News

Israelul acceptă un armistițiu în zona Fâșia Gaza. Egiptul a intervenit în conflict

Israelul a acceptat armistițiul propus de Egipt în Fâșia Gaza, pe fondul escaladărilor armate cu gruparea Jihadul Islamic din ultimele zile. Ostilitățile vor înceta la ora 20:00.
07.08.2022 | 19:27
Israelul accepta un armistitiu in zona Fasia Gaza Egiptul a intervenit in conflict
Rachetă israeliană în Gaza. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Încetarea focului va intra în vigoare duminică la ora 20:00, potrivit oficialilor palestinieni citați de Reuters. Israelul și Jihadul islamic au fost aproape de un nou război, după cel din 2021, și s-a soldat cu moartea a 31 de palestinieni. Șase copii au murit, conform Ministerului Sănătății din Gaza.

Israelul a acceptat un armistițiu propus de Egipt

Israelul a declanșat operațiunea militară încă de vineri, 4 august, și a dat asigurări că vizează strict poziții ale Jihadului Islamic. Au fost eliminați, potrivit armatei israeliene, 15 combatanți ai grupării teroriste. Pe lângă aceste victime au fost arestați 40 de membri ai grupării din Cisiordania, conform G4Media.

ADVERTISEMENT

Scopul acestei operaţiuni este eliminarea unei ameninţări concrete împotriva cetăţenilor Israelului şi a civililor care locuiesc în apropierea Fâşiei Gaza, precum şi ţintirea teroriştilor şi a sponsorilor acestora.

Guvernul israelian nu va permite organizaţiilor teroriste din Fâşia Gaza să stabilească agenda în zona adiacentă Fâşiei Gaza şi să ameninţe cetăţenii statului Israel. Oricine încearcă să facă rău Israelului ar trebui să ştie: vă vom găsi”, a declarat premierul israelian Yair Lapid.

ADVERTISEMENT

Jihadul islamic este un proxy iranian, care vrea să distrugă statul Israel și să ucidă israelieni nevinovați. Șeful Jihadului Islamic, se află la Teheran în acest moment. Israelul a desfășurat o operațiune antiteroristă precisă împotriva unei amenințări imediate. Lupta noastră nu este cu oamenii din Gaza. Nu ne dorim război, dar suntem pregătiți pentru el și nu ne este frică”, a completat acesta.

Palestinienii au lansat zeci de rachete asupra teritoriului israelian, însă 97% dintre acestea au fost interceptate de sistemul Iron Dome, cel mai performant din lume. Doi israelieni au fost răniți ușor de rachetele care nu au fost interceptate, potrivit serviciilor de securitate israeliene.

ADVERTISEMENT

Iron Dome a fost instalat pentru prima dată în 2011 și și-a îmbunătățit procentajul de interceptare din 2012, când avea o rată de succes de 90%. Sistemul lansează rachete inteligente care interceptează orice obiect străin în aer, cum ar fi avioane sau rachete de orice tip.

Sistemul e fabricat de Rafael Advance Defense Systems Ltd, în colaborare cu Raytheon Tech Corp din SUA. Sistemul e setat să lovească doar rachetele care se află pe traiectorii care lovesc zone populate și ignoră rachetele care nu pot cauza daune reale.

ADVERTISEMENT

„Iron Dome a interceptat 97% dintre rachetele palestiniene în timpul unei explozii a luptelor cu militanții palestinieni ai Jihadului Islamic în Gaza începând de vineri”, a declarat purtătorul de cuvânt al Armatei Israeliene. „Ne îmbunătățim capacitățile tot timpul”, a adăugat acesta, conform sursei citate.

Războiul dintre israelieni și teroriștii din Gaza din 2021 s-a soldat cu 260 de morți în doar 11 zile. 14 persoane au murit în Israel, printre care un soldat. Israelul a decis să instituie în 2007 o blocadă împotriva Fâșiei Gaza, teritoriu aflat în administrarea Hamas, unde locuiesc 2.3 milioane de palestinieni.

ADVERTISEMENT
VIDEO. Două femei lovite cu bestialitate de „Perversul” de pe Târgu Ocna, în...
VIDEO. Două femei lovite cu bestialitate de „Perversul” de pe Târgu Ocna, în cușcă, la gala RXF din Sala Polivalentă! Reacția șocantă a organizatorilor
Pericolul din prăjituri. Substanța cu aromă de unt care ne poate afecta ADN-ul
Pericolul din prăjituri. Substanța cu aromă de unt care ne poate afecta ADN-ul
BREAKING NEWS! Simona Halep nu va participa la Jocurile Olimpice de la Paris!...
BREAKING NEWS! Simona Halep nu va participa la Jocurile Olimpice de la Paris! Ghinioanele nu se mai termină pentru tenismenă
Un câine pierdut în 2022, găsit de pompierii din Caraş-Severin doi ani mai târziu. Momentul...
Un câine pierdut în 2022, găsit de pompierii din Caraş-Severin doi ani mai târziu. Momentul revederii dintre Dixie şi stăpânul său
„Divină!” Soția lui Andrei Ivan, care face „șpagatul perfect”, apariție răvășitoare într-un costum...
„Divină!” Soția lui Andrei Ivan, care face „șpagatul perfect”, apariție răvășitoare într-un costum de baie minuscul în Mykonos
Ce nu s-a văzut la TV la Survivor! Zanni, reacție furibundă după ce...
Ce nu s-a văzut la TV la Survivor! Zanni, reacție furibundă după ce mama lui Iancu Sterp l-a criticat aspru: "Se încearcă manevre prea murdare..."
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Dezvăluiri despre Simona Halep. Cum s-a purtat tenismena cu o româncă în China
Dezvăluiri despre Simona Halep. Cum s-a purtat tenismena cu o româncă în China
Vremea devine insuportabilă. Temperaturi de speriat în România
Vremea devine insuportabilă. Temperaturi de speriat în România
Zanni îi învinge pe Iancu Sterp și Andrei Ciobanu în marea finală și...
Zanni îi învinge pe Iancu Sterp și Andrei Ciobanu în marea finală și ia premiul de 100.000 de euro de la Pro TV?! Surpriză uriașă în finala Survivor!
Europa, în alertă maximă. O nouă armă de război a Rusiei: incendierea și...
Europa, în alertă maximă. O nouă armă de război a Rusiei: incendierea și sabotajul
Cea mai puternică regină a tuturor timpurilor. A cerut să fie înmormântată purtând...
Cea mai puternică regină a tuturor timpurilor. A cerut să fie înmormântată purtând vălul de mireasă