Fotbal intern

Islanda – România, fără spectatori! Decizia oficială a nordicilor, dacă UEFA nu suspendă meciurile de baraj + procedura de returnare a sumei plătite pe bilete

13.03.2020 | 15:38
Islanda  Romania fara spectatori Decizia oficiala a nordicilor daca UEFA nu suspenda meciurile de baraj  procedura de returnare a sumei platite pe bilete
ADVERTISEMENT

Coronavirus a pus stăpânire pe întreaga planetă, iar fotbalul a fost afectat și el foarte grav de această maladie. Barajul dintre Islanda și România, programat pe 26 martie la Reykjavik, se va juca fără spectatori. Acest lucru se va întâmpla în cazul în care UEFA nu va amâna disputarea meciurilor de baraj.


  • (P) Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 7,60 este cota pentru ”sub 0,5 goluri” la meciul Islanda – România. Vezi aici toate cotele

ADVERTISEMENT

UPDATE, 13 martie, 17:17. Conform FRF.ro, fanii din România care deja și-au achiziționat bilete la acest joc vor primi contravaloarea biletelor achiziționate pentru acest meci. Procedura este următoarea:

  • Până marți, 17 martie 2020, fiecare cumpărător va primi un email de informare pentru returnarea sumei aferente comenzilor de bilete;
  • În interiorul mesajului va fi disponibil un formular de retur care trebuie completat și trimis la adresa info@bilete.ro.
  • Cererea de returnare va fi procesată în termen de 30 zile lucrătoare, de la primirea solicitării la adresa info@bilete.ro. Apoi, începând cu data de 20 martie, se va restitui contravaloarea biletelor (fără taxele de procesare sau cele de transfer bancar, conform condițiile de vânzare ale bilete.frf.ro și bilete.ro) în contul completat în formularul de retur.
  • Transferurile bancare se vor face în ordinea solicitărilor cu formularele de retur completate corect.
  • Mai multe detalii pot fi solicitate la adresa de e-mail info@bilete.ro.
ADVERTISEMENT

Știre inițială 13 martie 15:38

Barajul Islanda – România se va juca fără spectatori. Decizia oficială a autorităților de la Reykjavik

În cursul zilei de joi, 12 martie, FANATIK a aflat că UEFA discută în această perioadă amânarea meciurilor din baraj și a Campionatului European din vară.

Ulterior, UEFA a emis un comunicat în care a anunțat că va susține o conferință de presă pe 17 martie în care se va discuta soarta competițiilor europene după pandemia de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Vineri, de la Reykjavik a venit informația conform căreia Islanda suspendă pe o perioadă de patru săptămâni adunările cu mai mult de 100 de persoane.

”Pentru a preveni răspândirea COVID-19 pe teritoriul țării noastre, autoritățile au decis să interzică toate adunările publice cu peste 100 de persoane de la data de 16 martie pentru o perioadă de patru săptămâni”, au anunțat oficialii de la Reykjavik conform Iceland Review.

ADVERTISEMENT

Măsură este una similară celei luate de Ministerul de Interne pe teritoriul României în urmă cu doar cinci zile, atunci când, de asemenea, s-au interzis toate adunările cu mai mult de 1000 de persoane, iar ulterior s-a redus acest număr la adunările cu peste 100.

”Acţiunile culturale, sportive, religioase, care implică mai mult de 100 de persoane, desfășurate în spații închise, sunt restricționate.”, anunțau cei de la MAI pe 11 martie.

La Reykjavik erau așteptați și 500 de fani din România 

Pe 31 ianuarie 2020, FRF anunța că fanii români au primit 500 de bilete pentru meciul de baraj pe care ”tricolorii” îl vor juca în Islanda pentru calificarea la turneul final al Campionatului European.

Peste doar patru zile, Federația condusă de Răzvan Burleanu informa că toate cele 500 de bilete disponibile fanilor români au fost achiziționate în nicio săptămână de la data în care au fost puse în vânzare.

Când s-ar pute juca meciurile de baraj?

În cazul în care UEFA va decide amânarea meciurilor de baraj pentru Euro 2020, acestea nu se vor juca mai devreme de mijlocul lunii aprilie.

UEFA a luat act de răspândirea extrem de rapidă a acestui virus mortal și ia în calcul ca partidele din baraj să se joace la o dată ce va fi stabilită ulterior, dar nu înainte de 19 aprilie.

ADVERTISEMENT