Fotbal international

Istoria îi dă speranțe lui Cristiano Ronaldo. Singurii doi jucători aflați liberi de contract la Campionatul Mondial au câștigat trofeul

Cristiano Ronaldo e singurul fotbalist liber de contract la Campionatul Mondial. Doar doi jucători au ajuns fără echipă la turneul final și ambii au câștigat trofeul cu Argentina!
29.11.2022 | 17:45
Istoria ii da sperante lui Cristiano Ronaldo Singurii doi jucatori aflati liberi de contract la Campionatul Mondial au castigat trofeul
Doar 2 jucători au evoluat din postura de jucători liberi de contract la Campionatul Mondial. Ambii au câștigat marele trofeu cu Argentina. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldo și Manchester United au decis de comun acord rezilierea contractului, imediat după ce starul Portugaliei a ajuns la Campionatul Mondial din Qatar. Astfel, atacantul în vârstă de 37 de ani este singurul jucător liber de contract de la acest turneu final.

Cristiano Ronaldo ar putea scrie istorie la Campionatul Mondial! De ce e aproape să câștige marele trofeu cu Portugalia

Portugalia a reușit să se califice în optimile de finală ale Campionatului Mondial după victoria cu 2-0 în fața Uruguay-ului, iar echipa lui Cristiano Ronaldo ar putea produce marea surpriză în Qatar.

ADVERTISEMENT

Motivul? Din 1930 și până astăzi, doar doi jucători au evoluat la Campionatul Mondial din postura de jucători liberi de contract! Culmea, ambii sunt argentinieni și au reușit să cucerească marele trofeu la diferență de opt ani.


Primul a fost Alberto Tarantini. După patru ani la Boca Juniors (1973-1977), fundașul stânga a intrat într-un conflict cu cei din conducerea clubului din cauza contractului. Boca a făcut presiuni la toate cluburile din Argentina să nu îl transfere, însă Tarantini a fost convocat la Campionatul Mondial organizat chiar de către țara sa natală.

ADVERTISEMENT

A marcat un gol în victoria cu 6-0 împotriva lui Peru și a fost titular în finala câștigată cu 3-1 împotriva Olandei. A semnat cu o nouă echipă abia în 1979, când Birmingham i-a oferit 300.000 de lire sterline.

Istoria se repetă 8 ani mai târziu cu Jose Luis Brown

Următorul jucător convocat la turneul final din postura de jucător liber de contract a fost Jose Luis Brown, care a făcut parte din echipa de vis a Argentinei de la Campionatul Mondial din Mexic condusă de Diego Armando Maradona.

ADVERTISEMENT

Povestea lui Jose Luis Brown este de asemenea remarcabilă. A fost convocat în ultimul moment, înainte de plecarea în Mexic, deși nu își revenise complet după o accidentare gravă la genunchi din urmă cu doi ani.

Fundașul central se despărțise de Deportivo Espanol și nu aparținea de niciun club la acel moment. În ciuda tuturor acestor probleme, Jose Luis Brown a fost titular în fața lui Daniel Passarella, aflat pe final de carieră. Selecționerul Argentinei l-a anunțat doar cu o zi înainte de debut.

ADVERTISEMENT

A jucat toate meciurile la acel turneu final de vis pentru Argentina și chiar a marcat primul gol în finala de poveste cu Germania de Vest, câștigată cu scorul de 3-2. După Cupa Mondială, s-a transferat în Franța la Brest.

Repetă Cristiano Ronaldo istoria cu Portugalia la Campionatul Mondial din Qatar?!

Cristiano Ronaldo a marcat un gol la Campionatul Mondial din Qatar în meciul cu Ghana câștigat cu 3-2, iar Portugalia este deja calificată în optimi înaintea ultimului meci din grupă împotriva Coreei de Sud.

Rămâne de văzut dacă istoria se va repeta și dacă Portugalia va reuși să repete surpriza de la Campionatul European din 2016.

Pentru Cristiano Ronaldo ar fi cu siguranță cea mai mare performanță din carieră și o ieșire perfectă din marea scenă a fotbalului mondial. Starul portughez le-ar da o palmă uriașă celor de la Manchester United care au renunțat atât de ușor la el, chiar înainte de turneul final.

  • 2 jucători au evoluat liberi de contract în istoria Campionatului Mondial și ambii au câștigat trofeul cu Argentina la acea ediție: 1978 și 1986
ADVERTISEMENT