News

Israelul deschide granițele pentru toți turiștii, vaccinați sau nu

Începând cu 1 martie, Israelul deschide granițele pentru toți turiștii, indiferent dacă aceștia sunt sau nu vaccinați. Decizia a fost anunțată duminică, printr-un comunicat semnat de premierul țării.
20.02.2022 | 23:05
Israelul deschide granitele pentru toti turistii vaccinati sau nu
ADVERTISEMENT

Israelul va permite intrarea în țară a tuturor turiștilor, indiferent dacă aceștia au fost vaccinați sau nu împotriva COVID-19 începând cu 1 martie, arată un comunicat al biroului primului ministru, transmite agenția Reuters.

Intrarea în Israel va necesita în continuare două teste PCR, unul înainte de a zbura și unul la aterizarea în Israel, se arată în comunicat. În prezent, doar străinii vaccinați împotriva COVID-19 au voie să intre în Israel.

ADVERTISEMENT

Israelul înregistrează zilnic un număr de peste 10.000 de noi cazuri

Joi, 17 februarie, Israelul a anunțat că renunță la politica ”certificatului verde” prin care se cerea dovada vaccinării, recuperării după COVID-19 sau un test negativ pentru a avea acces într-o serie de spaţii publice, în condiţiile în care valul de infectări cu noul coronavirus bate în retragere.

Și asta în condițiile în care, în Israel, varianta Omicron a coronavirusului a înregistrat un vârf spre sfârşitul lunii ianuarie, numărul cazurilor raportate zilnic ajungând la circa 85.000. Ulterior, numărul infectărilor a început să scadă, ajungând la 11.598 de cazuri raportate sâmbătă.

ADVERTISEMENT

”Valul se sparge”, a argumentat premierul Naftali Bennett, în debutul discuţiilor de la mijlocul săptămânii cu oficialii din sănătate consacrate relaxării restricţiilor pe cuprinsul întregii țări, notează g4media.ro.

Primele relaxări au apărut în Israel la începutul lunii februarie

Regulile certificatului verde au fost deja relaxate în Israel pe 4 februarie, dată după care documentul a mai fost cerut doar la intrarea într-o serie de locuri cum sunt cluburile de noapte sau sălile de festivităţi.

ADVERTISEMENT

Potrivit Reuters, în valul anterior de coronavirus, Israelul a adoptat o politică a ”vieţii împreună cu COVID-19”, prin care economia şi şcolile au rămas deschise în cea mai mare parte, deşi unele sectoare au avut de suferit după ce angajaţi, clienţi, profesori sau elevi s-au îmbolnăvit.

Experții estimează că jumătate din populația Israelului a fost infectată

Premierul Naftali Bennett a mai precizat că părinţii vor avea în continuare obligaţia să-şi testeze copiii de coronavirus de două ori pe săptămână, teste similare urmând a fi cerute şi la accesul în căminele de vârstnici.

ADVERTISEMENT

La o populaţie de circa 9,4 milioane de locuitori, Israelul a înregistrat 3,54 milioane de cazuri de infectare cu coronavirus, de la începutul pandemiei, şi 9.842 de decese. Ca mai peste tot în lume, unii experţi consideră însă că, în realitate, este posibil ca până la jumătate din populaţia țării să se fi infectat cu Covid.

 

ADVERTISEMENT