Fotbal international

Islanda bate cu 1-0 în meciul cu El Salvador, ultimul înainte de confruntarea cu România! Cum poate Rădoi să îi bată pe nordici: “Aleargă-i, Mirele!” Punctele forte: apărarea şi fazele fixe

20.01.2020 | 04:26
Islanda bate cu 10 in meciul cu El Salvador ultimul inainte de confruntarea cu Romania Cum poate Radoi sa ii bata pe nordici Aleargai Mirele Punctele forte apararea si fazele fixe
ADVERTISEMENT

Islanda a jucat împotriva celor din El Salvador în ultimul test înainte de meciul decisiv de calificare la Euro 2020 împotriva României. Echipa lui Erik Hamren și-a încheiat stagiul american pe stadionul lui Los Angeles Galaxy, în amicalul cu selecționata din America Centrală, iar evoluția adversarilor noștri a fost atent urmărită de FANATIK. La fel ca și împotriva Canadei, Islanda s-a impus cu 1-0 datorită unui joc economicos, însă nordicii au arătat că se simt foarte bine în momentul în care conduc și au o defensivă destul de solidă astfel încât să poată să țină un rezultat pozitiv. 

Islanda câştigă cu 1-0 meciul cu El Salvador! Cum au jucat adversarii României

Erik Hamren a început în sistemul clasic al islandezilor, 4-4-2, printre ei fiind și câțiva jucători de bază care vor începe ca titulari și împotriva României, cel mai probabil: Halldorson sau Arnason, cei care au bifat și meciul cu Turcia din preliminariile clasice Euro 2020, dar și ambele meciuri de pregătire din stagiul american, împotriva Canadei și reprezentativei din El Salvador.

ADVERTISEMENT

Islanda vs. El Salvador (4-4-2): Halldorson – Saevarsson, Arnason, Sverisson, Antonsson – Haraldson, Kr. Finnbogason, Thordason, Leifsson – Kj. Finnbogason, Karlsson

Islanda vs. Canada (4-4-2): Halldorson – Olafsson, Arnason, Gretarsson, Eyjolfsson – Gunlaugsson, Hauksson, Thrandarson, Anderson – Kjartansson, Finnbogason

ADVERTISEMENT

Islanda vs Turcia, în preliminariile Euro 2020 (4-4-2): Halldorson – Pallson, Arnason, R. Sigurdsson, Skulason – Bodvarsson, G. Sigurdsson, Bjarnasson, Traustason – Finnbogason, Sightorsson


El Salvador a controlat prima repriză! Islandezii, fără ocazie în prima parte

Spre deosebire de meciul împotriva Canadei, Islanda a avut mai mult posesia în primele minute. A început jocul sus și americanii au replicat pe contraatac de câteva ori, însă nu au putut profita de spații și au irosit două-trei contraatacuri foarte bune în primul sfert de oră.

ADVERTISEMENT

Islanda s-a arătat din nou redutabilă la fazele fixe și chiar a marcat în minutul 20 după un corner, însă reușita a fost anulată pentru un fault în atac. Mirel Rădoi trebuie să acordă o atenție deosebită acestor faze fixe pe care nordicii se bazează atât de mult.

La fel ca și în meciul împotriva Canadei, Islanda a fost vulnerabilă când mingea a circulat rapid. În momentul în care jucătorii din El Salvador au pus mingea jos și au pasat instantaneu s-au creat spații în apărarea islandeză. Sigur, lipsesc câteva piese grele din echipa lui Hamren, precum Sigurdsson, Bjarnason sau Sightorsson, însă această slăbiciune în fața atacurilor rapide persistă.

ADVERTISEMENT

Islandezii au arătat încă o dată că sunt într-o zonă de confort când ritmul meciului este scăzut. De altfel, în prima jumătate de oră, nordicii nu au accelerat niciodată ritmul, doar au controlat partida și uneori au presat apărarea adversă. Elevii lui Hamren au avut puține ocazii în prima parte, iar după primele 37 de minute, comentatorii sud-americani exclamau deja “Super resultado por El Salvador”, având în vedere că întâlnesc o națională mai bine cotată.

Europenii nu au reușit o primă repriză foarte bună, mai ales că americanii au avut și posesia în finalul primei părţi. La cabine s-a intrat cu scorul de 0-0, El Salvador având 65% posesie, iar Islanda doar 35%. Fotbaliștii din America Centrală au avut și cele mai bune ocazii în prima parte, însă Halldorson a fost la post. O primă repriză de vacanță, în care fotbalul jucat a fost de o calitate foarte slabă.


3-2 a fost raportul cornerelor în prima repriză pentru El Salvador

65% – 35% a fost posesia pentru El Salvador în prima parte


 

Finnbogason a spart gheaţa în minutul 64! Islandezii câştigă din nou cu 1-0

A doua parte a început tot cu El Salvador la timonă, însă islandezii nu au părut deranjați de acest lucru. În ciuda posesiei, atacurile americanilor au fost firave. Europenii nu au pus deloc probleme în primele 15 minute ale reprizei a doua, meciul având un ritm foarte scăzut.

În schimb, europenii au echilibrat posesia în meci și dominarea islandezilor s-a văzut și pe tabelă, Kjartan Finnbogasson reușind să deschidă scorul în minutul 64 după o acțiune de atac a echipei lui Hamren. Fără să impresioneze, la fel ca și împotriva Canadei, Islanda reușea să puncteze și să treacă în frunte.

El Salvador a alergat după golul egalizator, însă Islanda a avut o defensivă solidă și americanii nu au avut arme ca să pună în pericol poarta lui Halldorson. În plus, elevii lui Hamren au știut când să taie ritmul jocului, astfel încât desfășurarea partidei să fie în favoarea lor.

Islanda s-a mulțumit să apere avanajul creat în minutul 64 și la final europenii s-au impus cu 1-0. Deși a fost același scor ca și împotriva Canadei, meciurile nu au semănat. De această dată, europenii nu au fost puși în dificultate atât de mult de adversari și au respins atacurile celor din El Salvador fără prea mari dificultăți.


47% a avut Islanda posesia cu El Salvador

2 şuturi pe poartă au avut europenii

7 cornere a avut El Salvador, faţă de 3 ale Islandei


Plusurile Islandei după meciurile din California: apărarea şi fazele fixe

FANATIK a urmărit atent ultimele două meciuri ale islandezilor înainte de confruntarea cu România și chiar dacă selecționata lui Erik Hamren nu a impresionat în niciunul dintre meciuri, are meritul de a fi ținut avantajul creat pe tabelă de fiecare dată. Islandezii au marcat câte un gol împotriva Canadei și celor din El Salvador și asta a fost de ajuns.

Ca puncte forte în cele două meciuri, islandezii au arătat o disciplină de fier, fiecare jucător știind ceea ce are de făcut, chiar dacă mulți dintre ei erau la primele selecții pentru prima reprezentativă. Defensiva este unul dintre punctele forte ale echipei lui Erik Hamren. Apărarea pusă la punct de selecționerul suedez funcționează foarte bine, chiar și fără câteva piese de bază.

Pe atac, principala armă sunt fazele fixe. Islandezii dau o mare importanță acestor momente ale jocului și asta se vede prin cât de mult se pregătesc până trimit mingea în joc. La fazele fixe, în naționala Islandei nimic nu este la voia întâmplării și așa trebuie să fie și pentru Mirel Rădoi.

Unde suferă adversara României? Pot fi destabilizaţi printr-un joc rapid. Fără creativitate pe faza de atac

Însă, în meciurile din circuitul american, islandezii au arătat că nu sunt zmei. Pot fi ușor destabilizați de o echipă care joacă rapid, cu cât mai puține atingeri. Au avut de fiecare dată probleme când adversarul a încercat acest joc. Islandezilor nu le convine un ritm susținut de joc pentru că jucătorii lor de talie nu au ca punct forte agilitatea.

Creativitatea pe fază ofensivă nu este punctul forte al adversarilor noștri, cel puțin asta au arătat în meciurile împotriva Canadei și celor din El Salvador. Însă, în meciul cu România vor veni și jucătorii islandezi din campionatele mari și asta le va da o altă “greutate” la centrul terenului.

Însă, naţionala României are armele necesare să pună în dificultate Islanda, chiar la ea acasă. Totul este ca Mirel Rădoi să găsească formula care să scoată această echipă din zona de confort şi să o facă să alerge după minge. Atunci au probleme. Islanda – România se joacă pe 26 martie, de la ora 21:45 la Reykjavik şi “tricolorii” trebuie să se agaţe de ultima şansă care duce la Euro 2020.

El Salvador – Islanda 0-1 (Finnbogason 64)

VEZI VIDEO MECIUL:

Posted by Sandeportes Envivo on Sunday, January 19, 2020

El Salvador (4-3-2-1): Carabantes – Castro, Renderos, Mancia, Jaco – Ceren, Granitto, Dubon – Ortiz, Leal – Ramos

Islanda (4-4-2): Halldorson – Saevarsson, Arnason, Sverisson, Antonsson – Haraldson, Kr. Finnbogason, Thordason, Leifsson – Kj. Finnbogason, Karlsson

ADVERTISEMENT