Islanda – România, cu spectatori în tribune?! Când va lua UEFA decizia finală

Razvan Nicolae   
în Echipa nationala
19/08/2020, 19:11
Islanda – România, cu spectatori în tribune?! Când va lua UEFA decizia finală
Islanda - România, cu spectatori în tribune?! Când va lua UEFA decizia finală

Islanda – România este cel mai aşteptat meci al toamnei, iar fanii tricolorilor ar putea să primească o veste bună. Semifinala barajului pentru EURO 2021 se va juca pe 8 octombrie, iar UEFA va decide dacă partida se va disputa cu spectatori în tribune.

Islandezii au anunţat că toate federaţiile din Europa şi UEFA au purtat discuţii miercuri despre posibilitatea ca meciurile internaţionale din toamnă să se dispute cu spectatori în tribune. Pentru partidele din Liga Naţiunilor programate în septembrie, forul continental a decis ca acestea să se dispute cu porţile închise.

Înainte de fereastra internaţională din luna octombrie, când ar urma să se joace şi Islanda – România, UEFA va reevalua situaţia. Cel mai probabil, o decizie finală va fi luată la mijlocul lunii septembrie.

Care sunt şansele ca Islanda – România să se dispute cu spectatori

Specialiştii au susţinut, în repetate rânduri, că există posibilitatea apariţiei unui al doilea val din pandemia de coronavirus în toamnă. Astfel, dacă numărul de cazuri va fi în creştere, UEFA va decide ca şi meciurile programate în luna octombrie să se joace fără spectatori în tribune.

  • 73.617 cazuri de coronavirus au fost înregistrate în România până pe 19.08.2020
  • 2.027 cazuri de coronavirus au fost înregistrate în Islanda până pe 19.08.2020

Meciul Islanda – România a fost amânat de două ori din cauza pandemiei de coronavirus. Semifinala barajului ar fi trebuit să se joace pe 26 martie, însă UEFA a schimbat calendarul din cauza numărului ridicat de cazuri COVID-19 în Europa.

Forul continental intenţiona ca meciurile din baraj pentru European să fie programate la începutul lunii, însă au fost amânate din nou, după ce turneul final a fost mutat în 2021. UEFA a anunţat că semifinalele barajului sunt programate pe 8 octombrie, în timp ce meciurile finale pentru calificarea la EURO să se joace pe 12 noiembrie.

Ce meciuri va juca naţionala României în această toamnă

Selecţionata lui Mirel Rădoi este implicată pe două fronturi în această toamnă. Naţionala României va juca în Liga Naţiunilor, unde sunt programate şase meciuri, şi în barajul pentru EURO 2021.

România va primi vizita Irlandei de Nord pe 4 septembrie, meci care se va disputa pe Arena Naţională. Conform deciziei UEFA, spectatorii nu vor putea să asiste din tribune. Trei zile mai târziu, tricolorii se vor deplasa la Viena, pentru duelul cu Austria.

Luna octombrie va fi cea mai aglomerată pentru naţionala României. În decurs de şase zile, selecţionata lui Mirel Rădoi va întâlni Islanda (baraj EURO 2021), Norvegia şi Austria (ambele meciuri în Liga Naţiunilor).

  • România – Irlanda de Nord (Liga Naţiunilor, 4.09.2020)
  • Austria – România (Liga Naţiunilor, 7.09.2020)
  • Islanda – România (baraj EURO 2021, 8.10.2020)
  • Norvegia – România (Liga Naţiunilor, 11.10.2020)
  • România – Austria (Liga Naţiunilor, 14.10.2020)
  • posibila finală a barajului pentru EURO 2021 – 12.11.2020
  • România – Norvegia (Liga Naţiunilor, 15.11.2020)
  • Irlanda de Nord – România (Liga Naţiunilor, 18.11.2020)
Închide ×