Sport

Islanda – România, prefațat de un fost mare internațional: „E un meci crucial”. Exclusiv

Jocul Islanda - România a fost prefațat pentru FANATIK de un fost mare jucător român. „E un meci crucial,” a declarat acesta.
02.09.2021 | 14:08
Islanda  Romania prefatat de un fost mare international E un meci crucial Exclusiv
ADVERTISEMENT

Islanda – România este meciul care ne poate readuce speranța în ceea ce privește șansele de calificare la Cupa Mondială. „Tricolorii” lui Mirel Rădoi vor să-și ia revanșa după ce nordicii i-au scos pe ai noștri din barajul pentru Campionatul European care s-a desfășurat în acest an.

Selecționerul României a avut un mesaj de îmbărbătare înainte de partida de joi, 2 septembrie, de la ora 21:45. Emil Săndoi, fostul mare jucător și actualul tehnician al Chindiei Târgoviște, a prefațat pentru FANATIK jocul reprezentativei noastre și a analizat șansele la calificare.

ADVERTISEMENT

Emil Săndoi a prefațat partida Islanda – România pentru FANATIK: „E un meci crucial”. Ce atuu au nordicii și de ce este atât de importantă victoria pentru „tricolori”

Naționala României reia bătălia pentru o calificare măcar la barajul pentru Cupa Mondială din 2022. Selecționata condusă de Mirel Rădoi a făcut deja pași greșiți în grupa de calificare, fiind învinsă de Germania, dar și de Armenia. Ba, mai mult, reprezentativa Armeniei are nouă puncte din nouă posibile, lucru care complică calculele la calificare.

De altfel, armenii conduc grupa, fiind urmați de Macedonia de Nord și Germania, ambele cu șase puncte. România are trei puncte, Islanda la fel, în timp ce selecționata Liechtenstein nu a izbutit niciun punct. Fostul mare jucător al României, Emil Săndoi, a acordat un interviu în exclusivitate pentru FANATIK și a vorbit despre cele trei partide din septembrie ale „tricolorilor”, cu Islanda, Liechtenstein și Macedonia de Nord.

ADVERTISEMENT

Cum vedeți dumneavoastră cele trei meciuri din septembrie pentru echipa națională?

– Încep cu a doua partidă, nu cred că ar trebui să avem probleme cu Liechtenstein. Neavând probleme în acel joc, eu zic că primul meci este foarte important, cel cu Islanda. Din punctul acesta de vedere, naționala a făcut câțiva pași greșiți și ar fi foarte important un rezultat pozitiv. Deja am putea face două rezultate pozitive și să ne gândim mai departe. Dacă nu câștigăm în Islanda, atunci… va fi destul de dificil. Eu zic că suntem în cărți cu două victorii.

Cum vi se pare reprezentativa Islandei? Ei au și ceva probleme de altă natură în ultima vreme. 

– Bine, ar trebui să profităm. Știi care-i chestia? Chiar dacă ei sunt într-o schimbare de generație, iar fotbaliștii lor nu joacă meci de meci la echipele de club, au totuși un plus de omogenitate. Acest plus îl dă și faptul că au o țară mică, iar aria de selecție nu este atât de mare. Nu duc lipsă de omogenitate la capitolul acesta. Nu au o arie de selecție. Au demonstrat în ultimii ani că au o disciplină tactică tipică nordicilor. Poate chiar peste Suedia sau Danemarca. Acesta a fost atuul lor. Nu cred că va fi ușor, dar trebuie să recunoaștem că ei nu mai sunt ce au fost în anii precedenți.

ADVERTISEMENT

Ne-a surprins Armenia în această grupă. 

– Da, așa este, dar poate să fie un foc de paie. Trebuie să ne gândim că au avut și puțin noroc în obținerea acelor puncte. Ți-am zis, eu cred că e crucial meciul pe care îl jucăm în Islanda.

„Calificare se va juca dacă învingem în Islanda”. Selecția lui Mirel Rădoi, analizată de Emil Săndoi: „Probabil se gândește și în perspectivă”

Spuneți că avem șanse în această deplasare. Ar fi o surpriză să câștigăm în Islanda?

– Nu, din punctul meu de vedere nu ar fi o surpriză.

E esențială victoria…

– Eu îți spun că dacă facem șase puncte, calificarea se va juca. Jucăm în Macedonia, avem și Armenia acasă. Întâlnim echipele care sunt pretendente la locul doi. Îmi e greu să cred că Germania va rata primul loc, chiar dacă au avut ei anumite probleme.

ADVERTISEMENT

Selecția cum vi s-a părut? Mirel Rădoi a adus un număr mare de jucători care ar putea debuta

– Un antrenor se gândește de fiecare dată și la viitor. E adevărat, în primul rând se gândește la prezent, dar cred că Mirel se gândește și în perspectivă, iar acest lucru nu este rău. Au existat jucători care au debutat devreme și la fel s-a spus. Mă gândesc la Florin Răducioiu, Hagi nu mai vorbesc… sau alți jucători. Poate atunci tot așa s-a discutat. Trebuie să existe un precedent și probabil Mirel se gândește și în perspectivă.

Îmi e greu să fac o apreciere, nu am stat să urmăresc amănunțit jucătorii. Dau un exemplu, Andrei Rațiu, selecționerul l-a văzut și la Olimpiadă și înainte, la fel și Marius Marin. El i-a urmărit tot timpul, eu i-am văzut doar la meciurile echipei naționale olimpice. Nu cred că e întâmplător. Eu cred că a făcut o selecție și a avut mai multe considerente.

  • 33 de meciuri la echipa națională are Emil Săndoi, fostul căpitan al Universității Craiova
  • 1990 a fost anul în care fostul internațional a participat cu reprezentativa României la Cupa Mondială

  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,72 este cota pentru „ambele marchează și peste 2,5 goluri” la meciul Islanda – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: