News

Israel trece la a treia doză de vaccin. Spitalele se confruntă cu o creștere a numărului de cazuri grave

Situația alarmantă în Israel. Au crescut cazurile grave de Covid-19, deși o mare parte din populație e vaccinată.
01.08.2021 | 22:05
Israel trece la a treia doza de vaccin Spitalele se confrunta cu o crestere a numarului de cazuri grave
ADVERTISEMENT

Una dintre cele mai vaccinate țări din lume, Israel, se confruntă cu o explozie a numărului de cazuri grave în ultimele zile.

Deși și-a vaccinat deja 62% din populație, Israelul nu a scăpat de amenințarea Covid-19. Numărul pacienţilor cu coronavirus aflaţi în stare gravă a depăşit în pragul de 200, pentru prima oară din aprilie, informează duminică agenția DPA, citată de Agerpres.

ADVERTISEMENT

Israel se confruntă cu un număr mare de cazuri grave de Covid. 62% din populație e complet vaccinată

Ministerul Sănătăţii din Israel a anunţat că în prezent sunt 362 de pacienţi cu coronavirus care sunt trataţi în spitale, iar dintre aceştia, 212 sunt consideraţi a fi în stare foarte gravă. 37 sunt conectaţi la aparate de respiraţie artificială.

Numărul infectărilor noi a depăşit pragul de 2.000 pentru şase zile la rând, situaţie atribuită răspândirii variantei Delta, mult mai contagioasă.

ADVERTISEMENT

Situația alarmantă în Israel. Au crescut cazurile grave de Covid-19, deși o mare parte din populație e vaccinată

Israelul a început duminică vaccinarea generală cu cea de-a treia doză de vaccin anti-Covid a adulţilor de peste 60 de ani, notează EFE. Potrivit presei locale, zeci de mii de israelieni şi-au făcut deja programare pentru a primi a treia doză a serului Pfizer.

Circa 62% din populaţia de 9,3 milioane de locuitori este complet vaccinată. Procentul este și mai mare printre cei de peste 50 de ani – 88%.

ADVERTISEMENT

Peste 7.300 de români s-au vaccinat împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore

Un număr de 7.330 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore în România, dintre care 4.500 au primit prima doză de vaccin, a anunțat Comitetul Național de Coordonare a Activităților de Vaccinare (CNCAV)

De la începutul campaniei, în România au fost vaccinate 5.005.436 de persoane, dintre care 4.858.584 cu ambele doze.

ADVERTISEMENT

În ultimele 24 de ore au fost raportate trei reacţii adverse, iar de la startul campaniei au fost raportate 16.826 reacţii adverse.

De luni, 2 august, începe vaccinarea cu Moderna pentru copiii de peste 12 ani.

ADVERTISEMENT
Tags: