News

Israelul suspendă temporar purtarea măștii de protecție. Care este motivul acestei măsuri

19.05.2020 | 15:54
Israelul suspenda temporar purtarea mastii de protectie Care este motivul acestei masuri
ADVERTISEMENT

Israelul suspendă temporar purtarea măștii de protecție în public pentru o perioadă limitată. Un val de căldură se va abate asupra acestei țări, iar autoritățile au anunțat că acest lucru, asociat măștii, poate fi periculos.

Israelul suspendă temporar purtarea măștii de protecție. Care este motivul acestei măsuri

Israelul, una dintre țările importante din lume care a luptat cu succes contra pandemiei de coronavirus, a decis suspendarea obligativității de a purta mască de protecție în următoarea perioadă.

ADVERTISEMENT

Ministrul israelian al Sănătății, Yuli Edlestein, a suspendat cerința ca populația să poarte mască de protecție. Măsura se întinde până la sfârșitul săptămânii în curs și vine din cauza valului sever de căldură care afectează țara.

”Trebuie să luăm în serios măsurile de protecție împotriva coronavirusului. Valul de căldură care cuprinde țara poate fi însă extrem de periculos în sine.

ADVERTISEMENT

Urmând sfaturile autorităților medicale, am decis să suspendăm temporar cerințele pentru purtarea măștii, atât timp cât nu există adunări mari.”, a spus Edlestein, într-o declarație, marți dimineață, scrie Times of Israel.

Studenții din Israel se plâng de purtarea măștilor pe timp de caniculă

Recent, studenții din Israel s-au plâns de faptul că masca de protecție purtată în timpul căldurilor din această perioadă face ca orele de curs să fie adevărate coșmaruri.

ADVERTISEMENT

Shmuel Abuav, directorul general din Ministerului Educației din Israel, a trimis o scrisoare directorului general al Ministerului Sănătății, Moshe Bar Siman-Tov, în care reclamă faptul că măștile de față obligatorii au făcut studiile imposibile pentru elevi.

”În ultimele două zile am fost contactați de sute de studenți, care se plâng că măștile obligatorii în timpul valului de căldură reprezintă o cerere care nu poate fi satisfăcută. Chiar dacă există aer condiționat în clasă, ei spun că temperatura este insuportabilă și le este imposibil să se concentreze”, spune Abuav.

ADVERTISEMENT

Mai multe orașe din Israel au anulat cursurile școlare luni și marți, din cauza căldurii mari combinate cu nevoia de purtare a măștilor de protecție față de coronavirus.

În unele zone din țară, unii părinți au spus că își vor ține copiii acasă zilele următoare pentru a protesta împotriva cerinței de a purta mască în timpul valului de căldură.

  • 39 de grade Celsius este temperatura maximă anunțată în Tel Aviv pentru zilele de marți, miercuri, joi și vineri. 
ADVERTISEMENT