News

Israelul înregistrează peste 10.000 de cazuri de Covid-19 în ultimele 24 de ore, pentru prima dată din ianuarie

Mai mult de 10.000 de noi cazuri de Covid-19 în Israel, în ultimele 24 de ore, pentru prima dată din ianuarie
26.08.2021 | 16:26
Israelul inregistreaza peste 10000 de cazuri de Covid19 in ultimele 24 de ore pentru prima data din ianuarie
ADVERTISEMENT

Deși a avut o campanie de vaccinare de succes, Israelul întâmpină dificultăți în a limita răspândirea virusului. Pentru prima dată de la jumătatea lunii ianuarie, statul a anunțat mai mult de 10.000 de infectări într-o singură zi.

Marți, 24 august, autoritățile din statul evreu au raportat 10.001 de noi cazuri de infectare. Este o situație îngrijorătoare și în instituțiile medicale, unde 688 de pacienţi sunt internaţi cu forme grave ale bolii cauzate de virus.

ADVERTISEMENT

Israelul înregistrează peste 10.000 de cazuri de Covid-19 în ultimele 24 de ore, pentru prima dată din ianuarie

Și numărul deceselor înregistrate a crescut. Ministerul Sănătății din Israel a anunțat că 25 de persoane și-au pierdut viața după infectarea cu SARS – CoV – 2.

Varianta Delta a coronavirusului se răspândește de mai multe săptămâni pe teritoriul țării. Acesta este responsabilă de creșterea îngrijorătoare a numărului de infectări.

ADVERTISEMENT

De la debutul pandemiei, țara a strâns 1.024.100 de infectări, la o populație de aproape 9,5 milioane de oameni. Dintre acestea, 937.942 de persoane s-au vindecat, în timp ce 6.909 oameni au murit.

Campania de vaccinare a început în decembrie anul trecut. Până în prezent, aproximativ 59% dintre rezidenți au fost imunizați cu schema completă.

ADVERTISEMENT

De la sfâșitul lunii iulie, în Israel a început administarea celei de a treia doze de vaccin, devenind prima țară din lume care adoptă o astfel de măsură. În prezent, 19% din oameni au fost vaccinați cu a treia doză.

Campanie de vaccinare pentru copii

Israelul depune eforturi pentru a limita răspândirea virusului. Oficialii au anunțat că vor demara o nouă campanie de vaccinare, pentru copiii peste 12 ani.

ADVERTISEMENT

Acesta se va desfășura chiar în interiorul instituțiilor de învățământ, odată cu începerea anului școlar, la 1 septembrie. Imunizarea minorilor se va face doar cu acordul părinților.

Mai mult, înainte de începerea cursurilor, elevii vor fi testați împotriva coronavirusului, la domiciliu, cu teste rapide. În jur de 1,6 milioane de elevi vor fi testați și pentru depistarea anticorpilor. În cazul în care au, nu vor fi nevoiți să intre în carantină dacă în clasa în care învață va fi depistat un caz pozitiv.

Școlile din Israel sunt vizare de reguli speciale. În orașele din zona roșie, unde numărul de infectări este unul ridicat, orele se pot desfășura fizic doar dacă 70% din participanți sunt vaccinați. În caz contrar, orele se vor desfășura online.

ADVERTISEMENT