Fotbal international

Islanda – Belgia 0-3. Continuă declinul nordicilor. Rezumat video

11.09.2018 | 23:38
Islanda  Belgia 03 Continua declinul nordicilor Rezumat video

Belgia a învins Islanda cu 3-0 în Nations League, însă nu a fost un scor suficient pentru ca echipa lui Roberto Martinez să treacă pe primul loc în grupă. În primul meci, nordicii au pierdut cu 0-6 în fața Elveției!

Golurile acestei partide au fost marcate de Hazard și Lukaku, ultimul fiind autorul unei „duble”. Interesant este că belgienii au șutat de 21 de ori spre poartă, doar cinci șuturi atingând cadrul porții, iar trei dintre ele scuturând plasa. Într-o altă partidă jucată marți în Liga Națiunilor, Spania a spulberat Croația cu un scor neverosimil.

Islanda – Belgia 0-3. Rezumat video

După remiza cu Argentina de la Campionatul Mondial, Islanda nu se mai regăsește. A pierdut jocurile cu Nigeria și Croația, iar apoi a fost spulberată de Elveția în Liga Națiunilor, scor 0-6. Suporterii nordici îi cer deja demisia noului selecționer, astfel că meciul din această seară cu Belgia îi complică și mai mult situația.

Vezi rezumatul AICI

Echipa condusă de Roberto Martinez a disputat un meci amical, pe terenul Scoției, în urmă cu trei zile Belgia a practicat un joc entuziasmant și a învins fără drept de apel, cu 4-0. Lukaku, Hazard si Batshuayi, cu o dublă, au marcat golurile dracilor belgieni.

De partea cealaltă, Islanda a suferit cea mai drastică înfrângere din Liga Natiunilor. Zuber, Zakaria, Shaqiri, Ajeti, Seferovic si Mehmedi au înscris în victoria Elveției cu 6-0. După ce a participat la primele două turnee finale din istoria sa, Euro 2016 si Cupa Mondială din acest an, naționala islandeză a schimbat selecționerul. În locul lui Heimir Hallgrimsson a venit Erik Hamren, un suedez care a pregătit naționala țării sale din 2009 până in 2016.

”Pumn în gură. Sperăm că nu se va mai întâmpla”, ”Această contraperformanță nu poate fi pusă pe faptul că avem un nou antrenor, iar câțiva jucători au lipsit. Cei care au intrat în locul lor au fost foarte slabi”, ”Simt că m-am uitat la un meci de box. Așteptam din clipă în clipă să văd un KO”, au scris fanii islandezi după umilința trăită cu Elveția, care le-a adus aminte de vremurile din urmă cu un deceniu, când nu reprezentau mai nimic pe harta fotbalului.

Islanda si Belgia s-au mai intalnit pana acum de noua ori, iar de fiecare data au castigat dracii rosii. E adevarat insa ca opt dintre acest partide au avut loc intre 1957 si 1977. Ultima confruntare s-a dat in urma cu patru ani, cand Belgia s-a impus cu 3-1. 631 de milioane de euro valoreaza lotul Belgiei. Echipa Islandei este cotata la doar 62 de milioane de euro.