News

Israelul, gata pentru a patra doză de vaccin! „Aşa va fi viaţa noastră de acum înainte”

Israelul este gata pentru a patra doză de vaccin împotriva coronavirusului
05.09.2021 | 16:02
Israelul gata pentru a patra doza de vaccin Asa va fi viata noastra de acum inainte
ADVERTISEMENT

A devenit oficial! Coordonatorul campaniei de vaccinare din Israel, Salman Zarka a transmis că țara trebuie să înceapă pregătirile pentru a patra doză de vaccin.

Se întâmplă lucrul acesta din cauza noilor variante contagioase. De altfel, Israelul a fost prima țară din lume care a început să administreze cea de-a treia doză de vaccin.

ADVERTISEMENT

Israelul, gata pentru doza a patra de vaccin!

Populația vrea să se imunizeze și până în prezent, peste 2,5 milioane de oameni au făcut doza cu numărul trei împotriva coronavirusului.

Totuși, cele trei vaccinuri par a fi insuficiente. Mai ales că, spun cercetătorii, este aproape imposibil să ții pasul cu variantele noi de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Medicul israelian a recunoscut că varianta Delta, una considerată mult mai contagioasă, urmează să ducă în continuare la o creştere a numărului de cazuri şi a spitalizărilor, în lunile de toamnă

De asemenea, acesta a emis și o dată până la care crede că dozele de rapel speciale pentru noile variante ale coronavirusului ar putea fi gata.

ADVERTISEMENT

Astfel, discutăm despre sfârşitul anului 2021 sau începutul anului 2022. Israelianul a mai transmis că dozele de rapel ale vaccinului anti-COVID-19 ar trebui să fie oferite populaţiei „o dată pe an sau la cinci-şase luni”. „Aşa va fi viaţa noastră de acum înainte, în valuri”, a mai adăugat acesta.

Vă readucem aminte că Israelul a început să administreze a treia doză la persoane de peste 60 de ani. La finalul lunii iulie autoritățile și-au dat acordul.

ADVERTISEMENT

Interesant este că în această țară, spre deosebire de multe altele, campania de vaccinare se desfășoară în ritm alert.

Mai mult decât atât, guvernul a scăzut la 12 ani vârsta minimă pentru administrarea unei a treia doze de vaccin împotriva noului tip de coronavirus.

În ciuda vaccinării masive, în Israel au fost raportate 11.187 de noi cazuri, la 145.000 de teste efectuate într-o singură zi.

ADVERTISEMENT