ADVERTISEMENT
Carousel hot news

ISIS vrea să atace Euro 2016! Fanii britanici şi ruşi, vizaţi de jihadişti. Alte posibile ţinte. Meciurile cu grad ridicat de risc

O celulă a grupării teroriste Statul Islamic plănuieşte să lanseze atacuri care să vizeze fanii britanici şi pe cei ruşi la Euro2016. Informaţiile au fost descoperite în laptoul lui Salah...
Autor: Ionuţ Cataramă | 31.05.2016 | 00:02
ISIS vrea să atace Euro 2016! Fanii britanici şi ruşi, vizaţi de jihadişti. Alte posibile ţinte. Meciurile cu grad ridicat de risc

O celulă a grupării teroriste Statul Islamic plănuieşte să lanseze atacuri care să vizeze fanii britanici şi pe cei ruşi la Euro2016. Informaţiile au fost descoperite în laptoul lui Salah Abdeslam, singurul terorist care a supravieţuit atacurilor teroriste din Paris, relatează Russia Today.

ADVERTISEMENT

Astfel, potrivit datelor din calculator, ţinta jihadiştilor este oraşul Marsilia, unde Anglia va juca împotriva Rusiei pe 11 iunie. Statul Islamic ar putea să folosească chiar drone cu arme chimice, dar şi kamikaze înarmaţi cu AK47, pentru a lansa atacuri în masă.

“Fanii englezi şi ruşi sunt ţinte evidente, pentru că ambele ţări bombardează Siria şi Irakul”, a explicat o sursă din serviciile belgiene de securitate, citată sub acoperirea anonimatului.

ADVERTISEMENT

Citeşte şi: ISIS a antrenat şi trimis 400 de terorişti în Europa pentru a pregăti atacuri sângeroase

Deşi Abdeslam a fost capturat, autorităţile se tem că alţi terorişti care au legături cu teroriştii din Statul Islamic ar putea pune în aplicare planul. Fanii ar putea fi vizaţi şi în atacuri comise la baruri sau în alte locuri din oraş, în afara zonelor oficiale destinate susţinătorilor.

ADVERTISEMENT

“Ne îngrijorează cel mai mult ce ar putea încerca în afara zonelor securizate. Barurile pline de oameni fericiţi şi beţi reprezinţă o ţintă foarte uşoară. Colaborăm foarte strâns cu francezii”, a afirmat o sursă din Guvernul britanic.

“Majoritatea informaţiilor erau în testamentul personal al lui Abdeslam, în care erau exprimate dorinţele acestuia în cazul morţii sale”, a declarat o sursă din serviciile belgiene de securitate.

ADVERTISEMENT

Peste 1.000 de ofiţeri de poliţie, dar şi numeroşi lunetişti, vor fi desfăşuraţi pentru a asigura securitatea în timpul meciurilor de la Marsilia. De asemenea, în punctele strategice din oraş vor fi amplasate lansatoare de rachete mobile.

Ţintele Isis în Hexagon, conform lui Salah Abdeslam

Tinte

ADVERTISEMENT

Citeşte mai mult pe www.libertatea.ro

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!