Sport

Israel – România 2-2. Cele două fețe ale naționalei lui Edi Iordănescu: joc de contraatac perfect în prima repriză, „cașcaval” defensiv după pauză

FANATIK vă prezintă informații despre meciul amical Israel - România, care se joacă marți, 29 martie, de la ora 20:45 la Netanya, cu probleme mari de lot pentru Edi Iordănescu.
29.03.2022 | 19:31
Israel  Romania 22 Cele doua fete ale nationalei lui Edi Iordanescu joc de contraatac perfect in prima repriza cascaval defensiv dupa pauza
Edi Iordănescu, exasperat de gafele „tricolorilor”. Sursa foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
29-03-2022
16:31

Israel - România 2-2 (Cicâldău 10, Man 23/ Dabbur 57, 85)

VEZI AICI CELE MAI IMPORTANTE FAZE

Naționala României a încheiat la egalitate, scor 2-2, partida amicală disputată în compania Israelului, la capătul a două reprize diametral opuse. Dacă prima le-a aparținut elevilor lui Edi Iordănescu, care au înscris prin Alexandru Cicâldău (10) și Dennis Man (23), la reluare gazdele au preluat controlul.

Munnas Dabur a profitat de eroarea lui Andrei Ivan și a redus din diferență (57), ca pe finalul meciului (85) să facă „dubla”, după o nouă bâlbâială a defensivei tricolore, refuzându-i lui Iordănescu Junior prima victorie din mandatul de selecționer.

Min. 90: Final de meci.

Min. 85: Goool Israel! Dabbur îi păcălește din nou pe fundașii români și face „dubla”, cu o execuție simplă, din câțiva metri.

Min. 79: Dublă schimbare în naționala României. Olaru și Marin sunt înlocuiți cu Popescu, respectiv Rus.

Min. 78: Ratare uriașă a „tricolorilor”. Bancu nu-l poate învinge pe goalkeeperul israelian din apropierea porții.

Min. 71: Mihăilă reia spectaculos din interiorul careului, după o combinație cu Alibec, dar mingea trece pe lângă poartă.

Min. 58: Edi Iordănescu efectuează trei schimbări. Ivan, Cicâldău și Toșca sunt înlocuiți cu Alibec, Bordeianu, respectiv Bancu.

Min. 57: Goool Israel! Dabbur înscrie cu capul, după o gafă uriașă a defensivei „tricolore”.

Min. 49: Ocazie pentru Israel. Solomon șutează periculos de la marginea careului, însă nu-l poate învinge pe Niță.

Min. 48: Mihăilă centrează perfect pentru Manea, care reia spre poartă, din cădere, dar Marciano reușește să respingă.

Min. 46: Schimbare în naționala României. Nedelcearu intră în locul lui Chiricheș. Începe repriza secundă

Min. 45: Pauză pe „Netanya Stadium”

Min. 43: Dabbur preia elegant în interiorul careului și încearcă un șut, dar Niță e la post.

Min. 23: Goool România! Chiricheș îi fură mingea lui Natcho la mijlocul terenului, avansează spre poartă și pasează decisiv pentru Man, care îl învinge fără probleme pe Marciano.

Min. 18: Ocazie pentru Israel. Dabbur șutează periculos din interiorul careului, dar mingea este deviată de Burcă și se duce pe lângă poarta lui Niță.

Min. 10: Goool România! Servit excelent de Man cu o pasă în diagonală, Cicâldău înscrie primul gol al „tricolorilor” cu Edi Iordănescu pe bancă.

Min. 3: „Tricolorii” au prima ocazie. Valentin Mihăilă ia o acțiune pe cont propriu și pătrunde în careu, lateral stânga, dar șutează puțin peste poartă.

Min. 1: Începe partida.

Israel: Marciano – Kandil, Dgani, Goldberg, Davidzada – Kanichowski, Natcho, Fani – David, Dabbur, Baribo. Rezerve: Nitzan, Avraham, D. Glazer, Baltaxa, Safouri, Peretz, Haziza, Solomon, Menahem, Cohen, Abaid, O. Glazer. Selecționer: Gadi Brumer.

România: 1. Niță – 4. Manea, 6. Chiricheș-cpt., 15. Burcă, 3. Toșca – 8. Cicâldău, 14. M. Marin, 18. Olaru – 13. Mihăilă, 19. Ivan, 10. Man. Selecționer: Edward Iordănescu

Rezerve: 12. Aioani, 16. Moldovan – 2. Rațiu, 5. Nedelcearu, 7. Alibec, 9. Pușcaș, 11. Bancu, 17. Rus, 20. Drăgușin, 21. Popescu, 22. Petrila, 23. Bordeianu

Meciul amical Israel – România are loc marți, 29 martie, cu începere de la ora 20:45 și reprezintă al doilea test al tricolorilor sub bagheta noului selecționer, Edi Iordănescu. Acesta a debutat vinerea trecută cu stângul, pierzând acasă cu 0-1 în fața Greciei.

Unde se joacă meciul Israel – România

Întâlnirea amicală Israel – România se dispută marți, 29 martie, de la ora 20:45, pe Netanya Stadium din localitatea cu același nume, cunoscut și sub denumirea de Diamond Stadium. Stadionul are o capacitate de 13.000 de locuri, dar accesul publicului va fi limitat destul de mult, ca urmare a faptului că s-au înmulțit din nou cazurile de COVID.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea este de așteptat ca în tribune să se afle și destui suporteri români, cunoscând faptul că în Israel avem stabiliți destui compatrioți, care de fiecare dată când a evoluat naționala noastră sau o echipă de club nu au ezitat să vină la meci.

Cine transmite la TV partida Israel – România

Partida amicală Israel – România se joacă marți, 29 martie, de la ora 20:45 pe stadionul din Netanya și va fi transmisă în direct și în exclusivitate la noi în țară de postul PRO X. O mai puteți urmări și intrând pe site-ul FANATIK, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Netanya se anunță marți, 29 martie, o zi cu mult soare și temperatură maximă care ajunge până la 26 de grade. Nu există nici cel mai pericol de precipitații iar la ora startului jocului vor fi în jur de 20-21 grade. Meciu va fi condus de arbitrul polonez Daniel Stefanski.

Ce jucători lipsesc din confruntarea amicală Israel – România

Selecționerul Edi Iordănescu a fost serios lovit de ghinion în planurile sale tactice la aceste două prime meciuri ale sale pe banca României. La partida cu Grecia i-a avut indisponibili cu viroze respiratorii pe Cristi Manea, Nicușor Bancu, Dennis Man și Dennis Alibec.

ADVERTISEMENT

Acum cei patru au revenit la pregătiri, dar veștile sunt și mai proaste. În sensul în care secundul său Florin Constantinovici și jucătorii Răzvan Marin, Florin Tănase, Alex Mitriță și Deian Sorescu au fost testați pozitiv la coronavirus și, evident, au rămas în izolare, în țară, la centrul de la Mogoșoaia. Edi Iordănescu a făcut alte două convocări de urgență. 

Cote la pariuri la jocul amical Israel – România

Pentru casele de pariuri este totuși un meci destul de echilibrat, pentru că nici în tabăra israeliană nu stau lucrurile prea bine, echipa fiind condusă de doi antrenori interimari, aduși de la naționala U17. Totuși gazdele sunt favorite, la o cotă de 2,50 iar tricolorii au primit 3,10 la victorie. Șansă dublă X2 are cotă 1,60 iar un gol marcat de România valorează 1,55.

ADVERTISEMENT

Ultimele patru întâlniri directe au fost meciuri amicale și bilanțul e favorabil Israelului cu trei victorii, dintre care două la București. Culmea este însă că tocmai ultimul meci, jucat în Israel în 2018, a revenit tricolorilor cu 2-1, goluri Stanciu și Țucudean în repriza a doua, care au întors rezultatul de 1-0.


(P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,25 este cota pentru „peste 2,5 goluri în meci” la amicalul Israel – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT