ADVERTISEMENT
Stiri de ultima ora

ISIS, atacată la bani! Bancherii grupării teroriste au fost identificaţi!

Gruparea ISIS, atacată la bani! Bancherii grupării teroriste au fost găsiţi de autorităţile franceze!
Autor: Filon Stan | 13.12.2017 | 11:30
ISIS, atacată la bani! Bancherii grupării teroriste au fost identificaţi!

Lupta cu terifianta grupare teroristă ISIS ia alte turnuri! Franţa a identificat 150 până la 200 de ”bancheri oculţi” ai Statului Islamic (SI), în principal în Liban şi în Turcia, anunţat marţi Tracfin, serviciului Guvernului însărcinat cu lupta împotriva spălării de bani şi împotriva finanţării terorismului, relatează AFP.

ADVERTISEMENT

„Am lucrat la identificarea a 150 până la 200 dintre aceşti colectori, localizaţi în principal în Liban şi în Turcia”, a declarat directorul Tracfin, Bruno Dalles, în cadrul prezentării în faţa presei a raportului serviciului său despre ”riscuri de spălare de capitaluri şi de finanţarea terorismului” pe anul 2016.

ISIS, atacată la bani! Autorităţile au descoperit 200 de bancheri care fac tranzacţii pentru gruparea teroristă

ADVERTISEMENT

„Aceşti bancheri oculţi ai Daech primesc fonduri care sunt în mod clar menite să-i permită să continue să funcţioneze”, a precizat el, subliniind că, pentru Tracfin, miza este de-acum să-i localizeze pe noii colectori de fonduri SI – care depinde tot mai mult de finanţări externe.

„Există o adevărată miză strategică, odată cu explozia Daech, în a încerca să aflăm unde se află viitorii colectori, în a încerca să luăm urma viitoarelor metastaze ale Daech”, a adăugat Bruno Dalles.

ADVERTISEMENT

Pe măsură ce jihadiştii pierd teren în Irak şi Siria, ei sunt totodată privaţi ”prima lor sursă de venit” – precum ”capturi de război” sau ”extorcarea populaţiilor” – şi încearcă să „compenseze parţial aceste pierderi de venituri printr-un recurs în continuare susţinut la finanţări externe”, se arată în raportul Tracfin.

Serviciul supraveghează de asemenea ”susţinerea mai tradiţională” a Statului Islamic ”ca instituţii umanitare şi culturale, cu scopul evitării utilizării acestor structuri în vederea finanţării terorismului”, a declarat directorul Tracfin.

ADVERTISEMENT
Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!