News

ISIS a ucis 10 persoane în ultimul atac. Gruparea teroristă are un nou plan

03.05.2020 | 17:50
ISIS a ucis 10 persoane in ultimul atac Gruparea terorista are un nou plan
ADVERTISEMENT

Gruparea teroristă ISIS a ucis 10 persoane într-un atac coordonat vineri și sâmbătă, în apropierea orașului Samarra din Irak.

ISIS a ucis 10 persoane în ultimul atac

Conform stirileprotv.ro, care citează The Guardian, luptătorii ISIS au dat cel mai sângeros atac din ultima perioadă în care au fost ucise 10 persoane.

ADVERTISEMENT

Atacul soldat cu uciderea membrilor milițiilor irakiene reprezintă un semnal de alarmă că gruparea teroristă plănuiește o revenire.

Gruparea teroristă Stat Islamic a controlat vaste regiuni din această țară, dar a fost oprită din expansiunea sa de o coaliție internațională.

ADVERTISEMENT

Irakul a anunțat victoria asupra grupării teroriste în decembrie 2017

Șase membri ai Forțelor de mobilizare personală (PMF), miliţie irakiană formată preponderent din şiiţi, au fost împușcați mortal, vineri, în satul Mekeeshfa, situat la 90 de kilometri de Baghdad.

Alți trei polițiști au murit în urma exploziei unei bombe, iar un al zecelea a fost împușcat în satul Tal al-Dahab.

ADVERTISEMENT

Irakul a anunțat victoria asupra grupării teroriste în decembrie 2017, după o campanie care a durat trei ani. La apogeul lor, teoriștii ISIS controlau o treime din teritoriul Irakului și Siriei.

La mijlocul lunii aprilie, poliția din Germania a arestat patru membri ai grupării teroriste Stat Islamic, toți cetățeni din Tadjikistan, care erau suspectați că ar fi pregătit atentate la bazele militare americane.

ADVERTISEMENT

Șefii ISIS le-au cerut tuturor membrilor să se spele mai des pe mâini în contextul pandemiei de coronavirus şi i-a sfătuit să nu călătorească în Europa, acestea fiind doar câteva dintre măsurile luate.

ADVERTISEMENT
Tags: