LIVE Actualizat 02-09-2021
13:37

Islanda – România în preliminariile CM 2022. „Tricolorii” și-au ales numerele de pe tricouri. Ianis Hagi e noul decar

FANATIK.RO vă prezintă cele mai importante informaţii, moment de moment, despre partida Islanda - România, din cadrul grupei J a preliminariilor CM 2022, care va avea loc joi, 2 septembrie, ora 21:45 la Reykjavik.
02.09.2021 | 16:30
Islanda  Romania in preliminariile CM 2022 Tricolorii siau ales numerele de pe tricouri Ianis Hagi e noul decar
„Tricolorii” și-au ales numerele de pe tricouri
ADVERTISEMENT
02-09-2021
13:37

Ianis Hagi e noul decar al naționalei României

„Tricolorii” lui Mirel Rădoi și-au ales numerele de pe tricouri pentru meciul cu Islanda. Ianis Hagi e noul „decar” al naționalei, Chiricheș și-a păstrat tricoul cu numărul 6, în timp ce Stanciu și l-a ales tot pe cel cu 23.

Iată în continuare ce numere și-au ales toți „tricolorii”:

1. Florin Niță • 2. Andrei Cordea • 3. Alin Toșca • 4. Cristian Manea • 5. Ionuț Nedelcearu • 6. Vlad Chiricheș • 7. Denis Alibec • 8. Alexandru Cicâldău • 9. Jovan Markovic • 10. Ianis Hagi • 11. Dorin Rotariu • 12. Andrei Vlad • 13. Deian Sorescu • 14. Dragoș Nedelcu • 15. Marius Marin • 16. Marian Aioani • 17. Adrian Rus • 18. Răzvan Marin • 19. Darius Olaru • 20. Dennis Man • 21. Andrei Rațiu • 22. Mario Camora • 23. Nicolae Stanciu.

02-09-2021
10:48

Toți „tricolorii” au ieșit negativ la testele pentru COVID

Veste bună din tabăra „tricolorilor” cu câteva ore înaintea partidei cu Islanda de la Reykjavik. Au sosit rezultatele testelor pentru COVID efectuate miercuri și toate sunt negative, astfel că Mirel Rădoi poate alinia cea mai bună echipă posibilă.

02-09-2021
07:11

Antrenament cu zâmbetul pe buze pentru „tricolori”

Miercuri seara, selecționerul Mirel Rădoi a programat la Reykjavik ultimul antrenament înaintea partidei cu Islanda din preliminariile CM Qatar 2022.

S-a lucrat intens, însă cu zâmbetul pe buze, toți jucătorii implicându-se total în ceea ce le-a cerut Rădoi. Pe lângă tradiționalul „5 contra 2”, selecționerul a pus la punct ultimele detalii tehnico-tactice, dar a exersat îndelung și fazele fixe, punctul la care excelează adversarii noștri.

01-09-2021
11:36

România va folosi trei echipamente diferite la meciurile cu Islanda, Liechenstein și Macedonia de Nord

Naționala României va folosi trei echipamente diferite în cele trei meciuri pe care le va disputa în septembrie în preliminariile CM Qatar 2022.

Astfel, la jocul din deplasare cu Islanda (2 septembrie) „tricolorii” vor evolua în alb, cu Liechenstein pe teren propriu (5 septembrie) vor îmbrăca echipamentul galben, iar cu Macedonia de Nord în deplasare (8 septembrie) pe cel albastru.

România va folosi trei echipamente diferite la meciurile cu Islanda, Liechenstein și Macedonia de Nord. foto: frf.ro
01-09-2021
07:13

Zeci de români i-au așteptat pe „tricolori” la hotel, la sosirea în Islanda

După un zbor de aproape 5 ore, naționala lui Mirel Rădoi a ajuns marți seara la Reykjavik, în jurul orei 22:00, ora României. După efectuarea formalităților vamale, „tricolorii” s-au îmbarcat în autocar și au plecat spre hotel, unde au fost întâmpinați de câteva zeci de români, veniți să-i încurajeze în persectiva partidei de joi seara.

29-08-2021
21:36

„Tricolorii”, la primul antrenament înaintea duelului de pe 2 septembrie

„Tricolorii” ajunși deja în cantonamentul de la Mogoșoaia al echipei naționale au efectuat, duminică, primul antrenament înaintea meciului de pe arena  „Laugardalsvollur” din Reykjavik.

Printre jucătorii aflați sub comanda lui Mirel Rădoi s-au numărat și cinci debutanți! „Vom lucra împreună ca să învingem!”, le-a transmis selecționerul înaintea ședinței de pregătire.

29-08-2021
14:27

11 „tricolori” au ajuns deja în cantonamentul de la Mogoșoaia

11 dintre cei 26 de jucători convocați de selecționerul Mirel Rădoi pentru partidele cu Islanda, Liechenstein și Macedonia de Nord au ajuns duminică la prânz în cantonamentul de la Mogoșoaia. Ceilalți 15, care au meciuri programate duminică, se vor alătura lotului în cursul zilei de luni.

Iată ce au făcut cei 11 în meciurile programate în vineri și sâmbătă:

  • Aioani și Ghiță au fost titulari și integraliști pentru Farul în remiza 1-1 de la FC U Craiova;
  • Cu Rațiu titular și integralist, Huesca a pierdut 1-2 în deplasare cu Las Palmas;
  • Cu Marius Marin titular din nou, Pisa a învins cu 2-0 acasă pe Alessandria;
  • Sorescu a fost titular și integralist pentru Dinamo în eșecul 0-2 pe teren propriu cu FC Argeș;
  • Toșca a fost titular și integralist pentru Gaziantep FK, dar echipa a pierdut în deplasare, 0-2 cu Malatyaspor;
  • Niță a închis poarta pentru Sparta Praga în victoria 1-0 de acasă cu Ceske Budejovice;
  • Markovic a marcat un gol pentru Universitatea Craiova în victoria 2-1 pe terenul Rapidului;
  • Rus a fost din nou integralist în victoria lui MOL Fehervar, 2-1 cu MTK Budapesta;
  • Nedelcu  a evoluat 90 de minute în înfrângerea Fortunei Dusseldorf la Schalke, scor 1-3;
  • Drăguș a intrat la pauză în partida St. Gilloise – Standard Liege 4-0.

Meciul Islanda – România are loc joi, 2 septembrie, cu începere de la ora 21:45, în cadrul grupei J a preliminariilor CM zona europeană. Este etapa a patra a preliminariilor. După primele trei meciuri, ambele echipe nu sunt bine plasate în cursa calificării pentru Qatar. România și Islanda au doar câte 3 puncte şi ocupă locurile 4 şi 5.

România și Islanda au pornit cu dreptul şi apoi au mers numai cu stângul

Islanda şi România au în comun faptul că au început bine aceste preliminarii, insularii succes clar, cu 4-1, pe terenul celei mai slabe echipe din grupă, Liechtenstein, ai noştri victorie dramatică, 3-2 acasă cu Macedonia de Nord, după ce am condus la un moment dat cu 2-0.

ADVERTISEMENT

A fost doar un foc de paie, pentru că apoi am pierdut următoarele două jocuri în faţa aceloraşi adversari, doar că invers poziţionaţi. Adică, România mai întâi a cedat acasă cu 0-1 în faţa marii favorite Germania şi apoi a pierdut pentru prima dată în istorie în Armenia, cu 3-2, în timp ce Islanda a luat un clar 2-0 în Armenia şi apoi au servit drept jaloane în Germania, scor 3-0 pentru panzere.

Trebuie jucat la victorie de ambele părţi

Aceste rezultate au scos cele două naţionale, cel puţin momentan, din cursa pentru primele două locuri şi chiar dacă şansele au devenit deja mai puţine, încă sunt în bilanţ o sumedienie de puncte şi lucrurile se pot schimba în bine. Dar asta presupune un rezultat pozitiv în acest joc de la Reykjavik.

ADVERTISEMENT

Loturile au suferit serioase transformări în comparaţie cu acea partidă din octombrie 2020 de pe acelaşi stadion, de tristă amintire pentru noi, pentru că pierdeam cu 1-2 şi eram astfel eliminaţi din lupta prin intermediul Ligii Naţiunilorl la obţinerea unui loc in extremis la turneul final al EURO 2020.

Mirel Rădoi a şocat cu selecţia făcută

Este clar că echipa care va pierde aici îşi va diminua mult orice şansă de a mai prinde locul 2. Grupa nu e momentan la discreţia Germaniei, aşa cum era opinia generală, pentru că micuţele Armenia şi Macedonia de Nord au produs răscoala şi ultima a reuşit să bată în Germania după 33 de ani în care panzerele nu pierduseră un meci din preliminarii de CM sau de CE.

ADVERTISEMENT

Pentru un meci cheie cum este cel de la Reykjavik, selecţionerul Mirel Rădoi a şocat pur şi simplu prin selecţia pe care a făcut-o, chemând jucători care nici pe departe nu sunt titulari la cluburile lor şi care au foarte puţine partide în picioare tocmai acum când e clar că factorul fizic va conta enorm.

Raţiu, Marius Marin, Drăguş şi Markovic sunt apariţiile surpriză

În lotul pentru cele trei partide din această perioadă, Islanda, Liechtenstein şi Macedonia de Nord, se regăsesc fotbalişti care au fost cu siguranţă şi ei surprinşi de convocare. Astfel, fundaşul Raţiu, care în vară a ajuns de la Villarreal, unde nu juca la Huesca, în a doua ligă spaniolă, este una dintre apariţiile surpriză.

ADVERTISEMENT

La fel căpitanul naţionalei de tineret şi olimpice, Marius Marin, de la Pisa, care la Tokyo a greşit enorm şi a arătat că este complet ieşit din formă sau atacantul Dennis Drăguş, care tot sezonul trecut a făcut parte doar cu numele din lotul lui Crotone, pentru că de jucat nu a făcut-o, iar acum revenit la Standard Liege prinde câteva zeci de minute pe meci în cel mai bun caz. Iar Jovan Markovic de la Craiova s-a trezit la lot după ce a evoluat de forţă majoră în primele etape ca urmare a accidentărilor lui Koljic şi Andrei Ivan.

Maxim, Bancu şi Puşcaş sunt suspendaţi

Pe lângă aceste decizii greu de înţeles ale selecţionerului, există şi faptul că trei dintre internaţionalii români cu mari şanse să se fi aflat pe teren joi seară la Reykjavik, fundaşul Nicuşor Bancu, mijlocaşul ofensiv Alexandru Maxim şi vârful George Puşcaş sunt suspendaţi ca urmare a cartonaşeşlor luate în partida de la Erevan, cu Armenia.

Sunt absenţe grele, mai ales Maxim şi Puşcaş, ultimul fiind printre puţinii care, datorită fizicului său, ar fi avut şanse bune să se poată bate cu succes cu fundaşii islandezi, extrem de puternici şi foarte înalţi. Iar Maxim ar fi putut avea o importantă contribuţie la construcţia atacurilor noastre, ca să nu mai vorbim despre capacitatea de finalizare.

Lotul României pentru cele trei partide din preliminariile CM

  • Portari: Marian Aioani (Farul Constanța, 0/0), Florin Niță (Sparta Praga/Cehia, 6/0), Andrei Vlad (FCSB, 1/0)
  • Fundaşi: Mario Camora (CFR Cluj, 4/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo/Italia, 64/0), Virgil Ghiță (Farul Constanța, 0/0), Cristian Manea (CFR Cluj, 10/1), Ionuț Nedelcearu (Crotone/Italia, 15/2), Andrei Rațiu (Huesca/Spania, 0/0), Adrian Rus (Fehervar/Ungaria, 6/0), Alin Toșca (Gaziantep F.K./Turcia, 25/0)
  • Mijlocaşi:  Alexandru Cicâldău (Galatasaray/Turcia, 14/2), Andrei Cordea (FCSB, 0/0), Ianis Hagi (Glasgow Rangers/Scoția, 18/1), Dennis Man (Parma/Italia, 9/1), Marius Marin (Pisa/Italia, 0/0), Răzvan Marin (Cagliari/Italia, 30/2), Dragoș Nedelcu (Fortuna Dusseldorf/Germania, 2/0), Darius Olaru (FCSB, 1/0), Dorin Rotariu (Ludogoreț/Bulgaria, 10/1), Deian Sorescu (Dinamo București, 2/0), Nicolae Stanciu (Slavia Praga/Cehia, 42/10), Florin Tănase (FCSB, 9/1)
  • Atacanţi:  Denis Alibec (CFR Cluj, 19/2), Denis Drăguș (Standard Liege/Belgia, 2/0), Jovan Markovici (Universitatea Craiova, 0/0)

  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,62 este cota pentru „sub 2,5 goluri” la meciul Islanda – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT