Fotbal international

CUPA DAVIS. Israel – România 3-0! Ruşine istorică pentru tricolori! Am ajuns în grupă cu Zimbabwe

UPDATE, 28 octombrie, ora 16:30 / România pierde şi la dublu contra Israelului şi, cu un general de 0-3, retrogradează pentru prima dată în istorie în grupa a II-a euro-africană. Egipt,...
28.10.2017 | 16:55
CUPA DAVIS Israel  Romania 30 Rusine istorica pentru tricolori Am ajuns in grupa cu Zimbabwe
ADVERTISEMENT

UPDATE, 28 octombrie, ora 16:30 / România pierde şi la dublu contra Israelului şi, cu un general de 0-3, retrogradează pentru prima dată în istorie în grupa a II-a euro-africană. Egipt, Estonia, Georgia, Irlanda, Luxemburg, Maroc, Tunisia şi Zimbabwe sunt posibilele adversare ale României.


UPDATE, 28 octombrie, ora 14:00 / Meciul de dublu al disputei România – Israel din Cupa Davis începe acum. Vasile Antonescu şi Bogdan Borza joacă împotriva dublului Jonatham Erlich-Dudi Sela. scorul după prima zi este 2-0 pentru Israel. 

ADVERTISEMENT

Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi


UPDATE, ora 20:05 / Israel conduce cu 2-0 România după prima zi a confruntării din Cupa Davis. În meciul doi al zilei, Dudi Sela a trecut în trei seturi de Nicolae Frunză: 6-3, 6-4, 6-4. Sâmbătă are loc meciul de dublu: Jonatham Erlich-Dudi Sela vs. Vasile Antonescu-Bogdan Borza. România are şanse minime să mai câştige această confruntare şi riscă să cadă în grupa II mondială, acolo unde nu a fost niciodată. 

ADVERTISEMENT

UPDATE, ora 17:33 / În primul meci, israelianul Edam Leshem l-a învins pe Dragoş Dima într-un thriller de 3 ore şi jumătate, încheiat în set decisiv: 6-3, 5-7, 6-2, 3-6, 6-3. Israel conduce România cu 1-0, iar în meciul al doilea meci al zilei de vineri se vor întâlni Dudi Sela şi Nicolae Frunză. 


Tenismenii români convocaţi de Andrei Pavel pentru partida cu Israel, disputată în perioada 27-29, au făcut deplasarea la Ramat Hsharon pentru duelul din Cupa Davis pentru rămânerea în Grupa I a Zonei Europa-Africa, dar situaţia este una extrem de complicată. România nu se va putea baza la această întâlnire pe Horia Tecău, Florin Mergea şi Marius Copil, pe scurt, cei mai buni trei jucători din ţară în proba de dublu, respectiv simplu.

ADVERTISEMENT

Andrei Pavel, căpitanul nejucător, i-a selecţionat pe Dragos Dima (464 ATP), Nicolae Frunza (588 ATP), Vasile Antonescu (649 ATP) si Bogdan Borza (793 ATP). Şansele ca România să rămână în Grupa I a Zonei Europa-Africa sunt minime, în condiţiile în care gazdele afişează cea mai bună formulă posibilă cu jucători precum: Dudi Sela, locul 72 ATP, Edan Leshem, 285, Mor Bullis, 590 şi Jonathan Erlich, locul 80 în ierarhia ATP în proba de dublu.

Israel – România LIVE STREAM Cupa Davis. Ultimul meci pentru Andrei Pavel

Israel – România LIVE STREAM Cupa Davis. Conform tragerii la sorţi efectuate joi, Dragoş Dima şi Edan Leshem vor deschide duelul dintre cele două echipe, într-un meci disputat vineri, de la ora 13:00, meciul lor fiind urmat de partida dintre Dudi Sela şi Nicolae Frunză. Sâmbătă de la ora 14:00 se va disputa partida în proba de dublu, unde cuplul Dudi Sela /Jonathan Erlich şi perechea Vasile Antonescu /Bogdan Borza vor lupta pentru victorie. Duminică, de la 15,30, are loc meciul de simplu dintre Dudi Sela şi Dragoş Dima, urmat de partida dintre Leshem şi Frunză.

Israel – România LIVE STREAM Cupa Davis. Marius Copil şi Florin Mergea, amândoi aflaţi în conflict cu Andrei Pavel, au câştigat duelul cu căpitanul nejucător şi acesta este ultimul meci pentru fostul jucător român, conform spuselor lui Răzvan Itu, preşedintele FR Tenis:”Urmează sa ne aşezăm la masa şi să luăm în discuţie noul căpitan nejucator. Avem un lot nou, o echipă nouă”.

Israel – România LIVE STREAM Cupa Davis. Mergea şi Copil nu au participat nici la meciul cu Austria din luna septembrie, iar cei doi au dat de înţeles ca sunt probleme grave în interiorul echipei de Cupă Davis: „Din păcate nu voi face deplasarea în Israel. Ştiu că foarte mulţi dintre voi abia aşteptaţi să mă vedeţi din nou sub culorile naţionalei. Am muncit foarte mult, alături de echipa mea, în ultimele săptămâni pentru a fi pregatit pentru acest meci. Motivul pentru care nu voi juca nu tine de sănătate, ci de anumite lucruri de ordin intern pe care nu pot sa le fac publice fara a crea un conflict. Cupa Davis a fost şi rămâne unul din motivele pentru care joc tenis şi îmi doresc să revin cât mai repede în echipă, însă sub alte circumstante”, a fost mesajul lui Florin Mergea postat pe pagina de Facebook.

Israel – România LIVE STREAM Cupa Davis. Copil, cel mai bun român la ora actuală, a avut declaraţii mult mai dure la adresa Federaţiei de Tenis din România: “România nu m-a ajutat cu absolut nimic. Când eram junior, la 16 ani, tatăl meu plătea tot doar ca să pot participa pe tabloul principal, să nu mai joc în calificări. N-am fost ajutat cu nimic. Totul a fost obţinut pe barba mea şi cu ajutorul părinţilor mei.”, a fost atacul lansat de Copil într-un interviu exclusiv pentru Telekom Sport.

România ar putea să părăsească la finalul săptămânii pentru prima dată în ultimii 24 de ani Grupa I a Zonei Europa-Africa şi are şanse mari să piardă pentru prima dată un duel cu Israel, după victoriile obţinute în 1962, 1969, 1971 şi 2015.

ADVERTISEMENT
Tags: