat (…) O personalitate va putea să vină să candiedeze pentru PSD, dar va exista o competiție deschisă în partid”, a mai spus Ciolacu.

ADVERTISEMENT