Fotbal intern

Islanda – România, duelul fiilor de foști fotbaliști! Ianis Hagi, întâlnire cu Runar Runarsson

07.10.2020 | 13:38
Islanda  Romania duelul fiilor de fosti fotbalisti Ianis Hagi intalnire cu Runar Runarsson
ADVERTISEMENT

Meciul de baraj Islanda – România poate fi analizat și prin prisma duelului dintre fii de foști fotbaliști, în ambele tabere regăsindu-se jucători care au avut părinți care au practicat fotbalul.

Semifinala barajului pentru Euro se va disputa joi, 8 octombrie, de la ora 21:45 la Reykjavik, iar dacă vor învinge ”tricolorii” vor juca pentru un loc la turneul final în deplasare cu învingătoarea dintre Bulgaria și Ungaria.

ADVERTISEMENT

Meciul se va disputa pe un stadion cu un nume ca o probă de dicție la examenul de admitere la facultatea de teatru, Laugardarsvollur, cu o capacitate de 9.800 de locuri și va fi arbitrat de  o brigadă slovenă condusă de Damir Skomina.

Fii de foști fotbaliști în meciul Islanda – România

Întâlnirea Islanda – România, din semifinalele barajului pentru calificarea la Euro de anul viitor, este o confruntare și între fii de foști fotbaliști, fiecare formație având în lot câte trei astfel de jucători.

ADVERTISEMENT

Lista României este deschisă de Ianis Hagi, fiul lui Gică Hagi, cel care este considerat unul dintre cei mai mari fotbaliști din toate timpurile din țara noastră. Mijlocașul lui Glasgow Rangers încearcă să calce pe urmele mult mai celebrului său tată, iar în Islanda are șansa să marcheze primul său gol la echipa națională.

Pe lista convocaților lui Mirel Rădoi se mai află mijlocașul Răzvan Marin, fiul fostului internațional Petre Marin, și fundașul Mihai Bălașa, băiatul fostului fotbalist Cristian Bălașa, cu sute de meciuri în primul eșalon la FC Argeș, Chindia Târgoviște și Farul Constanța.

ADVERTISEMENT

Bunicul lui Gudmundsson a jucat la Arsenal și Milan

Islandezii deschid lista cu portarul Runar Runarsson, achiziționat recent de Arsenal Londra de la Dijon. În vârstă de 25 de ani, acesta este fiul lui Runar Kristinsson, liderul selecțiilor all-time pentru Islanda (104), mijlocaș la cluburi din Suedia și Belgia, în prezent antrenor la KR Reykjavik și campion en-titre al Islandei.

Fundașul Holmar Eyjolfsson (30 ani) de la Rosenborg Trondheim este fiul fostului jucător Eyjolfur Sverisson, internațional inslandez cu 66 de selecții, campion al Germaniei și al Turciei, care a activat la nivel înalt pentru VfB Stuttgart (1989-1994), Beșiktaș Istanbul (1994-1995) și Hertha Berlin (1995-2003).

ADVERTISEMENT

Atacantul Albert Gudmundsson (23 ani) de la Alkmaar este fiul fostului internațional Gudmundur Benediktsson, tot atacant, cu o carieră în liga islandeză și două experiențe minore în Belgia. Mama acestuia, Kristbjorg, a fost jucătoare de fotbal în naționala feminină a Islandei.

În plus, bunicul din partea mamei a lui Albert Gudmundsson, care avea același nume, a fost primul fotbalist profesionist din istoria Islandei și a fost legitimat în anii ’40 la Arsenal Londra și AC Milan.

România a jucat de două ori în istorie cu Islanda, în fapt o ”dublă” tur-retur în preliminariile CM 1998. La prima partidă, pe 9 octombrie 1996, tricolorii cu Gică Hagi în teren învingeau cu 4-0 Islanda pentru care jucau Sverisson și Kristinsson, iar ”Regele” reușea să marcheze unul dintre goluri.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,81 este cota pentru ”ambele marchează și peste 2,5 goluri” la meciul Islanda-România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT