Sporturi

36 de ani! Finala de legendă! Halep şi Ruzici, pas cu pas

36 de ani au trecut de la succesul Virginiei Ruzici la Roland Garros, ultima şi singura victorie într-un turneu de Grand Slem la feminin. După aproape 4 decenii, Simona Halep poate reedita această...
07.06.2014 | 00:12
36 de ani Finala de legenda Halep si Ruzici pas cu pas
ADVERTISEMENT

36 de ani au trecut de la succesul Virginiei Ruzici la Roland Garros, ultima şi singura victorie într-un turneu de Grand Slem la feminin. După aproape 4 decenii, Simona Halep poate reedita această performanţă extraordinară tot la Roland Garros unde va juca finala cu rusoaica Maria Şarapova.

Să ne întoarcem înapoi în timp cu 36 de ani şi încă se juca cu rachete de lemn, Atunci, Virginia Ruzici era cap de serie numărul doi la turneul francez după sportiva din fosta Iugoslavie, Mima Jausovec. Primele 3 tururi au fost un galop de sănătate pentru Virginia care a trecut pe rînd în minimum de seturi şi minimum de efort de Majorie Blackwood din Canada, Elisabeth Ekblom din Suedia şi Frederique Thibault din Franţa.

ADVERTISEMENT

P: Pariaza la Cupa din 2014 cu Unibet! Bonus de 150 RON la inregistrare!

virginia

 

Sfertul de finală “crucial” 

Momentul de cotitură al acelei ediţii l-a constituit meciul din sferturi împotriva sportivei din Uruguay, Fiorella Bonicelli. Virginia a reuşit să cîştige primul set la tie-break, însă a cedat setul secund cu 4-6. Setul decisiv a fost unul maraton, încheiat cu victoria româncei, scor 8-6. După acest hop, Virginia Ruzici a trecut clar în semifinale de franţuzoaica Brigitte Simon, scor 6-0, 6-3.

Finala între principalele favorite ale turneului 

Finala ediţiei din 1978 de la Roland Garros a fost jucată între primii doi capi de serie, Mima Jausovec şi Virginia Ruzici. Meciul a fost unul fără istoric, sportiva din România a reuşit să domine meciul şi să se impună cu un “dublu” 6-2 pentru primul turneu de Grand Slem cîştigat vreodată de o româncă pe tabloul de simplu, VEZI VIDEO DE COLECŢIE AICI!

ADVERTISEMENT

virg

 

După 36 de ani

Simona Halep poate repeta această performanţă extraordinară. Românca a fost cap de serie numărul 4 la începutul competiţiei şi a întîlnit-o în primul tur pe Alisa Kleybanova de care a trecut uşor cu 6-0, 6-2. Au urmat apoi victoriile în faţa lui Heather Watson, Maria Torro-Flor şi Sloane Stephens care au propulsat-o pe Simona în sferturile competiţiei fără set pierdut.

haleeeep

 

Parcurs perfect, joc “ceas”

A urmat sfertul de finală cu Svetlana Kuzneţova, meci care se anunţa dificil. Simona Halep a reuşit însă, o nouă evoluţie de senzaţie şi a cîştigat cu un “dublu 6-2 sec şi fără speranţe pentru rusoaică. În semifinale, Halep a jucat cu surpriza Andrea Petkovic, o “forţă a naturii” care loveşte mingea năpraznic. Simona Halep nu s-a lăsat intimidată şi după cum declara preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, “a bătut-o pe nemţoaică cu armele ei, lovind mingea în forţă”, 6-2,7-6 şi Simona Halep este în finală.

ADVERTISEMENT

Sîmbătă de la ora 16:00, Simona Halep poate rescrie istoria şi cîştige un nou titlu de Grand Slem după o pauză de 36 de ani. În faţa ei se va afla Maria Şarapova, cîştigătoarea din 2012 şi finalista ultimelor 3 ediţii. Însă Simona nu a pierdut vreun set la această ediţie şi nici nu are de gînd să piardă vreo unul.