Fotbal international

Islanda promite să se răzbune pe România, după eșecul umilitor din Belgia

09.09.2020 | 15:21
Islanda promite sa se razbune pe Romania dupa esecul umilitor din Belgia
ADVERTISEMENT

Islanda promite să se răzbune pe România, după eșecum umilitor din Belgia. Trupa islandeză a pierdut la scor meciul cu naționala Belgiei și ne așteaptă la barajul din 8 octombrie după două înfrângeri consecutive în Liga Națiunilor: 0-1 cu Anglia și 1-5 cu Belgia, meci în care a avut 7 jucători noi față de partida cu englezii.

Dacă în meciul cu englezii, islandezii au fost la un pas să obțină un rezultat de egalitate, FANATIK a analizat meciul în care Belgia le-a predat nordicilor o lecție de fotbal și nu le-a dat nicio șansă, chiar dacă islandezii au deschis scorul în minutul 11.

ADVERTISEMENT

Deși islandezii au condus cu 1-0 după șutul deviat al lui Holmbert Aron Fridjonsson, belgienii au întors rezultatul în doar 5 minute. Dries Mertens a șutat din lovitură liberă la vinclu, portarul Ogmundur Kristinssoncare a respins în bară și apoi Witsel a trimis în poartă, ca mai apoi, după doar 4 minute, Batshuayi să preia o minge respinsă și să o trimită sigur în poarta islandeză.

UPDATE 9 septembrie, ora 15:20 / După înfrângerea cu 5-1 de pe terenul belgienilor, islandezii anunță că vor să se răzbune pe elevii lui Mirel Rădoi în meciul de baraj pentru Euro 2020, turneul ce se va disputa în vara anului viitor. Erik Hamren, selecționerul Islandei, a declarat pentru presa din țara sa că așteaptă partida din 8 octombrie pentru a-se revanșa după înfrângerile cu Anglia (0-1) și Belgia (1-5). „Cel mai important meci pentru noi e cel din octombrie. Atunci vrem să ne revanșăm, pentru că nu e deloc util pentru moralul nostru faptul că am pierdut la o diferență atât de mare. Belgienii au fost mult pentru noi, dar vom corecta lucrurile negative înaintea play-off-ului“, a spus selecționerul islandez Erik Hamren. 

ADVERTISEMENT

Islanda promite să se răzbune pe România. Apărare de coșmar: viitorii adversari au primit două goluri în doar 5 minute!

Mirel Rădoi ar face bine să analizeze foarte bine acest ultim meci al naționalei Islandei. Deși nordicii au întâlnit o echipă net superioară, poate fi un semnal de alarmă faptul că au luat două goluri în câteva minute, imediat după ce au deschis scorul, iar asta arată problemele din apărarea Islandei, care nu a mai fost atât de impenetrabilă în fața unei echipe tehnice și ofensive. De asemenea, se poate observa lipsa de concentrare și relaxarea prematură a nordicilor.

Mijlocașul lui ȚSKA Moscova, Arnor Sigurdsson, a fost cel mai periculos jucător al Islandei în prima repriză a meciului cu Belgia și pare unul dintre cei mai în formă fotbaliști nord-irlandezi.

ADVERTISEMENT

Posesie zdrobitoare pentru naționala Belgiei

Belgia a controlat meciul și a avut o posesie zdrobitoare de 70%, fapt ce s-a concretizat pe tabelă și în a doua repriză, când a mai punctat de trei ori. Astfel, Mertens a marcat golul 3 în minutul 50, iar scorul a luat proporții după o fază magistrală încheiată cu un gol cu câlcâiul lui Michy Batshuayi, după o pasă superbă a lui Yari Verschaeren.

Belgieni nu s-au oprit din atac și au dus scorul la 5-1 în minutul 80, când Jeremy Doku răsucește cuțitul în rana nordicilor, după o acțiune individuală și un șut în vinclul drept din interiorul careului.

ADVERTISEMENT

Islanda nu a reușit să își creeze prea multe ocazii nici în partea a doua a jocului, trimițând mingea pe spațiul porții doar de 4 ori în 90 de minute, în timp ce belgienii și-au creat alte 4-5 ocazii din care mai puteau marca.

Nici la precizia paselor, islandezii nu au stat prea bine: doar 282 de pase efectuate, dintre care au fost reușite 212 și doar 18 atacuri periculoase, față de 93 ale belgienilor!

7 jucători noi în primul „11” al Islandei față de meciul cu Anglia

Erik Hamren, antrenorul naționalei Islandei, a trimis pe teren o echipă mult schimbată față de meciul cu Anglia, cu nu mai puțin de 7 jucători noi, lucru pe care de altfel l-a făcut și Mirel Rădoi cu Austria, când a schimbat 5 titulari și a trimis pe teren doi debutanți.

Echipa Islandei în meciul pierdut în fața Belgiei cu 5-1: Kristinson (Valur) – Skulason (Ostende), Fjoluson (Krasnodar), Eyjolfsson (Levski), Hermannsson (Brondby) – Baldursson(Bologna), Bjarnason (Brescia), Palsson (Darmstadt), Sigurdsson (ȚSKA Moscova) – Gudmundsson (AZ Alkmaar), Fridjonsson (Aalesund).

Fotbaliştii Islandei nu sunt tehnici şi joacă simplu, fără să se complice. Sunt puternici, iar duelurile fizice sunt câştigate mai mereu de nordici. Un alt atu este acela că sunt disciplinaţi din punct de vedere tactic. Islanda ar putea pune probleme pe contraatac, mai ales când are în faţă o echipă care atacă, ceea ce nu a fost cazul deloc în meciul cu Belgia.

ADVERTISEMENT
Tags: