Fotbal intern

Tensiune la Tel Aviv. Cu cine vrea să înceapă meciul Alon Hazan

Meciul amical Israel – România, care se va disputa sâmbătă, de la ora 20:00, ora României, pe „Winner Stadium ” din Netanya, a aprins focul disputelor în tabăra gazdelor. Vezi comentariul live şi toate detaliile tuturor partidelor amicale din acest week-end accesând aplicaţia de mai jos!
23.03.2018 | 23:05
Tensiune la Tel Aviv Cu cine vrea sa inceapa meciul Alon Hazan
ADVERTISEMENT

Anyrenorul Alon Hazan vrea să înceapă meciul de astă seară într-o formulă 5-4-1, cu: Israel (4-5-1): Ariel Harush (Anorthosis Famagusta) – Ben Bitton (Hapoel Be’er Sheva), Abdalla Taha (Kfar Kasem), Eitan Tibi (Maccabi Tel Aviv), Taleb Tawatha (Eintracht Frankfurt) – Bibras Natkho (ŢSKA Moscova), Beram Kayal (Brighton & Hove Albion), Hanan Maman (Hapoel Be’er Sheva), Dor Micha (Maccabi Tel Aviv), Dia Saba (Maccabi Netanya) – Tomer Hemed (Brighton & Hove Albion)

*********************************************************************************************************

ADVERTISEMENT

Rămasă fără antrenor după ce contractul lui Elisha Levy a expirat la sfârşitul anului trecut, Federaţia de Fotbal de la Tel Aviv l-a desemnat la începutul lunii februarie în funcţia de antrenor interimar pe Alon Hazan, antrenorul naţionalei U19. Viitorul tehnician al primei reprezentative va fi decis la începutul lunii mai, pentru a pregăti echipa în Cupa Naţiunilor, unde Israel se află într-o grupă alături de Albania şi Scoţia.

Alon Hazan are 50 de ani, a fost „de meserie” mijlocaş central, a jucat Hapoel Petah Tikva, Maccabi Haifa cu care a câştigat un titlu în 1994 şi 3 cupe, în 1992, 1993 şi 1995), Hapoel Tel Aviv, Ironi Ashdod, Watford (Anglia) şi FC Ashdod, a îmbrăcat tricoul naţionalei Israelului de 74 de ori, pentru care a marcat 4 goluri.

ADVERTISEMENT

Israel – România începe cu o selecţie contestată în presa de la Tel Aviv

Ca peste tot în lume, sunt polemici aprinse în media israeliană vis-a-vis de selecţia făcută de antrenorul Alon Hazan, contestată de majoritatea presei, nemulţumită că, de exemplu, Eyal Golasa şi Avi Rikan, ambii mijlocaşi de la Maccabi Tel Aviv, nu au fost convocaţi, în timp ce Tomer Hemed (Brighton& Hove Albion, Anglia) face parte din lot, deşi nu prea mai prinde echipa şi nu mai joacă de câteva luni bune. Hazard le-a închis gura tuturor declarând la ultima conferinţă de presă că „Nu am niciun interes. Aceasta este decizia mea. Acum aceştia sunt jucătorii care eu cred că trebuie să joace. Naţionala trebuie să încurajeze jucătorii ambiţiosi şi în clipele de cumpănă. E legitim că sunt păreri împărţite şi că sunt şi nemulţumiţi, dar eu nu mă uit să verific dacă există reprezentanţi dintr-o echipa sau alta”.

De ce lipseşte „căpitanul” Eran Zahavi

Discuţii destule au fost şi în legătură cu absenţa lui Eran Zahavi, fostul căpitan al naţionalei, care şi-a anunţat retragerea de la echipa naţională după ce a fost huiduit de public la meciul cu Macedonia, pierdut cu 0-1 pe 4 septembrie, pe teren propriu, în preliminariile Campionatului Mondial din această vară. Alon Hazan a spus că Zahavi „este un jucător pe care oricine îl doreşte în echipă şi dacă el nu se retrăgea, sigur ar fi fost chemat”.

ADVERTISEMENT

„Cârlig” pentru fanii lui Maccabi Netanya

Antrenorul Alon Hazan a convocat 3 jucători de la revelaţia campionatului, Maccabi Netanya, locul 5 în play-off, având în vedere că sunt aşteptaţi mulţi fani locali. Unul este Eran Levi, căpitanul lui Maccabi Netanya, care speră să… debuteze în naţională la… 33 de ani (!), un stângaci cu 8 goluri şi 9 pase de gol pentru echipa sa, cam grăsuţ, dar foarte tehnic, gen Alibec. Tot de la Maccabi Netanya au fost convocaţi şi golgeterul campionatului, Saba Diaa (19 goluri) şi portarul Dani Amos.

S-a intrat în vacanţa de Paşte, se aşteaptă tribune pline

Este aşteptată o prezenţă numeroasă în tribunele cu 24.000 de locuri de pe „Winner Stadium”, arenă aflată chiar pe autostrada A2 care leagă Tel Aviv de Haifa. Mai ales că elevii au intrat în vacanţa de Paşte (sărbătorit sâmbăta cealaltă, pe 31 martie). Care nu au, însă, vreo reducere la bilete, preţul general de intrare fiind 50 de şekeli. Naţionala mare a Israelului a jucat 3 meciuri, toate amicale, pe „Winner Stadium” (categoria 4 UEFA, a costat 55 de milioane de euro, inaugurat cu casa închisă pe 4 noiembrie 2012, cu Maccabi Netanya – Hapoel Tel Aviv 2-1): 2-1 cu Finlanda (6 februarie 2013), 1-3 cu Slovacia (5 martie 2014) şi 1-1 cu Moldova (6 iunie 2017). Partida cu România va fi condusă de o brigadă din Cipru, cu Masias Dimitrios la centru, asistat la tuşe de Giorgious Charalampos şi Marios Kalogerou.

ADVERTISEMENT

Nu i-am mai bătut de peste 21 de ani!

România nu a mai reuşit să câştige împotriva Israelului de peste 21 de ani şi jumătate! Pe 14 august 1996, într-un amical disputat la Bucureşti, „tricolorii” Generaţiei de Aur învingeau cu 2-0, prin golurile marcate de Adrian Ilie (minutul 19) şi Craioveanu (minutul 82). Pe băncile tehnice ale celor două reprezentative erau atunci Anghel Iordănescu, respectiv Şlomo Şarf. Cosmin Contra, actualul selecţioner, juca abia al doilea meci în echipa naţională, după ce debutasepe 24 aprilie 1996, împotriva Georgiei. Ulterior, Contra a mai jucat împotriva Israelului în înfrângerile din 1999 şi 2008. În total a adunat 73 de prezenţe tricolore, în care a marcat 7 goluri.

Nu le-am dat gol în ultimele 4 meciuri! Pierdute toate!

De atunci, România a mai jucat cu Israel de 4 ori, toate meciurile fiind amicale, 3 pe teren propriu, unul în deplasare. De fiecare dată victoria a aparţinut israelienilor, mai mult, toate 4 la… zero, fără ca „tricolorii” să înscrie măcar o dată! Ultimele 4 confruntări au fost:

România – Israel 0-1 (Bucureşti, martie 1998)

România – Israel 0-2 (Bucureşti, martie 1999)

Israel – România 1-0 (Tel Aviv, februarie 2008)

România – Israel 0-2 (Timişoara, martie 2010)

„Nu voi mai face aşa de multe schimbări cum am făcut la precedentele două meciuri. Avem în momentul de faţă intenţia să joace anumiţi jucători, dar eu mă ghidez şi după ce văd la antrenamente. Trebuie să fim agresivi, să creăm faze, să creăm goluri. Rezultatul contează întotdeauna, însă un rezultat bun după un joc bun ar fi extrardionar. Acum mă interesează mai mult să avem continuitate în exprimare” – Cosmin Contra

„Avem jucători buni, inventivi, care pot fi decisivi în duelurile unu contra unu. Trebuie să aibă mai mult curaj în anumite moment. Întotdeauna le voi cere jucătorilor mei să nu se relaxeze şi să aibă agresivitate”  – Cosmin Contra

„Sunt onorat că voi pregăti naţionala Israelului pentru meciul cu România. Sunt fericit că am fost ales, sper ca spectatorii să vină în număr mare şi să aibă parte de un meci interesant şi spectaculos” – Alon Hazan

20 de meciuri cu Israel are naţionala României în palmares: 10 victorii, 5 remize, 5 înfrângeri, golaveraj 29-19

62 de locuri sunt între echipele naţionale ale României şi Israelului în clasamentul FIFA: noi pe 36, ei pe 98

4 meciuri are Cosmin Contra pe banca echipei naţionale: victorii cu Kazahstan şi Turcia, egal cu Danemarca şi înfrângere cu Olanda

ADVERTISEMENT