Fotbal intern

Drumul de la viscol la plajă! De la -6 la +34 grade! Privelişte de vis!

Naţionala României „deschide” anul 2018 cu un amical împotriva Israelului, sâmbătă, de la ora 20:00, la Netanya. Vezi comentariul live şi toate detaliile tuturor partidelor amicale din acest week-end accesând aplicaţia de mai jos!
23.03.2018 | 20:16
Drumul de la viscol la plaja De la 6 la 34 grade Priveliste de vis
ADVERTISEMENT

Tricolorii noştri au plecat iarna din România, de la ninsori, viscol, temperaturi negative şi au „zburat” spre sud cale de 1566 km, timp de două ore ca să ajungă în Israel, la 37 de grade Celsius (!), senin, soare din belşug, umiditate undeva pe la 30%. Atenţie, umiditate nu înseamnă ploi, care se anunţă cu o probabilitate de… 0%. E drept că sâmbătă va avea loc o scădere drastică de temperatură şi pe malul Mării Mediterane vor fi numai 22 de grade Celsius… De altfel Israelul a trecut deja la ora de vară în noaptea dintre joi şi vineri, ora 2 devenind 3, aşa că acum este cu o oră înaintea orei oficiale a României.

Ce fac israelienii la sfârşitul ăsta de săptamână? Să nu uităm că la ei vinerea şi sâmbăta sunt zilele libere, sâmbăta fiind ziua sfântă de şabat, ziua odihnei săptămânale instituită de religia iudaică, care cade în a şaptea zi a săptămânii. Aşa că israelienii, având liber de la slujbe, se bronzează şi fac baie pe plajele de la Mediterană. În mijlocul viforniţei de la noi, pare incredibil, dar ţinutele acolo sunt de vară, tricouri, cămăşi şi bluze cu mânecă scurtă, aerul condiţionat, „mazganul” cum îi spun ei, dat la maxim. Cei care s-au săturat de mare şi soare – da, mai sunt şi oameni dintr-ăştia! – merg la cumpărături, molurile sunt arhipline în zilele libere, la fel şi restaurantele. La un salariu minim de 5.000 de şekeli (aproximativ 5.400 de lei) le dă mâna, nu? Chiar dacă şi preţurile lor sunt mai mari, un pachet de ţigări, care la noi este 16 lei, urcând în Israel la cel puţin 34 de şekeli.

ADVERTISEMENT

Israel – România sau drumul de la viscol la plajă! Privelişte de vis!

„O primăvară fierbinte şi o primăvară hibernală se ciocnesc la Netanya” este titlul de primă pagină din „Yedioth Ahronoth”, cotidian naţional care apare la Tel Aviv din 1939. Chiar aşa e, pentru că, după viscolul din România şi antrenamente în balon, la propriu, nu la figurat, naţionala României are rezervată cazarea la „cald”, la hotelul de lux „Daniel” din Herzliya, 10 km la nord de Tel Aviv, unde o cameră costă în jur de 250 de euro. Situat chiar pe plajă, în inima cartierului de afaceri şi de divertisment „Herzliya Pituach”, hotelul oferă numeroase facilităţi de agrement, care includ un centru spa şi de wellness, piscine sezoniere în aer liber, terenuri de tenis şi o sală de fitness. Toate camerele au vedere la Marea Mediterană şi facilităţi ultramoderne. Tricolorii lui Cosmin Contra au ajuns rupţi de oboseală pe la ora 3 după-amiază, vineri, la hotel, au urcat imediat în camere, de unde li s-a deschis o privelişte magnifică: plaja era plină ochi de turişti care făceau plajă şi baie în apa Mediteranei! La Bucureşti erau, la acea oră, -6 grade Celsius şi ningea viscolit… VEZI IMAGINI CU SOSIREA TRICOLORILOR LA HOTEL, DAR ŞI CU STADIONUL PE CARE SE VA JUCA MECIUL ÎN GALERIA FOTO DE MAI SUS! 

Plaje, hoteluri, turişti, surfing…

Meciul se va desfăşura pe „Winner Stadium” din Netanya, oraş în câmpia Sharon, la 31 km nord de Tel Aviv şi la 56 km sud de Haifa, chiar pe autostrada 2 care leagă capitala de cel mai important oraş din nord. Adică 30 minute cu maşina în ore fără trafic şi peste o oră şi jumătate în orele de vârf. Netanya, numit astfel în onoarea lui Nathan Straus de Macy, un proeminent comerciant şi filantrop american evreu de la începutul secolului al XX-lea, şi care în ebraică înseamnă „Dumnezeu a dat”, este cea mai mare staţiune de pe coasta mediteraneană a Israelului, cu plaje ce se întind pe circa 14 km şi peste 30 de hoteluri, de la 2 la 5 stele, ocupate acum, în martie, în extra-sezon, în prorpoţie de 79%. Turiştii fac surfing chiar şi în această perioadă a anului, când temperaturile ating, cum spuneam, şi 30-35 de grade Celsius.

ADVERTISEMENT

82% imigranţi!

Netanya este cunoscut şi pentru procentul important, 82%, de populaţie imigrantă, venită mai ales din fosta Uniune Sovietică, Franţa şi Etiopia, la mare concurenţă cu imigranţii vorbitori de limbă engleză din Regatul Unit, Statele Unite ale Americii, Canada, Africa de Sud, Australia şi Noua Zeelandă. Un adevărat Babilon… Anul trecut, Netanya ajunsese la o populaţie de peste 210.000 de locuitori, devenind astfel al 7-lea cel mai mare oraş din Israel.

Lotul deplasat de Cosmin Contra în Israel

Portari: Ciprian Tătăruşanu (Nantes, 48 de selecţoo/0 goluri), Silviu Lung (Kayserispor, 3/0), Florin Niţă (Sparta Praga, 1/0), Bogdan Lobonţ (AS Roma, 85/0)

ADVERTISEMENT

Fundaşi: Romario Benzar (FCSB, 10/0), Cristian Manea (CFR Cluj, 1/0), Cosmin Moţi (Ludogorets, 12/0), Cristian Săpunaru (Kayserispor, 23/0), Dragoş Grigore (Al Sailiya, 31/0), Alin Toşca (Benevento, 10/0), Ionuţ Nedelcearu (UFA, 0/0), Nicuşor Bancu (CS U Craiova, 1/0)

Mijlocaşi: Mihai Pintilii (FCSB, 40/1), Răzvan Marin (Standard Liege, 9/1), Alexandru Cicâldău (FC Viitorul, 0/0), Nicolae Stanciu (Sparta Praga, 19/6), Alexandru Chipciu (Anderlecht, 32/4), Dorin Rotariu (Royal Mouscron-Péruwelz, 4/0), Paul Anton (Anji Mahacikala, 0/0), Gheorghe Grozav (Bursaspor, 23/5), Dennis Man (FCSB, 0/0), Ciprian Deac (CFR Cluj, 13/1), Alexandru Mitriţă (CS U Craiova, 0/0), Constantin Budescu (FCSB, 8/4)

ADVERTISEMENT

Atacanţi: Claudiu Keşeru (Ludogorets, 21/6), George Ţucudean (CFR Cluj, 2/0)

„Trebuie să ne adaptăm condiţiilor meteo. Eu zic că ne descurcăm. Este o chestie de mentalitate, de autodepăşire, de a te adapta la dificultăţile naturii. Am trecut de la condiţii foarte grele la condiţii foarte bune de a pregăti jocul, iar apoi ne vom întoarce la condiţii grele. Suntem puternici, însă, şi vom încerca să câştigăm ambele meciuri” – Cosmin Contra

„Sper la o asistenţă mare, la mulţi spectatori, pentru că meciul cu România va fi o bucurie a fotbalului, este o echipă cu care ne putem da seama unde suntem şi în ce direcţie trebuie să mergem de acum încolo, indiferent cine va fi pe banca tehnică” – Alon Hazan

24.000 de locuri are „Winner Stadium” din Netanya, stadion de categoria 4 conform standardelor UEFA, acolo unde se va juca amicalul Israel – România sâmbătă seară, de la ora 20:00 (ora României, ora 21.00 în Israel)

50 de şekeli (aproximativ 54 de lei) costă un bilet la meciul Israel –România

5.000 de şekeli (aproximativ 5.400 de lei) este salariul minim în Israel

20 de grade Celsius se anunţă temperatura de la ora meciului la Netanya

ADVERTISEMENT