News

Israelul, noi raiduri aeriene în Siria. Cel puțin nouă persoane au murit

05.06.2020 | 07:44
Israelul noi raiduri aeriene in Siria Cel putin noua persoane au murit
ADVERTISEMENT

Israelul a lansat noi raiduri aeriene în Siria, iar în urma atacurilor de joi seară nouă persoane și-au pierdut viața.

Israelul, noi raiduri aeriene în Siria

Conform Agerpres, care citează AFP, raidurile aeriene întreprinse de armata israeliană a avut loc în centrul Siriei, într-o zonă controlată de armata siriană şi iranieni, și a avut drept țintă un depozit de armament.

ADVERTISEMENT

”Cel puţin nouă luptători au fost ucişi în cursul atacurilor, între care patru sirieni şi alţi cinci neidentificaţi”, a anunțat Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO).

Raidurile au vizat fabricile de arme şi un centru ştiinţific pentru fabricarea de rachete sol-sol cu rază scurtă de acţiune. Zona vizată este sub controlul armatei siriene, dar iranienii sunt de asemenea prezenţi.

ADVERTISEMENT

Avioanele care au comis atacul au tranzitat spaţiul aerian al Libanului

”Bilanţul s-ar putea agrava din cauza răniţilor în stare gravă”, a declarat Rami Abdel Rahmane, directorul OSDO, care a mai precizat că atacul a coincis cu activarea ”apărării antiaeriene” de către armata siriană.

La rândul său, agenţia de presă oficială siriană Sana a vorbit despre o ”agresiune israeliană” în regiunea Messiaf, în suburbiile vestice ale provinciei Hama.

ADVERTISEMENT

Avioanele care au comis atacul au tranzitat spaţiul aerian al Libanului pentru a ajunge în Siria. Informaţia a fost confirmată de surse militare libaneze. Artileria antiaeriană siriană a interceptat unele dintre rachetele lansate de avioanele israeliene.

Postul Al-Miyadin, afiliat mişcării şiite libaneze Hezbollah, a relatat că au fost atacate patru ţinte, cel mai probabil depozite de armament ale armatei siriene. Israelul nu a făcut niciun comentariu pe această temă.

ADVERTISEMENT

De la începutul conflictului în ţara vecină Siria, în 2011, Israelul a efectuat numeroase raiduri împotriva forţelor regimului sirian, dar şi a aliaţilor acestuia, Iranul şi mişcarea şiită libaneză Hezbollah, doi inamici ai statului evreu.

ADVERTISEMENT