Israelul este în război cu autorii actelor teroriste. Anunţul făcut de Parlament

parlament

Parlamentul israelian a anunţat miercuri că a redus de la 14 la 12 ani vârsta minimă pentru plasarea în detenţie a autorului unui act „terorist” grav, în contextul atacurilor anti-israeliene repetate comise de tineri palestinieni, relatează AFP.

O nouă lege „va permite autorităţilor să încarcereze un minor găsit vinovat de o infracţiune gravă precum crima, tentativa de crimă şi omuciderea, chiar dacă autorul are mai puţin de 14 ani”, a anunţat Parlamentul pe site-ul său de internet.

Practic, vârsta minimă pentru astfel de infracţiuni va fi redusă la 12 ani. Un copil de mai puţin de 12 ani nu poate fi judecat pentru un act criminal, a explicat pentru AFP un purtător de cuvânt al Ministerului Justiţiei.

Legea a fost adoptată definitiv marţi seară în a treia lectură de Parlamentul dominat de majoritatea de dreapta care susţine guvernul lui Benjamin Netanyahu.

Textul a fost propus în contextul unei creşteri a numărului atacurilor anti-israeliene ai căror autori sunt de multe ori adolescenţi palestinieni.

Israelul, teritoriile palestiniene şi Ierusalimul sunt afectate din octombrie 2015 de un val de violenţe care s-au soldat cu moartea a 219 palestinieni, 34 de israelieni, doi americani, un eritreean şi un sudanez, potrivit unui bilanţ al AFP.

Majoritatea palestinienilor ucişi sunt autori sau presupuşi autori ai atacului.

Sursă: www.agerpres.ro