Fotbal intern

Istoria nu dă nicio șansă echipei lui Edi Iordănescu înaintea debutului în play-off. U Craiova nu a pierdut niciodată cu Gaz Metan pe teren propriu

01.03.2020 | 17:31
Istoria nu da nicio sansa echipei lui Edi Iordanescu inaintea debutului in playoff U Craiova nu a pierdut niciodata cu Gaz Metan pe teren propriu
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova întâlnește Gaz Metan Mediaș în runda inaugurală a acestei ediții de play-off, iar istoria înfruntărilor din Bănie dă o favorită certă. La jocurile disputate pe teren propriu de la revenirea în prima divizie, Craiova nu a pierdut niciodată cu Gaz Metan, înregistrând patru victorii și o remiză.


UPDATE, ora 21:43/ Universitatea Craiova a continuat seria pozitivă din partidele jucate „acasă” cu Gaz Metan Mediaș. În runda inaugurală a acestei ediții de play-off, oltenii s-au impus cu 2-1, după goluri marcate de Alex Cicâldău (2), Valentin Mihăilă (27), respectiv Marius Constantin (8).

ADVERTISEMENT

Craiova – Gaz Metan, duel în premieră în play-off

Gaz Metan Mediaș a reușit, pentru prima dată în istoria clubului, să termine sezonul regular printre primele șase echipe ale campionatului.

La debutul în play-off, formația lui Edi Iordănescu întâlnește, pe „Ion Oblemenco”, Universitatea Craiova, iar rezultatele precedentelor meciuri directe din Bănie de la revenirea oltenilor în prima divizie îi oferă echipei lui Corneliu Papură prima șansă.

ADVERTISEMENT

În cele cinci partide disputate între Craiova și Gaz Metan cu oltenii în postura de gazde, Universitatea a reușit să se impună de patru ori, în timp ce un joc, chiar primul, disputat pe 14 martie 2015, s-a încheiat la egalitate.

Universitatea Craiova – Gaz Metan Mediaș, rezultate directe (meciurile considerate „acasă” pentru Craiova):

ADVERTISEMENT
  • 14 martie 2015: Universitatea Craiova – Gaz Metan Mediaș 1-1 (Târnăcop 16 / Llullaku 66)
  • 5 martie 2017: Universitatea Craiova – Gaz Metan Mediaș 1-0 (Bancu 62)
  • 25 august 2017: Universitatea Craiova – Gaz Metan Mediaș 2-0 (Gustavo 56, Burlacu 86)
  • 19 decembrie 2018: Universitatea Craiova – Gaz Metan Mediaș 2-0 (Mitriță 52, 87)
  • 31 ianuarie 2020: Universitatea Craiova – Gaz Metan Mediaș 3-1 (Cicâldău 7, 26, Cosic 62 / M. Constantin 37)

Craiova egalează CFR în cazul unei victorii

Universitatea Craiova va ajunge la 26 de puncte în cazul unei victorii cu Gaz Metan, la egalitate cu liderul CFR Cluj, care joacă luni meciul din runda inaugurală a play-off-ului, cu Astra Giurgiu.

ADVERTISEMENT

Înaintea meciului cu Gaz Metan, Corneliu Papură se confruntă cu probleme de lot în defensivă.

Mihai Bălașa a ieșit accidentat în repriza secundă a partidei cu CFR Cluj, ultima a sezonului regular, și are șanse minime să apară în lot pentru jocul cu echipa lui Edi Iordănescu, în timp ce Uros Cosic și Ivan Martic sunt suspedanți.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Universitatea Craiova: 3,25 este cota pentru „X”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT