News

ISMB propune suspendarea cursurilor pentru 14 zile în Capitală. Cui aparține decizia finală

19.10.2020 | 09:44
ISMB propune suspendarea cursurilor pentru 14 zile in Capitala Cui apartine decizia finala
ADVERTISEMENT

Suspendarea cursurilor pentru 14 zile în Capitală este cel mai vehiculat scenariu luat în calcul de oficialități după depășirea ratei de infectare cu Covid-19 de 3 la mia de locuitori.

Luni dimineață, ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat că Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) propune scenariul roșu de marți.

ADVERTISEMENT

În prima zi a săptămânii cursurile se vor desfășura hibrid, însă de marți prevederile sunt clare, a spus Anisie. Aceasta a spus că măsura este propusă în contextul în care rata de infectare în București a depășit 3 la mia de locuitori.

Suspendarea cursurilor pentru 14 zile în Capitală, propunerea ISMB

Monica Anisie, ministrul Educației din Guvernul Orban, a informat, luni, că după depășirea ratei de infectări de 3 la mia de locuitori, ar trebui ca Comitetul pentru Situații de Urgență (CMBSU) să decidă suspendarea temporară a cursurilor pentru 14 zile.

ADVERTISEMENT

Oficialul din Învățământ a a spus că trecerea cursurilor în scenariul roșu (online) va fi în vigoare atât pentru școlile de stat, cât și pentru cele particulare.

”Dacă rata depășește trei la mia de locutori, cum suntem în situația asta azi, ISMB, cu DSP transmit către Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență propunerea pentru suspendarea temporară a cursurilor, pentru 14 zile.

ADVERTISEMENT

Asta înseamnă că elevii nu vor mai merge fizic la școală, învățarea va continua în sistem online.”, a explicat Monica Anisie.

Anisie a mai declarat că elevii din ciclul primar și preșcolarii vor avea oricum vacanță săptămâna viitoare, conform calendarului școlar 2020-2021.

ADVERTISEMENT

Decizia finală privind suspendarea orelor, la CMBSU

Ministrul Anisie anunță că luni, la ora 15.00, va fi convocat Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, for care va avea decizia finală privind situația școlilor.

”Astăzi, luni, cursurile se desfăşoară în scenariul 2 – hibrid, aşa cum a fost şi până acum, pentru că este prevăzut tot în ordinul comun: În lipsa hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă se aplică scenariul 2”, a precizat Monica Anisie, înainte de întâlnirea cu inspectorii din IŞMB.

Oficialul Guvernului a anunțat că luni, după încheierea Comitetului municipal pentru situații de urgență, va face o videoconferință cu toți directorii de școli pentru a stabili modalitatea în care școlile vor trece la învățarea exclusiv online timp de două săptămâni.

ADVERTISEMENT
Tags: