News

Israel, prima țară care renunță la masca de protecție! Țara are doar 3 mii de cazuri active de COVID-19

16.04.2021 | 07:16
Israel prima tara care renunta la masca de protectie Tara are doar 3 mii de cazuri active de COVID19
ADVERTISEMENT

Israel devine prima țară care renunță la masca de protecție! De altfel, măsura a fost anunțată încă de acum câteva săptămâni bune, dar autoritățile s-au temut să o pună în scenă. 

Guvernul a transmis că vrea să aştepte până la sfârşitul sărbătorilor naţionale Yom Hazikaron şi Yom Haatzmaut, temându-se că sărbătorile fără mască ar putea duce la o creştere a cazurilor.

ADVERTISEMENT

Se întâmplă lucrul acesta după ce întreaga campanie de vaccinare a fost un succes în această țară. Israel este pe primul loc la dozele făcute.

Israel, prima țară care renunță la masca de protecție!

„Ştim că purtarea măştilor în aer liber nu este la fel de eficientă ca şi în interior”, a declarat dr. Eyal Leshem, directorul Centrului pentru Medicină de Călătorie şi Boli Tropicale de la Sheba Medical Center.

ADVERTISEMENT

„Mai mult, vedem că mulţi oameni nu mai poartă de fapt măşti. Prin urmare, în acest moment, cu un număr redus de cazuri şi cu o majoritate a populaţiei vaccinate, ar avea sens din perspectiva epidemiologică şi a sănătăţii publice să ridicăm cerinţa”, a adăugat dr. Eyal Leshem.

De remarcat că în acest moment Israelul mai are doar 3.000 de cazuri active. Săptămâna trecută erau câteva zeci de mii în statistici.

ADVERTISEMENT

„Nivelul deceselor este foarte scăzut datorită campaniei noastre de vaccinare de succes şi, astfel, putem uşura restricţiile”, a declarat dr. Eyal Leshem.

Trebuie specificat că măştile de protecție vor rămâne obligatorii în spaţiile publice închise. De asemenea, ca un semn că totul merge spre bine, sistemul de învăţământ va relua funcţionarea integrală după peste un an.

ADVERTISEMENT

Concret, toţi copiii, indiferent de vârstă, se vor întoarce să înveţe în sălile lor de clasă. Profesorii au fost vaccinați și unitățile de învățământ sunt pregătite.

ADVERTISEMENT