Fotbal intern

Islandezii dau asigurări că meciul cu România din barajul EURO 2020 se va juca la Reykjavik: ”Trebuie să ne respectăm suporterii. Nu vom da niciun pas înapoi”

02.12.2019 | 09:19
Islandezii dau asigurari ca meciul cu Romania din barajul EURO 2020 se va juca la Reykjavik Trebuie sa ne respectam suporterii Nu vom da niciun pas inapoi
ADVERTISEMENT

Pe 26 martie 2020, naționala de fotbal a României își reia drumul către EURO 2020. În Islanda, trupa lui Mirel Rădoi are programată semifinala din play-uff-ul de calificare. Un succes contra nordicilor ar trimite România la Budapesta sau Sofia, pentru ultimul act al barajului. În ultimele zile s-a vehiculat ideea conform căreia meciul de la Reykjavik s-ar putea muta din cauza vremii. Oficialii islandezi infirmă total aceste speranțe ale românilor.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 4,30 este cota pentru “pauză/final: X/X” la Islanda – România. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT

Islandezii sunt siguri că meciul cu România din barajul EURO se va juca la Reykjavik: ”Trebuie să ne respectăm suporterii. Nu vom da niciun pas înapoi”

La o zi după ce președintele FRF, Răzvan Burleanu, declara că sunt șanse ca duelul Islanda – România din barajul pentru EURO 2020 să fie mutat în altă țară, omologul său islandez, fostul internațional Gudni Bergsson, afirmă că acest scenariu nu are nicio șansă de a deveni realitate, iar țara sa va găzdui cu siguranță partida din martie.

”Vom face tot ce depinde de noi să disputăm această întâlnire la Reykjavík. Avem câteva planuri pe care să le punem în aplicare pentru a oferi garanții că terenul se va prezenta în condiții optime. Vom fi în contact și cu UEFA pe această temă, iar românii nu au de ce să se teamă că vor întâlni în Islanda condiții neprielnice de joc la ora barajului. Avem dreptul prin programare să disputăm acest meci pe teren propriu și nu vom da niciun pas înapoi.”, a spus Bergsson pentru gsp.

ADVERTISEMENT

Gudni Bergsson admite că programarea UEFA este una atipică

Șeful fotbalului islandez recunoaște că cei de la UEFA au programat meciul cu România într-o perioadă în care în țara sa e greu să se joace fotbal, însă promite fanilor că meciul nu se va muta. Bergsson ia în calcul și o instalație care să nu permită înghețul gazonului în cazul vremii nefavorabile.

”Trebuie să ne respectăm suporterii și jucătorii, să ne conservăm dreptul de a juca acasă acest baraj și vă promit că așa va fi. Sigur, inclusiv pentru Islanda e o programare atipică, în preliminarii am ocolit de fiecare dată lunile martie și noiembrie, însă calendarul continental se mai schimbă în funcție de evenimente. 

ADVERTISEMENT

Am luat în calcul două variante. Fie o instalație de suprafață cu apă caldă și cu un sistem de pompe, care să mențină terenul în condiții favorabile. Fie un cort peste gazon pentru a crea curenți calzi. În niciun caz nu se pune problema să montăm acum o instalație sub nivelul ierbii”, a mai spus suedezul pentru sursa citată.

  • Islanda – România este programat pe 26 martie, în semifinala play-off-ului de calificare la EURO 2020
ADVERTISEMENT