Fotbal intern

Islanda, victorie azi noapte împotriva Canadei! VIDEO. FANATIK a văzut meciul și vă oferă ANALIZA viitoarei adversare a României: Mirel, atenție la fazele fixe! În schimb, nordicii suferă la construcție și sunt vulnerabili la jocul în viteză

16.01.2020 | 06:10
Islanda victorie azi noapte impotriva Canadei VIDEO FANATIK a vazut meciul si va ofera ANALIZA viitoarei adversare a Romaniei Mirel atentie la fazele fixe In schimb nordicii sufera la constructie si sunt vulnerabili la jocul in viteza
ADVERTISEMENT

Islanda se pregătește de meciul decisiv pentru calificarea la Euro 2020 împotriva României, din Liga Națiunilor, care va avea loc pe 26 martie la Reykjavik. Nordicii se află într-un stagiu de pregătire în California, iar primul meci amical al anului l-au disputat împotriva naționalei Canadei. FANATIK a urmărit atent evoluția echipei lui Erik Hamren, care a învins cu 1-0 la capătul unui meci dominat de nord-americani. 

Islanda, cu patru titulari împotriva Canadei! Prilej bun și pentru tineri să prindă minute

Așa cum era de așteptat, selecționerul suedez al Islandei a făcut mai multe modificări în “primul 11” pentru meciul amical împotriva Canadei față de confruntările din preliminariile pentru Euro 2020. În acest stagiu de pregătire nu au făcut deplasarea jucători importanți care sunt angrenați în meciuri oficiale cu echipele de club: Gylfi Sigurdsson de la Everton, Traustason de la Malmo, Bodvarsson de la Milwall sau Pallson de la Darmstadt.

ADVERTISEMENT

Totuși, Erik Hamren a avut la dispoziție împotriva Canadei destul de mulți titulari pe care îi vom vedea la lucru și împotriva României: portarul Halldorson, fundașii Arnason și Eyjolfsson sau pe Finnbogasson în atac. Meciul a fost un prilej bun și pentru câțiva tineri jucători să prindă minute în prima reprezentativă, cum sunt Gunlaugsson sau Anderson.


Islanda vs. Canada (4-4-2): Halldorson – Olafsson, Arnason, Gretarsson, Eyjolfsson – Gunlaugsson, Hauksson, Thrandarson, Anderson – Kjartansson, Finnbogason

ADVERTISEMENT

Islanda vs Turcia, în preliminariile Euro 2020 (4-4-2): Halldorson – Pallson, Arnason, R. Sigurdsson, Skulason – Bodvarsson, G. Sigurdsson, Bjarnasson, Traustason – Finnbogason, Sightorsson


Adversarii României, periculoși la fazele fixe! Au marcat după un corner

Islanda a început confruntarea în sistemul ei clasic, 4-4-2. Deși este mai rar folosit în fotbalul modern, Erik Hamren joacă în acest sistem pentru a pune presiune pe apărătorii adverși cu baloane înalte trimise pe vârfuri. Jocul rapid nu este una dintre calitățile naționalei nordice, astfel că islandezii vor să scoată maximum din ceea ce știu să joace și să își pună în valoare cât mai mult fizicul.

ADVERTISEMENT

Meciul a început cu dominarea sterilă a nordicilor. Viitoarea adversară a României nu este o echipă de posesie, care să construiască și asta s-a văzut și împotriva Canadei. Naționala lui Erik Hamren a pus cu adevărat probleme în momentul în care a avut faze fixe. Islandezii s-au dovedit de fiecare dată periculoși și aceste faze ar trebui evitate cât mai mult posibil de selecționata lui Mirel Rădoi.

Islanda are jucători cu talie, care știu foarte bine jocul aerian. În schimb, nordicii au suferit la construcție. Chiar dacă au lipsit mulți titulari de la mijlocul terenului, construcția islandezilor a fost greoaie, fără să pună pe picior greșit naționala “Frunzei de arțar”. Foarte des când au recuperat în propria jumătate, islandezii au trecut peste faza de construcție și au trimis mingea direct pe vârfuri, care au câștigat de cele mai multe ori duelurile aeriene.

ADVERTISEMENT

Prima repriză a fost una săracă în ocazii, dar islandezii au reușit să înscrie în urma unei faze fixe. Eyjolfsson a marcat în minutul 21 după ce mingea trimisă din corner a ricoșat pe 6 metri din bara porții lui Crepeau. Islanda nu a mai avut șanse importante de a marca, însă s-a apărat foarte bine și a stopat destul de ușor ințiativele canadienilor.

Islanda, mari probleme la construcție! Canada a dominat repriza secundă

Canada a preluat controlul meciului după ce a primit gol și singurele momente în care a depășit defensiva islandeză a fost prin pase rapide. Totuși, canadienii nu s-au apropiat prea des de poarta lui Halldorson, majoritatea acțiunilor lor fiind oprite în preajma careului advers. La centrările adversarilor, islandezii nu au avut nicio problemă să respingă. 1-0 la pauză.

În a doua repriză, canadienii au ieșit mult mai motivați de la vestiare și au avut două șanse bune de a marca. Islandezii și-au arătat încă o dată limitele în momentul în care adversarul joacă într-o succesiune rapidă de pase. Astfel, după două-trei pase rapide în jumătatea adversă, Brym și Osorio au fost lăsați în poziții bune, dar nu au putut finaliza.

Americanii au rămas la cârma jocului, însă ritmul meciului a mai scăzut. Islandezii s-au mulțumit să contracareze atacurile adverse și nu au contat în prima parte a reprizei pe faza de construcție. Islandezii s-au apropiat de careul lui Crepeau doar la fazele fixe, însă cei care au marcat au fost canadienii. Akindele a trimis mingea în poartă, însă a fost în poziție afară din joc și golul din minutul 67 a fost anulat.

Victorie “cinică” a europenilor! 1-0 cu gol din fază fixă, apărare solidă

Trei minute mai târziu, Tosaint Ricketts, fostul jucător de la Poli Timișoara între 2010 și 2012, a trimis un șut periculos, care a trecut la o palmă de vinclul porții lui Halldorson. Islandezii au avut mai multe șanse să iasă pe contraatac, însă nu au reușit să lege pasele și să își creeze ocazii.

În final de meci, echipa lui Erik Hamren a mai echilibrat disputa și a pus în pericol poarta lui Crepeau, însă ultimele ocazii au aparținut tot nordicilor. Osorio și Bair, intrat pe parcurs, au putut aduce egalarea, dar Halldorson a intervenit foarte bine și confruntarea s-a încheiat cu victoria Islandei.


  • 3 – 2 pentru Islanda a fost raportul șuturilor pe poartă
  • 6 – 3 a fost raportul cornerelor în favoarea europenilor

Plusurile adversarilor: apărarea și fazele fixe! Minusuri: construcție deficitară, puși în dificultate când adversarul joacă în viteză

Islanda nu a impresionat în acest meci. A atras atenția meticulozitatea cu care tratează fazele fixe, drept dovadă singurul gol al meciului a venit după o astfel de acțiune. În schimb, cel puțin în acest meci, selecționata lui Erik Hamren a suferit mult la construcție și a fost dominată o bună parte a meciului de o echipă destul de săracă în exprimare și resurse a Canadei. Apărarea europenilor a fost bine pusă la punct și a fost depășită doar în momentul în care canadienii au reușit acțiuni rapide.


  • 302 pase au dat islandezii, jumătate din numărul combinațiilor realizate de canadieni: 657
  • 32% a fost posesia Islandei în acest meci, Canada a avut 68%

Confruntarea împotriva “Frunzei de arțar” nu este un etalon pentru meciul decisiv cu România din martie. Mijlocul islandezilor va fi complet schimbat și cu Sigurdsson, Arnason sau Skulason, faza de construcție se anunță mult mai dinamică decât în acest meci de pregătire.

După acest meci, la plusuri pentru naționala lui Hamren putem remarca apărarea bine organizată și fazele fixe. Islanda a arătat și multe minusuri: construcție greoaie, posesie zdrobitoare a adversarului, procentaj mare de pase greșite. Însă, cu toate aceste statistici, scorul de pe tabelă a fost 1-0.


Canada – Islanda 0-1 (Eyjolfsson 21)

Canada (4-4-2): Crepeau – Laryea, Didic, Miller, Adekugbe – Osorio, Piette, Fraser, Ricketts – Akindele, Brym.

Islanda (4-4-2): Halldorson – Olafsson, Arnason, Gretarsson, Eyjolfsson – Gunlaugsson, Hauksson, Thrandarson, Anderson – Kjartansson, Finnbogason


 

ADVERTISEMENT