Fotbal international

Islanda – România, șanse minime să se dispute. Anunțul Federației nordice

14.03.2020 | 11:23
Islanda  Romania sanse minime sa se dispute Anuntul Federatiei nordice
ADVERTISEMENT

Gudni Bergsson, președintele Federației Islandeze de Fotbal, a declarat că meciul cu România din semifinalele barajelor din Liga Națiunilor are șanse minime să se dispute în data programată inițial, 26 martie.


  • (P) Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,22 este cota pentru „România se califică” la meciul Islanda – România. Vezi aici toate cotele

ADVERTISEMENT

Islanda – România, amânat de coronavirus?

Noul tip de coronavirus a produs daune serioase în toate sectoarele sociale ale Planetei, iar sportul nu a făcut excepție.

După ce Serie A, La Liga, Premier League, Bundesliga, Liga 1, Liga Campionilor sau Europa League au fost suspendate, o astfel de decizie este așteptată și în cazul barajelor din Liga Națiunilor, unde România urma să întâlnească Islanda pe 26 martie în semifinale, și Ungaria sau Bulgaria patru zile mai târziu.

ADVERTISEMENT

Gudni Bergsson, președintele Federației Islandeze de Fotbal, a declarat că barajul cu România are șanse minime să se dispute la sfârșitul acestei luni, țara nordică anulând toate competițiile sportive în următoarele săptămâni, din cauza pandemiei de coronavirus.

Am convocat o adunare de urgență și am hotărât suspendarea tuturor campionatelor și a antrenamentelor echipei naționale, urmând recomandările Guvernului. 

ADVERTISEMENT

Este clar că meciul are șanse mici să se joace. UEFA va da o decizie definitivă marți, dar mă aștept să fie amânat. Sunt multe semnale în această direcție, dar vom afla cu siguranță marți dacă se va juca sau nu”, a declarat Gudni Bergsson pentru publicația islandeză Visir.

Recomandarea FIFA

FIFA a emis un comunicat prin care transmite că recomanda suspendarea tuturor evenimentelor fotbalistice în următoarele două luni, când este programat, printre altele, și barajul dintre România și Islanda.

ADVERTISEMENT

Printre motivele invocate de forul internațional au fost evitarea răspândirii noului tip de coronavirus și posibilitatea ca toate echipele naționale să beneficieze de șanse egale, multe dintre formații pierzând jucătorii din cauza pandemiei.

De asemenea, FIFA a hotărât că pentru partidele internaționale din martie și aprilie cluburile nu vor fi obligate să își lase jucătorii la echipele naționale.

  • 97 de cazuri de coronavirus au fost confirmate în România până pe 14 martie
ADVERTISEMENT
Tags: